Terepnap a Ländliche Eb-n


Szombaton a terepversenyre került sor Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnokságán, Laintalban. A Tuska Pál vezette magyar csapat kilencedik helyen áll, a csapat legjobbja Szabó Orsolya és Zizi St. Johns.

3300m hosszú, igen nehéz és technikás terep várta a versenyzőket. A pályát 6 perc alatt kellett teljesíteni 550m/perc iramban 23 számozott akadályon, 31 erőkifejtéssel. A nap nehézségéhez hozzátartozott az itt nem megszokott meleg, amely nagyon nagy hatással volt az egész mezőnyre, hiszen alig tudta 1-1 páros alapidőn belül teljesíteni a tereppályát. Magyarok közül Zengő Tuska Péterrel, Rádiháza Alfa ifj. Tuska Pállal, Zizi St. Johns Szabó Orsolyával, Disco Star Nagy Zsuzsannával és Gidrán Sovánka Pintér Vandával akadályhiba nélkül 30mp-től 1 percig terjedő időbüntetéssel, míg Scipio S Egyed Lászlóval és Tóbanjáró Babó Szilviával 1-1 megállással és időbüntetéssel teljesítette a terepet.

CIC*-on Egyed László és My Win akadályhiba nélkül, kis késéssel fejezete be a terepversenyt, így 13. helyről várja a vasárnapi díjugratást. A versenyszámban induló másik két magyar páros, Tamás Bianka és Clarion, valamint Kaizinger Balázs és Veganum Cornetto sajnos kizárásra került.

A Ländliche Eb napirendje ITT tekinthető meg.

Startlisták, eredmények ITT érhetők el.

A verseny honlapja: http://eurolaintal2013.com/