Magyar eredmények - Feldbach


A stájerországi kisvárosban Feldbachban (AUT) a népes nemzeti kategóriák mellett CIC1*/2*-os és olimpiai kvalifikációs CCI3*-os versenyt rendeztek 2015. július 17-19. között. Magyarországot hét egyesület tizenegy párosa képviselte „A könnyű” kategóriától egészen a CCI3*-ig.

A verseny napirendjét egy péntek éjjel áthaladó vihar és azzal járó tetem mennyiségű csapadék jelentősen átformálta. A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) engedélyével a versenykiírástól eltérően a szombati napra került a díjugratás, és vasárnapra a terepverseny. A változás után is megtartotta a háromcsillag hosszú, CCI-s státuszát.

CCI3*-on Egyed László (Kanizsa Lovasklub) és a 13 éves sárga mén, Viking indult. A páros az alagi CIC3*-on legjobb magyarként 6. lett, a nagykanizsai CIC1*-ot pedig megnyerte. Most 63,34%-os díjlovaglás után a díjugratást 25 hibaponttal zárta. A rendhagyó módon vasárnap megrendezett terepversenyt akadályhiba nélkül, 32,8 hibapontot érő késéssel fejezetbe, így végül 112,8 hibaponttal a 12. helyen végzett. Sajnos a díjugratásban begyűjtött öt verőhiba miatt a páros nem tudta teljesíti a bajnokságokra való továbblépéshez szükséges minimális elvárást.

A CCI3* erős mezőnyében tizenkét ország 24 lovasa indult. A versenyt a svájci Felix Vogg és Onfire nyerte 45,4 hibaponttal, a normandiai Világjátékokon indult páros tudta egyedül alapidőn belül teljesíteni a terepet. Második az alagi CCI3*-ot megnyerő, Alex Hua Tian (CHN) és Harbour Pilot C lett 58,7 hibaponttal. Harmadik helyen szintén svájci lovas végzett, a montelibretti CIC3* 2. helyezettje, Mélody Johner és Frimeur du Record CH 62,1 hibaponttal.

A 23 indulóval zajló CIC1*-on Szabó Orsolya (Somogyjádi Szabadidő SE) és Zizi St. John’s 14. helyen, Győr Gábor (Pápai Lovas Club SE) és Szikrázó Szandi 17. helyen, Varga István (Skublics Imre LK) és Gidrán XXIV-120 Sellő a 19. helyen zárt. A versenyszámban indult még Pintér Vanda (Magyar Póni Klub Szövetség) és Ortega, a páros sajnos a terepen kizárásra került.

„L” kategóriában Varga István és Galatea 84,3 hibaponttal 9. helyen végzett. „A” kategóriában Nemes Tibor (Viktória Lovas Egyesület) és Rádiháza Etnofon 13., Faragó Tamás (Skublics Imre LK) és Dárius 14., Horváth Barbara (Szigetköz Lovas Klub) és Küküllő 20., míg Zsikla József (Simonpuszta Lovas SE) és Lina 21. helyen zárt. „A könnyű” kategóriában Szabó Orsolya és Quetra St. John’s 6. helyen fejezte be a versenyt.

Részletes eredmények ITT érthetők el.