Sárközi Csaba a 2011. évi Felnőtt Magyar Bajnok


Sárközi Csaba Charly Brown 219 nyergében magabiztosan nyerte a CIC** kategória versenyét Kaposváron. Közel 70%-os díjlovaglása révén 45,52 hibaponttal kezdett, és több mint hat pontos előnnyel egyből az élre állt. A díjlovaglást követően a második helyen az osztrák Harald Ambros állt Step by Steppel, harmadik Egyed László és My Win. A terepet Sárközi hibátlanul teljesítette és csupán a 4 másodperces késésért járó 1,6 hibaponttal gyarapította a díjlovaglás során begyűjtött pontokat. Step by Step egy ellenszegülése miatt a szombati terep végére Ambros lecsúszott a második helyről; helyére az akadályhiba nélkül, de 15 másodperc késéssel beérkező Egyed és My Win páros állt. A harmadik ekkor Ambros, másik lovával Klaus 2-vel. A díjugratás nem sikerült jól Egyed Lászlónak, aki két verőhibájáért és az alapidő túllépéséért 12 hibapontot kapott, és 72,0 összesített hibapontjával visszacsúszott a harmadik helyre, a hibátlan ugróeredménnyel záró Harald Ambros mögé (69,6 hp). Sárközi Csaba egy verőhibát vétve 51,1 hibaponttal, fölényes győzelemmel zárta a háromnapos versenyt.

Ezzel az eredménnyel Sárközi 2009 után ismét megszerezte az aranyérmet a Felnőtt Magyar Bajnoki címért folyó küzdelemben. Egyed László az ezüst, míg Varga István a bronzérem tulajdonosa.

Az Amatőr Csapatbajnokság győztese a Magyar Póni Klub Szövetség Pethő Lili, Mikó Bernadett, Habsburg-Lothringen Zsófia összeállítású csapata. Ezüstérmes Győr-Moson-Sopron megye csapata (Nemes Tibor, Udvardi Petra, Szemerei Vivien), bronzérmes a Takács Mária, Pakscha Karolina, Kádár Zsófia alkotta Pest megyei csapat.

CIC*-on Egyed László és Viking végzett az élen 53,1 hibaponttal, az osztrák Bernhard Eicher és AVR Agrippa (58,7 hp), valamint Arnulf Gerold és Galileo 5 (68,0 hp) előtt.


Bővebb összefoglalónk szerkesztés alatt.