Nemzetek Díja most már militaryban is!


2012. március 22-25. között Fontainebleau-ben kerül megrendezésre a Nemzetközi Lovas Szövetség első lovastusa csapat versenye, a FEI Nations Cup™ Eventing 2012. A hat fordulós csapatverseny, amely idén kísérleti jelleggel kerül lebonyolításra, minden nemzet számára nyitott, mely 3-4 fős csapatot állít a fordulók mindegyikén.

Az új versenysorozat CICO és CCIO 3*-os versenyekből fog állni, melyek az FEI Lovastusa Szabályzata szerint zajlanak, a lovasok pedig egy már előre kidolgozott pontszerzési rendszerben gyűjthetik a pontokat.

A második forduló Houghton Hallban (GBR) lesz május 24-27. között, az ezt követő Strzegomban (POL) június 1-3. között, majd Aachenben (GER) július 3-tól 8-ig. Aztán a versenysorozat Montelibrettiben (ITA) folytatódik szeptember 21-23-án, majd Boekeloban (NED) ér véget október 11-14-én.

“Izgatottan várjuk, hogy a következő hónapban megrendezhessük a FEI első csapatversenyének nyitó fordulóját világhírű fontainebleaui Grand Parquet-ban.”- mondta Francois Lucas, a Francia Lovas Szövetség elnöke. “A verseny alkalmából a világ legismertebb military lovasai fognak versenyezni Fontainebleau-ben, így még több izgalmat kínálva a nézők számára is.”

Mike Etherington-Smith, a British Eventing elnöke szoros együttműködésben dolgozik az FEI Lovastusa Bizottságával az új versenyek megszervezésében. “Egy kis időbe telt a kidolgozása ennek az új és izgalmas, minden nemzet számára nyitott kezdeményezésnek. Nagyon reméljük, hogy egyaránt felkelti majd a Nemzeti Lovas Szövetségek, a lovasok, a szervező bizottságok, a szponzoroknak és a média érdeklődését is.”

“Az FEI új versenysorozata egy izgalmas lehetőség a lovasok számára, hogy értékes tapasztalatokra tegyenek szert a csapatversenyzés terén, továbbá a Nemzeti Lovas Szövetségek számára, hogy javítsák teljesítményüket, valamint hogy új, érdekes dimenzióban jelenhessen meg ez a sport.”

Catrin Norinder, az FEI Lovastusa és Olimpiai Osztályának vezetője így nyilatkozott: ”Fontainebleau kiváló helyszínt biztosít a FEI Lovastusa Nemzetek Díjának nyitóversenyéhez.”

“A csapat military különösen nagy kihívást jelentő versenyforma, és lesz néhány nehézsúlyban versenyző nemzet, mely csapatot küld a pályára.”

“A FEI Lovastusa Bizottsága szoros együttműködésben dolgozik az európai lovastusa nemzetekkel és az idei rendezőkkel annak érdekében, hogy sikeres nyitósorozatot tudjunk biztosítani ebben az évben, hogy aztán folyamatosan felülvizsgáljuk és javítsuk a versenyrendszert, melyet hosszú távon szeretnénk bevezetni a lovastusa naptárba."FEI PRESS RELEASE