Magyar eredmények - Bécsújhely és Güssing


Augusztus első felében két osztrák helyszínen, Bécsújhelyen és Güssingben is eredményesen versenyeztek a hazai lovasok. Bécsújhelyen „A” kategóriában második lett Fülöp Dorottya, „L” kategóriában Porcsa Lőrinc harmadik helyen végzett, mindketten a Magyar Póni Klub Szövetség versenyzői. Míg Güssingben Egyed László (Szilvásváradi LSKE) „A” és „L” kategóriákban is győzött, Vachter Fruzsina (Rhiannon Lovas Klub) „A” kategóriában szerzett értékes harmadik helyezést.

Augusztus első hétvégéjén a magyar lovasok körében régóta népszerű Bécsújhelyen rendeztek nemzeti és nemzetközi (CCI*/**, CIC**) lovastusa versenyt. A nemzeti kategóriákban 7 lovas 8 lóval, CCI*-on Porcsa Lőrinc Ortruddal, CIC**-on Pintér Vanda Gidrán Sovánkkával indult.

„A” kategóriában Fülöp Dorottya és Kiscsillag második helyen végzett a 23 fős mezőnyben. A páros 64,7%-os díjlovaglás után akadályhiba nélkül, kis késéssel (4,4 hp) teljesítette a terepet, díjugratásban egy akadályt ütött, így 61,3 hibaponttal zárt. A versenyszám másik kategóriájában öt magyar lovas indult, közülük Pintér Vanda és Ortega a legjobb, 12. helyen. Rónai Zsófia Gidrán Emőkével 19., Vazullal 23., Borongics József és Kalliopé 25., Bakonyi Noémi és Blanka 26. helyen zárt a 32 fős mezőnyben. A kategóriában indult még Bakonyi Lili és Andor Gidrán Noé, a páros sajnos a terepversenyen kizárásra került. „L” kategóriában Porcsa Lőrinc és Pop Corn az előkelő 3. helyen végzett a 28 fős mezőnyben.

CCI*-on Porcsa Lőrinc másik lovával, Ortruddal 27. helyet szerezte meg. CIC**-on Pintér Vanda (MPKSz) indult Gidrán Sovánkával, 58,1%-os díjlovaglás után akadályhiba nélkül, 12 hibapontot érő késéssel teljesítette a terepet, díjugratásban egy verőhibáért 4 hibapontot kapott, így 79,2 hibaponttal 8. helyen zárt a 13 fős mezőnyben.

Augusztus 17-18. között Güssingben Egyed László három lóval, Nagy Zsuzsanna és a Rhiannon Lovas Klub két lovasa, Móczár Éva és Vachter Fruzsina képviselte Magyarországot. „A” kategóriában Vachter Fruzsina és Santoro 3. helyet szerezte meg, Móczár Éva és Bátor díjlovaglás után még vezetett, de sajnos a terepversenyen kizárásra került a páros. A versenyszám másik kategóriájában a versenyt végig vezetve, győzött Egyed László és Hűség.

„L” kategóriában az első és második helyen Egyed László végzett két lovával, Vikinggel és Scipio S-sel, míg Nagy Zsuzsanna és Disco Star negyedik helyen végzett. Mindhárom páros hibátlanul teljesítette a tereppályát és a díjugratást is.

Részletes eredmények ITT érhetők el.