Kevesebb, mint 200 nap múlva indulnak a 2012-es paralimpiai játékok Londonban


Február 11-én megkezdték a 200 napos visszaszámlálást a 2012-es paralimpiára, mely több okból kifolyólag is be fog kerülni a történelem könyvekbe.

Karácsony előtt már 40.000 jegyet adtak el, ami jóval meghaladja az előző rekordot, amit a hongkongi lovas paralimpiára eladott jegyek száma (33.000) hozott.

Mexikó debütál a paralimpiai játékokon augusztus 30. és szeptember 4. között, a Greenwich Parkban, ahol négyfős csapattal képviselteti magát, akárcsak Írország, mely szintén először vesz részt paralimpián.

“Az idei esemény mérföldkőnek fog számítani, és alig várjuk, hogy újabb nemzetek is bejussanak a már minősültek közé”- mondta Trond Asmyr, az FEI Díjlovas és Paradíjlovas Osztályának igazgatója.

“2008-ban a brazil színekben induló Marcos Alves és a Szingapúrt képviselő Laurentia Tan is a bronzéremnek örülhetett. Ezek nem csupán Brazília és Szingapúr számára jelentették az első érmet, hanem Dél-Amerikának és Ázsiának is.”

“Ugyanebbn az évben Kanadának Lauren Barwick szerezte meg az első paralovas aranyérmet, míg Philippa Johnson Dél-Afrikának.”

“A 2012-es Paralimpia, amire már 23 nemzet minősült, egyre közelebb van, és már csak három egyéni lovasnak van esélye bejutni.”

“Mindenki április 9-re vár, amikor kihirdetésre kerül ennek a három fennmaradó helynek a sorsa.”

A visszaszámlálást az FEI facebook oldalán is nyomon követheti.
FEI PRESS RELEASE