Magyar eredmények - Bécsújhely és Luhmühlen


Május első hétvégéjén két nemzetközi versenyen indultak hazai lovasok, az osztrák-magyar határhoz közel eső Bécsújhelyen (AUT), valamint a FEI Classics™ sorozat egyik állomásának és a 2011-es FEI Lovastusa Európa-bajnokság helyszínén Luhmühlenben (GER). Sárközi Csaba és PK Halle Berry győzni tudott a CIC* 70 fős mezőnyében.

A luhmühleni CIC*-on Sárközi Csaba (Várkapitány LTE) és PK Halle Berry 75,93%-os díjlovaglás után az élre állt, majd a díjugratást és a terepversenyt is hibátlanul teljesíttette. 36,1 hibaponttal az első helyet szerezte meg a 70 fős mezőnyben, ahol többek között két olimpiai bajnok német lovas, Andreas Dibowski és Peter Thomsen is indult. Helyezettek között volt még Sárközi Csaba másik lovával, Gräfin Lunával a 10. helyen, míg Tóth Imre Zypresse 8-cal a 11. helyen. Tóth Imre másik lovával, It’ Zibitzivel a terepverseny előtt visszalépett.
Bécsújhelyen 7 magyar lovas 10 lóval indult, a verseny két nemzetközi versenyszámában (CIC*/**) és „L” kategóriájában.

CIC**-on Pintér Vanda (Magyar Póni Klub Szövetség) és Gidrán Sovánka 61,66%-os díjlovaglás után akadályhiba nélkül, kis késéssel (4,4 hp) teljesítette a terepet, a vasárnapi díjugratást 6 hibaponttal zárta, így 67,9 hibaponttal 10. helyen végzett a 33 fős mezőnyben. Szabó Orsolya (Somogyjádi Szabadidő SE) és Zizi St. John’s 83,30 hibaponttal a 19., Porcsa Lőrinc (MPKSz) Ortruddal 86,0 hibaponttal a 21., másik lovával, Pop Cornnal 93,1 hibaponttal a 23. helyen zárt. A kategóriában indult még Egyed László (Kanizsa Lovasklub) és Viking 109,1 hibaponttal a 28. helyet szerezte meg.

CIC*-on Bakonyi Noémi (Szikszai Military LSE) és Disco Star, Győr Gábor (Pápai Lovas Club SE) és Szikrázó Szandi, valamint Egyed László és Andor Gidrán Noé a 32 fős mezőny második felében zárt, míg Szabó Orsolya és Nauszikaá St. John’s a díjugratás előtt visszalépett a verseny folytatásától.

„L” kategóriában Lassu Ferdinánd (MPKSz) és Etuska 132,3 hibaponttal a 30. helyen végzett.

Részletes eredmények:
Bécsújhely
Luhmühlen