Michael Jung világelsőként debütál


Michael Jung (GER), a londoni Olimpiai Játékok egyéni- és csapat aranyérem megnyerése után, 2012-ben az első olyan military lovassá vált, aki egy időben rendelkezett az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címmel, most, karrierje során először a FEI Lovastusa Ranglista első helyére ugrott.

William Fox-Pitt (GBR), többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes, aki az elmúlt 12 hónapban a ranglista élén állt, visszacsúszott a második helyre.

Jung (32), a múlt hónapban még harmadik helyen állt, most 58 ponttal előzi meg Fox-Pittet. Jonelle Price (NZL) a harmadik helyre csúszott vissza, de így is a legmagasabb pozícióban álló hölgy lovas a ranglistán.

Jung hat éves korában kezdett lovagolni, 2009-ben figyeltek fel rá, amikor hazai pályán megnyerte a luhmühleni CCI4*-ot (GER) és a FEI Világkupa Döntőt Strzegomban (POL), valamint egyéni bronzérmet szerzet a fontainebleaui Európa-bajnokságon (FRA). Ezeket a sikereket La Biosthetique Sam FBW-vel érte el, azzal a lóval, akivel 2010-ben egyéni aranyérmet nyert a kentuckyi Alltech FEI Lovas Világjátékokon™ (USA) és 2012-ben egyéni és csapat aranyérmet a londoni Olimpiai Játékokon. Jung tagja volt a tavaly aranyérmet nyerő német csapatnak a normandiai Alltech FEI Lovas Világjátékokon™ (FRA), ahol az egyéni versenyben második lett Sandra Auffarth mögött.

Áprilisban Jung megnyerte a FEI Classics™ sorozat harmadik állomását, a Rolex Kentucky Nemzetközi Militaryt (USA) FisherRocana FST-vel és harmadik lett La Biosthetique Sam FBW-vel. Jung jelenleg vezeti ezt a rangos sorozatot, mely összekapcsolja a világ négycsillagos versenyeit.

A FEI Lovastusa Ranglista állása ITT tekinthető meg.

 

FEI Press Release