William Fox-Pitt a HSBC Ranglista éllovasa


William Fox-Pitt a HSBC Ranglista vezetőjének járó karszalaggal a kezén fog belekezdeni a HSBC FEI Classics™ harmadik szériájába, a Kentuckyban (USA) megrendezésre kerülő „Rolex Kentucky Three-Day Event”-en, április 26. és 29. között.

Fox-Pitt a második szériában, a 2011-es „Land Rover Burghley Horse Trials”-on érdemelte ki a karszalagot, jelenleg a HSBC Ranglista vezető lovasa, 59 ponttal az új-zélandi színekben versenyző Andrew Nicholson, illetve 146 ponttal az angol Piggy French előtt.

A HSBC Ranglista tizenkét hónap alapján rangsorolja a lovasokat, az e havi rangsor 2011 májusa és 2012 áprilisa közötti versenyeredmények függvényében készült el.

Mary King, aki elnyerte a tavalyi szezon végén a HSBC Ranglista vezetőjének járó 50.000 dollárt, a tizedik helyre csúszott vissza, a tavalyi „Rolex Kentucky Three-Day Event”-en bebiztosított pontjainak elvesztésével, ahol első és második helyen végzett összetettben.

“A HSBC Ranglistán nagy harcok folynak és nagy örömmel tölt el, hogy én fogom viselni a karszalagot Kentuckyban” - mondta Fox-Pitt.

A lovas addig viselheti a karszalagot, ameddig megőrzi vezető pozícióját a HSBC Ranglistán.

Tekintse meg a HSBC Ranglistát itt, és olvasson a HSBC szerepvállalásáról itt.FEI PRESS RELEASE