Magyar induló a boekeloi CCI3*-on


Egyed László képviseli a hazai színeket az október 10-14. között Boekeloban (NED) megrendezésre kerülő CCI3*-os versenyen. A 2004. évi Magyar Bajnok, a tavalyi strzegomi világkupa forduló résztvevője most a 11 éves pej holsteini mént, My Win-t lovagolja.

A magyar páros csütörtök délelőtt mutathatta be a díjlovagló feladatot, amit a holland, ír és új-zélandi összeállítású versenybíróság 55,07%-ra értékelt. A díjlovaglás első napja után Egyed László az 52. helyen áll a hatalmas, 104 fős mezőnyben, ahol többek között ott van az aktuális olimpiai, világ- és Európa-bajnok Michael Jung, a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Mark Todd, valamint az idei Európa-bajnokság egyéni bronzérmese William Fox-Pitt.

Jelenleg a 2010-es Ázsiai Játékokat nyerő, japán Kenki Sato vezet Chippieh-t lovagolva (38,2hp), második Michael Jung (GER) és Fischerrocana FST (39,00hp), harmadik helyen pedig a francia, Geoffroy Soullez áll Madiran du Liot*HN-nel (39,20hp). A Nemzetek Díját Németország vezeti, Franciaország és Ausztrália előtt.

Egyed László számára a szombati terepnappal folytatódik a hollandiai verseny.

Részletes eredmények ITT tekinthetők meg.

A verseny honlapja:
http://www.military-boekelo.nl/

Fotó: Mark Spoelstra