Magyar eredmények - Strzegom


2015. június 25-28. között a népszerű lengyelországi helyszínen, Stregomban összesen hét kategóriában - CIC1*-tól egészen a CICO3*-os Nemzetek Díjáig - került megrendezésre nemzetközi military verseny. A magyar lovasok jól szerepeltek a nagyon erős, a világ legjobbjaival tűzdelt mezőnyökben, Kaizinger Balázs és 6 éves Déva Démosz 4. helyen végzett a CIC1*-on. Porcsa Lőrinc Pop Cornnal és Sárközi Csaba PK Halle Berryvel és Graefin Lunával is kategóriája első harmadában zárt.

CIC2*-on Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és PK Halle Berry 10. helyen végzett. A páros két egycsillagos győzelemmel a háta mögött érkezett a versenyre, ahol megint nagyon jól sikerült a díjlovaglás, 72,92%-kal a 4. helyen állt. Díjugratásban két akadályt veréséért, a terepversenyben pedig az alapidő túllépéséért kapott 8-8 hibapontot. Végül 56,6 hibaponttal 10. helyen zárt a páros.

A CIC2*-os kategória másik magyar indulója, a fiatal lovas korosztályba tartozó Porcsa Lőrinc (Magyar Póni Klub Szövetség) Pop Cornnal 16. lett. 58,13%-os díjlovaglást követően a páros folyamatosan jött előre, díjugratásban egy akadály verésének és a terepverseny alapidejének csupán 3 másodperccel való túllépésének köszönhetően. Porcsa Lőrinc második lovával, Ortruddal 33. lett a 62 fős mezőnyben, melynek helyezettjei között volt két német olimpiai bajnok és egyéni világbajnok is, Sandra Auffarth és Michael Jung.

CCI1*-on Sárközi Csaba és Graefin Luna 65,00%-os díjlovaglás után hibátlanul teljesítette a terepversenyt és a díjugratást is, így 52,5 hibaponttal 9. helyen végzett. A kategória másik indulója Tóth Imre és Zypresse 8 a terep után visszalépett a verseny folytatásától.

CIC1*-on Kaizinger Balázs (Kanizsa Lovasklub) és Déva Démosz a nagyon előkelő 4. helyen végzett. 70, 68%-os díjlovaglást hibátlan díjugratás és tereppálya követte, így a harmadik helyezett Kamil Rajnerttel azonosan 44,0 hibaponttal zárt, a lengyel lovas javára a terepversenyen alapidejének jobb megközelítése döntött. Kaizinger Balázs másik lovával, Déva Dühössel a 37. helyen végzett.

Részletes eredmények ITT érhetőek el.

Fotó: Katarzyna Boryna