Schaller Gábor kitüntetése


Magyar Lovassportért Emlékéremmel tüntette ki a Magyar Lovassport Szövetség Schaller Gábort, a Lovastusa Szakbizottság tagját, a szakág szövetségi kapitányát. A kitüntetést 2016. február 20-án a MLSZ Díjátadó Gáláján adták át.

Ez a kitüntetés a közelmúltban elért kimagasló, nemzetközi szintű versenyeredményért, a sportolók felkészítéséért, a lovassport érdekében kifejtett eredményes menedzselési-, szervezési-, támogatási-, oktatási-, nevelési-, tudományos- és média tevékenységért, a fiatalokat, a diáksportot felkaroló munkásságért adományozható. Alapította 2010-ben a Magyar Lovassport Szövetség Elnöksége. Az Emlékérem alkotója Tóth Béla szobrászművész.

A kitüntetett 40 éve sikeresen tevékenykedik a lovas életben. Schaller Gábor 35 éve versenyez, 20 éve I. osztályú sportoló és válogatott. Többszörös magyar bajnok. Felnőtt Európa-bajnokságon, két világbajnokságon és olimpián lovagolt. Több, mint 100 különböző lóval vett részt military és díjugrató versenyeken, a legalacsonyabb kategóriáktól a legmagasabb szintekig. 1990 óta edző. Eredményes fiatal lovasok oktatója. Több társadalmi lovas szervezet tagja. Tízedik éve a lovastusa szakág szövetségi kapitánya.