Két hét Alagig


Már csak két hét van hátra az Alagi Nemzetközi Military kezdetéig. A tavaly őszi sikeres debütálás után ismét nemzetközi verseny kerül megrendezésre Dunakeszi-Alagon és a Kincsem Parkban 2013. május 25-26. között.

Eddig négy országból 55 páros adta le nevezését, közülük előreláthatólag tízen - négyen osztrák, ketten-ketten cseh, német és magyar színeket képviselve - indulnak az Alagi Nemzetközi Military legmagasabb, CIC***-os kategóriájában. Ebben a versenyszámban a tavalyi strzegomi világkupa forduló résztvevőjének, a 2004. évi magyar bajnoknak, Egyed Lászlónak és My Winnek, valamint a tavalyi Nagykanizsai Military CIC** győztes párosának, Pintér Vandának és Gidrán Sovánkának szurkolhat a hazai közönség. A magyar lovasok számára a CIC*/**-os kategóriák az idei Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnokságának válogató versenye is. Az előzetes nevezési listák itt érhetők el: CIC*, CIC**, CIC***.

A verseny első napján a díjlovaglás és a díjugratás kerül megrendezésre a Kincsem Parkban, majd a vasárnapi terepversennyel zárul a küzdelem Alagon a Dunakeszi-Alagi Lovasfesztivál keretein belül. A military verseny mellett szombaton ügető, vasárnap galopp futamokat láthatnak az érdeklődők.A versenyről online közvetítés elérhető a Kincsem Park honlapján.

A versenybíróság tagjai: Christina Klingspor (SWE), aki pár hete a Rolex Kentucky Nemzetközi Militaryn bíráskodott, Carlheinz Boess (GER) és Nagy Lajos (HUN). A technikai küldött feladatait Andrew Griffiths (GBR) látja el, asszisztense Fülöp Sándor (HUN). Az alagi tereppálya tervezője Ronald Alexander (GBR), magyar munkatársa Jobbik Ákos.

Képek az előkészületekről.

Várunk minden kedves érdeklődőt a versenyre.

Ugrás a verseny oldalára (programtervezet, térkép, képek, videók stb.)