Nagykanizsai Military 2015


A 18. Nagykanizsai Military a megszokott július eleji időponthoz képest pár héttel korábban, június 19-21. között került megrendezésre a Csónakázó-tó partján. Magyarország legnagyobb tradícióval rendelkező lovastusa versenyén - nemzetközi (CIC1*/2*) és nemzeti (A0, A, B) kategóriákban - összesen 69 páros állt starthoz. A versenyhelyszínen, mely 2009-ben Amatőr Lovasok Európa-bajnokságának adott otthont, négy nemzet lovasai versenyeztek, a népes magyar csapaton felül Ausztria, Finnország és Szlovénia küldött lovasokat.

A verseny zökkenőmentesen zajlott le, az időjárás optimális volt, eltekintve egy kisebb vihartól, ami a terepnap délutánján haladt át a Csónakázó-tó felett, mely kissé átrendezte a nemzetközi kategóriák programját.

A verseny legmagasabb, CIC2*-os kategóriájában osztrák győzelem született Michael Spörk és Face the Fact B révén, ezzel a három Ifjúsági Európa-bajnokságon járt páros első nemzetközi győzelmét ünnepelhette. Második helyezett a 2010-es Magyar Bajnok Schaller Eszter (Magyar Póni Klub Szövetség) és Bettle lett. CIC1*-on Egyed László (Kanizsa Lovasklub SE) és Viking győzött, a páros az alagi CIC3* 6. helye után jó formában érkezett a versenyre. Második helyen Satu Hurme (FIN) és Bright Eyes végzett, harmadik Lassu Ferdinánd (MPKSz) és Etuska lett.

A nemzeti kategóriákban magyar sikerek születtek. Egyed László a CIC1* mellett három nemzeti kategóriában is győzni tudott: A nyitott (Hobo), A kezdő ló (Cenzor Szittya Z), A0 előkezdő ló (Cenzor Zéta W). A legmagasabb nemzeti kategóriában (B nyitott) Varga István (Sklubics Imre LK) és Galatea végzett az első helyen. Két versenyszámot rendeztek az ifjúsági korosztálynak: az A kategóriát Divják Janka (Lovasakadémia SC) nyerte Vadvirággal, míg A0-ban Jelinek Boglárka (Somogyjádi Szabadidő SE) győzött Cognac-kal. Az A0 amatőr kategóriájában Fenyvesi Zsófia Sára (Sziget SE) és Fortuna végzett az első helyen.

Részletes eredmémyek ITT érhetők el.