• Tuska Péter - Zengő
    Tuska Péter - Zengő

Tuska Péter túl a terepversenyen a Fiatal Lovak Világbajnokságán


Tuska Péter sikeresen teljesítette a terepversenyt a Lion d'Angers-ben megrendezett Fiatal Lovak Világbajnokságának CCI1*-os, 6 éves lovak részére kiírt versenyszámában. A 4680 méteres, 22 akadállyal, összesen 32 erőkifejtéssel megtűzdelt tereppályán akadályhiba nélkül ért körbe a magyar lovas, így csupán a 8 perc 51 másodperces alapidő 16 másodperccel történő túllépéséért járó 6.4 hibapont adódik hozzá az 58%-os díjlovaglásért kapott 63 hibapontjához. A lovas így 69.4 hibaponttal a 31. helyen áll a terepversenyt követően.

Tuska Péter Dr. Szabó Klára rádiházi tenyésztésű (Kabala Ménes Kft.) sárga kancáját, Zengőt (Magyar Sportló) lovagolja. A fiatal ló származása:  apja: Timorrak des Isles (Selle Francais); anyja: Mazurka (Magyar Sportló); anyai nagyapja: Gringo (KWPN).

A versenyt a francia Mathieu Lemoine és a herélt Selle Francais Petrus de la Triballe vezeti 42.4 hibaponttal. Őket a német Andreas Dibowski és a holsteini Mighty Magic követi 44.4 ponttal.

Úgy tűnik, hogy a végeredményt a díjlovaglás, illetve az ugrópályán nyújtott teljesítmény fogja majd meghatározni, mivel a 42 indulóból 27 páros fejezte be a terepversenyt dupla hibátlan, azaz akadályhiba nélküli, alapidőn belüli eredménnyel, így ők csupán a díjlovaglás hibapontjaival várják a záró versenyszámot. Akik a verseny elején, a díjlovaglásban előnyre tettek szert, továbbra is az élen állnak - az első 15 helyezés a díjlovaglás óta változatlan.


Startlisták és eredmények a verseny honlapján.