Terepverseny - Ifi EB 2011, Vale Sabroso


A szombati terepnap keményen próbára tette a Portugáliában zajló Ifjúsági Európa-bajnokság 52 fős mezőnyét. (15 nemzet lovasai versenyeznek a bajnoki címért Vale Sabroso CCI1*-os pályáján, közülük 8 ország állított ki csapatot.)

A magyarok közül Varga Zsuzsa és Juhász Viktória hibátlanul teljesítette a terepet. Zsuzsi a 7 perces alapidőt kilovagolva a díjlovaglásban kapott hibapontjaival (63,8hp) zárt a két nap után, ezzel jelenleg a 26. helyen áll. Viki ugyan akadályhiba nélkül teljesítette a terepet, azonban majdnem egy perces késéséért 23,6 pont időbüntetést kapott, így 85,1 hibaponttal a 31. helyen áll. Jakli Norina egy, Gelencsér Zsanett két megállással ért körbe, ehhez jöttek még a hibapontok az alapidő túllépéséért. Norina 87,9 hibaponttal a 33., Zsanett 106 hibaponttal a 36. helyen áll a két versenyszámot követően. Zsanett második megállása a 19. akadálynál, egy vizes kombinációban volt. Ugyanennél az akadálynál nyolc lovasnak akadt gondja az egész mezőnyből, hatan lóról estek, egy lovas pedig lovával felbukott. A hat lovas között, akik ennél az akadálynál estek lovukról, sajnos két magyar is volt - Varga Júliát és Hajdu Elizát ezért ki kellett záni a versenyből. (Összesen 12 lovast zártak ki a terepen, hét esés és két bukás volt a mai napon.)

Gelencsér, Hajdu, Jakli, Juhász összeállítású csapatunk jelenleg a 7. helyen áll. Holnap díjugratás! Kitartás Lányok!


A versenyben maradt négy lovas és lovaik számára a következő próbatétel a vasárnap reggeli állatorvosi szemle, majd az azt követő díjugratás. Kitartás Lányok!Az Ifjúsági EB programja:
Szept. 8. csütörtök, 9:00 - Díjlovaglás
Szept. 9. péntek, 9:00 - Díjlovaglás
Szept. 10. szombat, 9:00 - Terepverseny
Szept. 11. vasárnap, 9:00 - Második állatorvosi szemle
Szept. 11. vasárnap, 11:00 - Díjugratás

A verseny honlapja és a részletes eredmények:
http://www.eventing-portugal.com/

Ne maradjon le semmiről! Szurkoljon velünk!
Korábbi hírek:
Díjlovaglás
Díjlovaglás első napja
Startra készen
Indul a mandula!