Ländliche Eb 2011


Idén az angliai Aston le Walls ad otthont a Ländliche Európa-bajnokságnak, augusztus 3-7. között. A kétévente megrendezett versenysorozat legutóbbi házigazdája hazánk volt. Az angolok 2003-ban Hartpury-ban rendeztek Ländliche Eb-t, és igen komolyan készülnek az idei versenyre - mind a szervezést, mind a részvételt illetően.

A Ländliche Eb szabályzata értelmében azok a lovasok, akik már részt vettek hivatalos felnőtt kontinens-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián, vagy olimpiai szintű, CCI**** versenyen, nem jogosultak a részvételre. Ugyanígy azok a lovasok sem indulhatnak, akik az utóbbi két évben CCI*** versenyt sikeresen teljesítettek. A Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnoksága CIC**-os szinten zajlik, melyre a FEI szabályai szerint kell minősülni.

A Ländliche – Amatőr Lovasok Európa-bajnoksága nagy múltú versenysorozat. Egy bajnokság, majdnem 60 éves történelemmel. Az első Európa-bajnokságot – mely a fiatal nyugat európai farmerek és lovasok versenye volt – 1953-ben rendezték. Ez a verseny számos lovas ügyességi versenyszámot foglalt magába, mint például a vontatási próbát, csapatok díjlovaglását, ugratást természetes és mesterséges akadályokon. Később a bajnokság átalakult és lényegében a military versenyekhez hasonlóan került lebonyolításra. 2003 óta a verseny a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) szabályai szerint kerül megrendezésre, és mint regionális bajnokság jelenik meg a FEI versenynaptárában. Az egyedüli eltérés a csapat díjlovaglás szabályaiban van, melynek során négy-hat lovas teljesíti egyszerre a díjlovagló feladatot.

Az utóbbi években Németország (2005), majd Svédország (2007) látta vendégül e kétévente megrendezésre kerülő bajnokságot, 2009-ben pedig hazánk kapta a rendezés jogát, és a Nagykanizsai Military volt a jeles verseny házgazdája.

Összefoglaló az legutóbbi, Nagykanizsán megrendezett Ländliche Eb-ről


Mi ez a ländliche verseny? Kik indulhatnak ezen az Eb-n?
Bővebb ismertető 1
Bővebb ismertető 2