Sárközi Csaba 15. helyen zárta a Ländliche EB-t


Sárközi Csaba egyéni indulóként képviselte hazánkat az angliai Aston Le Wallsban augusztus 3-7. között megrendezett CIC** Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnokságán.

A díjlovaglás a várakozásoknak megfelelően jól sikerült, és 67,9%-kal (48,1 hibaponttal) a 12. helyen állt a pénteki napon a magyar lovas. Csaba a két évvel ezelőtti nagykanizsai Ländliche EB-n is Charly Brownt lovagolta, akárcsak most, és korábbi teljesítményükhöz méltóan az idei terepversenyen sem hibáztak, csupán az alapidő túllépésével szedtek össze néhány hibapontot. Az alapidőt azonban a 44 fős mezőnyből csupán egy páros tudta teljesíteni. A szombati nap végén a páros a 9. helyen állt. A díjugratás nem úgy sikerült, ahogy azt Csaba elképzelte:

"A melegítőben nagyon kemény volt a talaj. Éreztem, hogy lovam nem is szívesen ugrik, noha igen jó formában volt az egész verseny alatt. A pályán végül egy ugrást leütött, amitől kicsit megijedt, és a következőnél meg is állt, aztán azonban sikeresen teljesítettük a többi akadályt. Ezzel az eredménnyel visszacsúsztam a 15. helyre, ami csalódás, mert akár az első hatban is végezhettem volna a korábbi 9. helyhezést alapul véve. Ennek ellenére örülök, mert Charly nagyon jól ment az első két versenyszámban, a versenybíróktól dícséretet kaptam, és a nézők közt is saját kis szurkolótáborom alakult ki. Örültek nekem, mint egyetlen egyéni indulónak."

Gratulálunk az elért eredményhez, és további sikereket kívánunk!

Figyelem, jönnek a korosztályos Európa-bajnokságok, melyekről igyekszünk naprakész tudósításokat adni!