Nagykanizsa huszadszorra


A 20. jubileumát ünneplő, Kanizsai Lovasklub SE által megrendezett versenyre idén közel 100 nevezés érkezett. A Csónakázó-tó partján gyönyörű környezetben elterülő versenyhelyszínen összesen hét kategóriában mérik össze tudásukat hazánk lovasai. A nemzetközi (CIC1*) és a már megszokott nemzeti kategóriák (A0, A, B) lovasai mellett a Championatus három kategóriájában (Póni, U16, U20) is láthatnunk lovasokat. Nagykanizsa a korosztályos Championatus első fordulójának ad otthont, a döntő ősszel kerül majd megrendezésre.

A verseny előkészítése a terveknek megfelelően halad. A pályatervező Jobbik Ákos és csapata sokat dolgozott a terepverseny akadályainak korszerűsítésén és új elemek építésén. A versenyigazgató Végh Csaba és segítői folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél sikeresebb legyen a 20. Nagykanizsai Military.

A verseny legnagyobb terhelésű, CIC1*-os kategóriájában összesen 13 páros adta le nevezését, köztük a helyi színekben versenyző Tamás Bianka és Clarion is. A normandiai Alltech FEI Lovas Világjátékok résztvevője, Egyed László két lovat is lovagol, Cenzor Zéta W-t és Cenzor Szittya W-t. A mezőnyben ott lesz az atlantai Olimpiai Játékok részvevője, a 2016. évi Magyar Bajnok, Schaller Gábor, aki most a Balog Donát tulajdonában álló Sandro Hope-val indul.

A korábbi Magyar Bajnok, Pintér Vanda és Juhász Orsolya is egy nemzetközi szinten most debütáló lóval, Noddy-val és Romantic Boy-jal érkezik a háromnapos versenyre. Varga István azt a Gidrán Idunát lovagolja majd, amellyel a tavalyi Fiatal Lovak Világbajnokságán 35. helyezést ért el. László Gabriella a saját tulajdonában álló Suttogó Sacával indul, a páros helyezett volt a tavalyi alagi 1*-on. Kelemen János sikeres sóskuti szereplését követően Happinesst lovagolja majd. Első nagykanizsai nemzetközi startjuk lesz a következő versenyzőknek: Karádi Ármin (My Colt Móres), Kiszlinger Ramóna (Simlis), Nemes Tibor (Rádiháza Etnofon), és a serülésből visszatérő Horváth Barbara (Küküllő).

A nemzeti kategóriákban összesen 80 páros lesz látható. Több helyi színekben induló versenyzőnek szurkolhatnak a versenyre kilátogató nézők. Sári Ádám három lóval is részt vesz, „A0” kategóriában Blokád Babérral, „A” kategóriában Igéret Írisszel, míg „B” kategóriában Reál-Száll Fitossal. Tamás Bianka nemzetközi startja mellett „A” kategóriában azzal a Galatea VOB-bal nevezett, mely az elmúlt hétvégén díjugratásban tudott győzni Balatonvilágoson.

A rendezők az utolsó napra színvonalas lovas showt is kínálnak a nézők számára. A 20. Nagykanizsai Military zárásaként 5 órai kezdettel a Nemzeti Lovas Színház Hungalórum című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvény mindhárom napon ingyenesen megtekinthető.

Ugrás a verseny oldalára.