Képzések

 • FEI Lovassport Képzési Program 2016


  Az FEI Fejlesztési Programjának második szakaszában 2016. március 17-20. (csütörtök-vasárnap) Kaposváron, a Pannon Lovasakadémián kerül megrendezésre az edzők és hivatalos személyek továbbképzését célzó négynapos rendezvény, mely egyben a lovasok képzését is szolgálni fogja.


   

 • FEI Steward kurzus Budapesten


  A Nemzetközi Lovas Szövetség által elfogadott steward kurzus kerül megrendezésre az alagi nemzetközi military versennyel párhuzamosan a Kincsem Parkban 2016. május 19-20. között. A kétnapos képzésen egyaránt részt vehetnek magyar és külföldi stewardok is, akik nemzetközi 1-es szintre szeretnének fellépni.

   

 • Military edzőtábor Bábolnán


  Schaller Gábor szövetségi kapitány és Tuska Pál szakedző háromnapos military edzőtábort tartanak Bábolnán, 2014. március 21-23. között. Az edzőtábor célja a téli alapozó idomítómunka felmérése, típus terepakadályok ugratása, technikai és taktikai elemek gyakorlása, valamint formába hozás az év első hazai military versenyére.


   

 • Edzőtovábbképzés Bábolnán


  2014. március 22-én, szombaton - a háromnapos military edzőtábor keretein belül - edzői továbbképzés kerül megrendezésre Bábolnán, melyet a díjugrató és a military szakág is elfogad. A továbbképzést Schaller Gábor, az Edzői-Oktatási Bizottság tagja, a lovastusa szakág szövetségi kapitánya tartja.   

 • Tavaszi military edzőtábor - ELMARAD


  Schaller Gábor szövetségi kapitány és Tuska Pál szakedző kétnapos military edzőtábort tartanak Bábolnán, a military szakbizottság és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szervezésében, új időpontban, 2013. április 5-7. között. Az edzések alkalmasak rajtengedély vizsgára történő felkészülésre is.


   

 • Lovasiskolai oktató-futószárazó képzések Kaposváron


  Két részes lovasiskola oktató-futószárazó képzés sorozat kerül megrendezésre Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián. A képzések időpontjai 2013. március 5-6. (futószárazás alapjai és technikája), valamint 2013. április 23-24. (kezdő lovasok oktatása, ülésjavítás futószáron, iskolalovaglás).


   

 • Francia edzőtábor és edzőtovábbképzés Kaposváron


  2013. február 1-3. között a Francia Nemzeti Lovasiskola lovastanára a híres Cadre Noir lovasa, Mathieu Van Landeghem tart edzőtábort lovasok és edzők részére Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián.


   

 • Tereppálya tervezők és építők továbbképzése Kaposváron


  2013. január 26-27. között Kaposváron, a Pannon Lovasakadémián tereppálya tervezők és építők továbbképzése kerül megrendezésre Fülöp Sándor és Jobbik Ákos vezetésével.


   

 • Díjlovas edzőtábor Sóskúton


  A Sóskúti Lovas- és Élményparkban Kövy András válogatott díjlovas edző ismét 3 napos díjlovas kurzust tart 2012. november 23-25. között.


   

 • Francia edzőtábor


  2012. november 16-18 -án a Francia Nemzeti Lovasiskola lovastanára a híres Cadre Noir lovasa, Mathieu Van Landeghem tart edzőtábort lovasok és edzők részére Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián.


   

 • Francia edzőtábor Kaposváron


  Május 4-5-6-án a Francia Nemzeti Lovasiskola lovastanára, a híres Cadre Noir lovasa, Mathieu Van Landeghem tart edzőtábort lovasok és edzők részére Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián.


   

 • Military edzőtábor Sóskúton


  Schaller Gábor szövetségi kapitány és Tuska Pál szakedző olimpikonok háromnapos military edzést, versenyre formába hozó felkészítést tartanak a Sóskúti Lovas- és Élményparkban. Az eseményre minden sportolót, a military iránt érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők. Az edzés alkalmas rajtengedély vizsgára történő felkészülésre is.
  Az edzés időpontja: 2012. március 30 - április 1.
  Információ: Kocsor László edző (mobil: 70/942-04-56) Központ: tel/fax: 06(23)560-190;
  Jelentkezés: a www.lovassport.hu honlapon, vagy a lovassport@lovassport.hu e-mail címen.
  Jelentkezési határidő: 2012. március 27.


   

 • Ismét a Cadre Noir egyik edzője tart képzést Kaposváron


  2012. február 10-11-12-én a Francia Nemzeti Lovasiskola lovastanára a híres Cadre Noir lovasa, Mathieu Van Landeghem tart edzőtábort lovasok és edzők részére Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián.

  ELMARAD
   

 • Military pályaépítő kurzus a hongkongi olimpia pályaépítője, David Evans vezetésével


  2012. február 18-19-én kétnapos intenzív pályaépítő továbbképzést és tréninget szervez a Lovastusa Szakbizottság. Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését, aki bármilyen okból kifolyólag szeretne megismerkedni a legújabb pályaépítési, kivitelezési trendekkel.
  A képzés minden résztvevő számára ingyenes.

  Összefoglaló a kurzusról


   

 • Andreas Ostholt edzőtábor Bábolnán


  A kiváló német lovas és edző, Andreas Ostholt vezetésével háromnapos lovastusa és díjugrató kurzus lesz a Kisbábolna Lovas Klubban 2012. január 27-28-29-én.
  A képzés egyben elfogadott edzői képzés is mindkét említett szakág szakemberei számára. Az edzők és más érdeklődők számára is ingyenesen látogatható rendezvényre 20-25 lovast várnak a rendezők.   

 • Francois Fontaine edzőtábor Kaposváron


  A Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovas Akadémián 2011. november 8-9-10-én Francois Fontaine a Francia Nemzeti Lovasiskola tanára, a híres Cadre Noir lovasa, kiváló díjugrató versenyző tart edzőtábort lovasok és edzők részére.
  Fő téma: Hogyan képezzük lovainkat és lovasainkat?


   

 • Gombolay képzés


  A Díjugrató és Military szakág EDZŐI PROGRAMJÁNAK következő továbbképzése 2011. október 10-12. között a Nemzeti Lovardában!

  Szeretettel várunk minden lovast, szülőt, lótulajdonost aki a díjugrató sport „titkai" iránt érdeklődik!
  A kurzus megtekintése ingyenes!


   

 • Pályatervező kurzus Egerben


  2011. augusztus 2-3-4-én Egerben ismét pályatervező kurzus Karl Paar vezetésével.
  Várjuk az érdeklődők jelentkezését.


   

 • Bírói kurzus Kaposváron


  A Lovastusa Szakág Elnöksége kiemelt figyelmet kíván fordítani a lovastusa sportban tevékenykedő szakemberek képzésére, ezért májusban - a kaposvári nemzetközi lovastusa verseny alatt - bírói kurzust szervez.

  A kurzus programja letölthető INNEN.


   

 • Eduard Petrovics előadás


  2011.03.24-én 9 órától (kb. 5-6 óra terjedelemben) Eduárd Petrovics tart előadást a kaposvári Pannon Lovasakadémián:
       * A svéd edzőképzés rendszeréről
       * A ló és lovas kiképzés alapjairól (a svéd rendszerben)
       * Az ugró pályaépítésről


   

 • Bíróként a HSBC FEI Military Világkupa fordulón


  Az előzmények: 2009-ben némi szerencsével az elsők közt jelentkeztem a FEI Global Education Program-ra (a szerencse ez esetben annyit jelent, hogy időben észrevettem a FEI honlapján a lehetőséget). A 2009-től 2013-ig tartó program célja, mint azt a korábbi számban olvashatták, többek közt a military sportban tevékenykedő hivatalos személyek képzése. Ilyen szempontból különös figyelmet szentelnek „fejlődő”, kevesebb tapasztalattal és versennyel rendelkező országoknak.   

 • A Nemzetközi Lovas Szövetség ötéves globális képzési programot hirdetett a lovastusa sportban tevékenykedő hivatalos személyek részére


  A FEI a napokban mutatta be a lovastusa sportban tevékenykedő hivatalos személyek (bírók, technikai küldöttek, pályatervezők, stewardok) részére kialakított ötéves Globális Képzési Programját. Az egy millió svájci frankos projektet, mely magában foglalja a hivatalos személyek szokásos FEI képzését és annak tanúsítását minden szinten, teljes egészében a FEI finanszírozza.


   

 • A FEI elindítja új kockázatkezelési programját a lovastusa sportban


  Egy új, az egész világra kiterjedő, a terepveresenyek baleseti statisztikájának javítását célzó Lovastusa Kockázatkezelési Irányelv és Akcióterv került bevezetésre a harmadik alkalommal megrendezett éves FEI Biztonsági Értekezleten, a svédországi Malmöben. A szakág hatéves statisztikai adataira alapozott Akcióterv egy megbízható és jól működtethető rendszer, mely a lovastusa kockázati tényezőinek megfigyelését, a nemzetközi adatok és ötletek szabadabb áramlását fogja jelenteni annak érdekében, hogy jobban megértsük az esések és bukások alapvető okait.