Már csak 100 nap a 2012-es londoni Olimpiai Játékokig


Mától, azaz április 8-ától már csak 100 nap van hátra a 2012-es Olimpiai Játékok nyitóünnepségéig.

A brit főváros idén nyáron harmadszorra lesz a házigazdája a Játékoknak. London 205 nemzeti olimpiai bizottság 10,500 sportolóját látja majd vendégül a 27. Nyári Olimpiai Játékokon, július 27. és augusztus 12. között. Már több, mint 9 millió jegy kelt el szerte a világon.

Az idei olimpia nagyon jelentős az FEI számára, hiszen a lovassport 100 éve kap szerepet az olimpiai sportágak között. A március elsején nyilvánosságra hozott lista alapján minősült nemzet mind visszaigazolták a szereplését. Díjugratásban, díjlovaglásban és lovastusában összesen kétszáz lovas és ló fog versenyezni a Greenwich Park területén, a lovassportok gyönyörű helyszínén, az olimpia szívében.

A versenyzők számár június 17-e a legfontosabb dátum, hiszen eddig szerezhetik meg a minősüléshez szükséges minimum követelményeket. A végleges nevezési listát július 9-én teszik közzé mindhárom versenyszámban.

A FEI közösségi oldalai egész héten ünnepi hangulata burkolóznak. Látogasson el a Facebook és Twitter oldalakra és csatlakozzon az olimpiai témákhoz, emlékezzen a múlt sztárjaira és szurkoljon a jelen reménységeinek!


FEI PRESS RELEASE