Pintér Vanda második Aspangban


A Magyar Póni Klub Szövetség lovasa, Pintér Vanda és a hét éves pej herélt, Ortega második helyen végzett az ausztriai Aspangban megrendezett nemzeti lovastusa verseny „A” kategóriájában augusztus 16-17. között.

A magyar páros 63,6%-os díjlovaglást követően, a 14 fős mezőnyben egyedüliként hibátlanul teljesítette a díjugratást. A vasárnapi terepversenyben is akadályhiba nélkül, alapidőn belül ért célba, így díjlovaglás utáni, 54,6 hibaponttal, az előkelő második helyen zárta a versenyt.

„A hétvégét megnehezítette az időjárás, hiszen a versenyt megelőző napon folyamatosan esett az eső, a talaj jelentősen felázott, csúszóssá vált. A tereppályát Roland Pulsinger tervezte, kezdő lovaknak is nagyon jól fel volt építve, több árkos ugrás, sarok, bank és kombináció is része volt az aspangi pályának. Összességében elmondható, hogy a versenyszámokhoz nehézségben illő pályák várták a lovasokat. A verseny különlegessége, hogy a tereppályán egy viszonylag nagy sodrású folyón is át kell lovagolni.” - mondta Pintér Vanda.

„A” kategóriában indult még Tronka Zoltán és Póker, 77,8 hibaponttal 10. helyen zárt a magyar páros.

Részletes eredmény ITT érhető el.