Magyar eredmények - Strzegom


2014. szeptember 19. és 21. között Strzegomban, a 2017-es Európa-bajnokság helyszínén a Nyílt Lengyel Fiatal Lovak Bajnoksága mellett CIC*/** CCI** és CNC***-os kategóriák kerültek lebonyolítsa. A lengyel versenyen Porcsa Lőrinc, Sárközi Csaba és Szabó Orsolya indult magyar színekben.

CCI**-on a Magyar Póni Klub Szövetség lovasa, Porcsa Lőrinc indult két szürke kancájával, Pop Cornnal és Ortruddal. A fiatal lovas korú versenyző díjlovaglást követően 64,42%-kal (53,4hp) 10. helyen állt Pop Cornnal, míg 63,27%-os eredménnyel (55,1) 11. helyet szerezte meg Ortruddal. A tereppályát mindkét lóval akadályhiba nélkül teljesítette, az alapidő túllépésért 26,4 és 27,2 hibapontot t kapott. A díjugratás Pop Cornnak sikerült jobban, 3 hibaponttal fejezte be, így 83,6 hibaponttal 7. helyen végzett a 16 fős mezőnyben. Ortruddal két akadályt ütött valamint az alapidő túllépésért kapott még 4 hibapontot, így a lovas 93,5 hibaponttal a 10. helyet szerezte meg. A CCI**-os kategóriát a csapat olimpiai és világbajnok Dirk Schrade (GER) nyerte, és többek között indult még a négyszeres olimpikon, Világkupa döntő győztes Linda Algotsson (SWE) is. Porcsa Lőrinc mindkét lovával minősült a jövő évi FEI Fiatal Lovas Európa-bajnokságra, melynek szintén Strzegom add majd otthont augusztus 27-30. között.

CIC**-on is két magyar páros indult, a Németországban élő, magyar színekben versenyző Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) PK Halle Berry-t, míg Szabó Orsolya (Somogyjádi Szabadidő SE) Zizi St. Johnst lovagolta. Sárközi Csaba és PK Halle Berry 71,35%-kal első helyen állt a díjlovaglás után. Díjugratásban egy akadályt ütött, így tizedik helyről várta a terepversenyt, amit egy ellenszegüléssel és 14 hibapontot érő késéssel teljesített. A versenyt 81 hibaponttal a 15. helyen zárta. Szabó Orsolya és Zizi St. Johns 65,96%-os díjlovaglással a kilencedik helyet szerezte meg, majd hibátlan díjugratással feljött a negyedik helyre. A terepversenyt 41,6 hibaponttal fejezte be, amiből 20 hibapontot a 8b akadályon történt ellenszegülésért kapott a magyar páros, a versenyt 92,7 hibaponttal, a 18. helyen zárta.

CIC*-on Szabó Orsolya másik lovával, Nauszikaa St. Johnsszal indult. A páros 60,83%-os díjlovaglást követően a díjugratást két verőhibával fejezte be. A terepversenyt akadályhiba nélkül, 1,2 hibapontot érő késéssel fejezte be, így 68,0 hibaponttal az 12. helyen végzett.

Részletes eredmények ITT tekinthetők meg.