Lovastusa Lovasok Szövetsége találkozott a FEI képviselőivel, hogy megvitassák a szabályváltozásokat


A Lovastusa Lovasok Szövetségének képviselői találkoztak Giuseppe Della Chiesaval, a FEI Lovastusa Bizottság elnökével, valamint Catrin Norinderrel, a FEI Lovastusa és Olimpiai szakosztályának igazgatójával Londonban (GBR) 2012. december 6-án azért, hogy beszéljenek a FEI Lovastusa Szabályzat változásairól, ami 2013. január 1-től lép hatályba.

A találkozás célja volt a feladatok tisztázása, valamint hogy legyen lehetőség megbeszélni a 2013-ra megváltoztatott lovastusa szabályok mögött álló indokokat. Sportolók kategorizálása és a Minimális Alkalmassági Feltételek (MER) volt a megbeszélés két kulcs pontja.

Az új szabályok arra kötelezik a nemzeti szövetségeket és edzőket, hogy a saját, nemzeti szövetség által meghatározott minősülési rendszert használva nagyobb felelősséget tanúsítsanak annak eldöntése során, hogy lovasaik készen állnak-e a nemzetközi versenyen való indulásra, ezáltal ne kizárólag a Minimális Alkalmassági Feltételekre (MER) támaszkodjanak.

A Lovastusa Lovasok Szövetségét (ERA) Ruy Fonseca (BRA), Bruce Haskell (NZL) és Nick Wallbridge (GBR) képviselte. A szövetség elnöke, Francis Whittington, nem tudod részt venni az általa kezdeményezett és december 6-án Londonban tartottak megbeszélésen, de elégedetten nyilatkozott, miután beszélt a szövetség képviselőivel.

„Ez a megbeszélés része volt egy folyamatos munkakapcsolatnak, és megmutatja, hogy a lovasok felelősséget vállalnak sportjukért és a FEI támogatja a részvételt ebben a folyamatban,” mondta. „Igazán hasznos megbeszélés volt és nagyon nagyra értékelték a lovasok. Nagyon örülünk, hogy a FEI ilyen fogékony volt a megjegyzéseinkre. Ez azt mutatja, hogy igen elkötelezett a Lovastusa Bizottság a sport fejlesztését illetően.”

FEI Eventing Bizottságának elnöke, Giuseppe Della Chiesa, nagyon pozitívan nyilatkozott a megbeszélés eredményéről. „Mindig jó, ha van párbeszéd a szabályváltozásokkal kapcsolatban, és a FEI Sport Fórumán idén folytatott nagyon sikeres közös munkát követően jó volt, hogy volt egy másik ülés is, most a Lovastusa Lovasok Szövetségének képviselőivel, ahol megbeszélhettük a változásokat, és hogy azok miként kerülnek alkalmazásra. Ez a támogatás a sportolók részéről nagyon sokat jelent a FEI számára.”

A FEI Lovastusa szakosztálya összeállított egy dokumentumot a 2013-as Lovastusa Szabályzattal kapcsolatos gyakran feltett kérdésekkel. Ez a dokumentum ITT érhető el.


FEI PRESS RELEASE