Szerdán kezdődik a Ländliche EB


Sárközi Csaba augusztus 18-án, kedden utazik Luhmühlen melletti otthonából a hollandiai Helvoirtba, ahol szerdán az állatorvosi szemlével kezdetét veszi a 2015. évi CIC2* Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnoksága. Csabának ez lesz harmadik Ländliche szereplése. 2009-ben Nagykanizsán a magyar csapat tagjaként állt rajthoz, és végzett egyéniben a 16. helyen. Két évvel később az Aston Le Wallsban rendezett bajnokságon egyedüli magyarként vett részt, és kiváló díjlovaglás után a 12., hibátlan terepet követően pedig 9. helyen állt, ám végül a 15. helyen zárt. Az idei Ländliche Eb-re való felkészülés során elért eredménysorozat ismét jó reményekkel kecsegtet. Sárközi és lova, PK Halle Berry megnyerte a májusi lühmühleni CIC1*-os és everswinkeli CIC2*-os versenyeket, valamint az élmezőnyben végzett a strzegomi CIC2*-os versenyben is. A páros tavaly a Baborówkoban rendezett CIC2*-os versenyen a legjobb díjlovaglásért különdíjat kapott. Helvoirt nem ismeretlen Sárközi és PK Halle Berry számára - 2013-ban és 2014-ban is indult már a páros ezen a helyszínen, CIC1* kategóriában. A 100 fő körüli mezőnyben tavaly előtt 2., tavaly pedig 14. helyen végeztek.

"Szerettem volna csak a Ländliche Eb versenyében induló lovammal menni Helvoirtba, hogy a bajnokságon kívül másra ne kelljen koncentrálnom, de egy másik lovammal indulni szeretnék a szezon végén a langenhageni CIC2*-on, melyhez szükség van még egy 1*-os felkészülő versenyre, így azzal a lóval 1*-os kategóriában indulok a Ländliche Eb helyszínén" - összegezte az indulás előtti terveket Csaba.

A Ländliche Eb egyéni indulóinak díjlovaglására csütörtökön kerül sor, a terepverseny szombaton, a díjugratás pedig vasárnap következik majd.

Sok sikert kívánunk mindkét versenyszámban!