Sárközi Csaba megnyerte a Compagel Eventing Cup ströheni minősítő versenyét


Már maga az a tény sem kis elismerés, hogy magyar lovasról írnak a németek (www.psvhan.de). De Sárközi Csaba két legutóbbi versenyének eredménylistáját áttekintve igencsak nagy nevekkel találkozhatunk, ami méginkább hangsúlyossá teszi sikerét.

Schenefeldben kudarc érte Csabát, mivel a melegítőpályán felbukott lovával, Charly Brownnal, s az elbizonytalanodott ló a CIC**-os terepen háromszor ellenszegült. Lova motiválása céljából CIC*-os versenyeket választott a szezon végére, mely meg is hozta a sikert a párosnak. Langenhagenban az 5. helyet szerezte meg a 66 induló között, Ströhenben pedig 3. lett az 57 fős mezőnyben, s legjobban helyezett észak-német versenyzőként megnyerte a versenyen kiírt Compagel Eventing Cupot. Csaba már a díjlovaglásban az élmezőnybe került: 44 pontos díjlovaglásával a 4. helyről várta a folytatást. A hibátlan terepet és díjugratást követően egy helyet léphetett előre, mivel az addig első helyen álló Andreas Dibowski és FRH Butts Avedon egy verőhibájával visszacsúszott a 4. helyre.
"Különös öröm számomra, hogy nagyon rangos mezőnyben sikerült helyt állnom: megelőztük - többek között - Beeke Kack-ot, Anna Siemert, Ingrid Klimkét és mesteremet, Andreas Dibowskit a világbajnoki arany- és ezüstérmes lovaival (Mighty Magic, FRH Butts Avedon)."

Sárközi Csaba 1999 óta lovagol Németországban. Hamburgtól nem messze, a Luhmühlen melletti Nindorfban készül versenyire az olimpiai bajnok Andreas Dibowski irányítása alatt. 2009-ben a Nagykanizsán megrendezett Ländliche Eb Magyar Csapatának tagja, ugyanebben az évben Magyar Bajnok.

Sárközi Csaba honlapja