Kezdő Lovak Bajnoksága - Szabadegyháza


2012. augusztus 18-án, Szabadegyházán egynapos lovastusa verseny került megrendezésre A0 és A kategóriában. A Kezdő Lovak Bajnokságáért 6 páros indult A terhelésű pályán. Díjlovaglást követően a bajnokságot Zafír és Pethő Lili vezette 64,5%-kal, őt követte 60,25%-kal Szelles és Bucher Rebeka, 3. helyen pedig Happiness (Téboly) és Kelemen János állt (59,25%).

A díjugratás után Happiness (Téboly) és Kelemen János hibátlan pályával vette át a vezetést (61,12hp), 2. helyre csúszott vissza Zafír és Pethő Lili miután két verőhibával ért körbe az ugró pályán (61,25 hp). Harmadik helyen Bob Herceg Borissza és Somlóvári Dóra állt 61,5 hibaponttal.

A terepen három lovast, Somlóvári Dórát, Nagy Zsófiát és Bucher Rebekát lóról való esés miatt sajnos ki kellett zárni a versenyből. Két páros teljesítette hibátlanul a terepet: Galatea Vob és Horváth Klaudia, valamint a bajnokságot vezető Happiness (Téboly) és Kelemen János. Zafír és Pethő Lili egy ellenszegülésért 20 hibapontot kapott, így visszacsúszott a 3. helyre.

A 2012. évi Kezdő Lovak Bajnokságát a 11 éves pej kanca, Happiness (Téboly) és Kelemen János,a Gödöllői Lovas SE lovasa nyerte. A páros a 2011. évi előkezdő ló championátus harmadik helyezettje volt. Ezüstérmes a Gínus apaságú 10 éves pej kanca, Galatea Vob és Horváth Klaudia (Caballus Club), bronzérmes Zafír és Pethő Lili (Magyar Póni Klub Szövetség).

Fotó: Pintér Alexandra