Magyar eredmények - Bécsújhely


Nyolc nemzet lovasai vettek részt az augusztus 31. és szeptember 2. között Bécsújhelyen megrendezett lovastusa versenyen. A határhoz közel eső osztrák helyszínek régóta népszerűek a magyar lovasok körében. A bécsújhelyi versenyen négy lovas hét lóval képviselte Magyarországot.

CIC*-os kategóriában három magyar lovas indult a 21 fős mezőnyben. Harmadik helyen végzett az idei strzegomi világkupa forduló résztvevője, Egyed László most Vikinget lovagolva. A páros 63,07%-os díjlovaglás után alapidőn belül hibátlanul teljesítette a terepet, díjugratásban egy verőhibáért 4 hibapontot kapott, így 59,4 hibaponttal fejezte be a versenyt. Az ötödik helyett szerezte meg a 2010. évi Fiatal Lovak Világbajnokságának résztvevő párosa, Kulcsár Orsolya és Zizi St. John’s. 61,34%-os díjlovaglást követően, a terepversenyt Egyedhez hasonlóan hibátlanul teljesítette - ez a 21 páros közül az említett két magyar lovason kívül csak egy német és három osztrák lovasnak sikerült. Kulcsár díjugratásban egy verőhibáért 4, az alapidő túllépésért 1 hibapontot kapott, a versenyt 63 hibaponttal zárta. A kategóriában indult még László Gabriella és Roxana, 60,2%-os díjlovaglás után, a terepversenyen sajnos kizárásra kerültek.

A kategóriában győzött Egyed László Szellest lovagolva. Díjlovaglást követően a hetedik helyen állt (54,2 hp), terepen és díjugratásban is hibátlanul teljesített, így 21 induló közül tudott nyerni. A kategória másik magyar párosát, Varga Istvánt és Gidrán XXIV-120-at kizárták a versenyből.

A kezdők A kategóriája negyedik és ötödik helyén végzett a 2011. évi Magyar Bajnokság bronzérmese Varga István két 5 éves lovával, Gazal Herkulessel (70,5 hp)és Galateával (79,0 hp).

A verseny részletes eredménye ITT érhető el.