Kanada ad otthont a 2018-as FEI Lovas Világjátékoknak™


A FEI Büro egyhangúan elfogadta Bromontot/Montrealt a 2018-as FEI Lovas Világjátékok™ rendező városaként. A döntésre a Büro két napos lausanne-i gyűlésének elején, a FEI Értékelő Bizottság jelentése alapján került sor hétfőn.

A Bromont Olimpiai Lovas Park, az 1976-os montreali olimpia lovas versenyeinek helyszíne lesz a 2018-as FEI Lovas Világjátékok™ központja. Bromont/Montreal csupán a második Európán kívüli helyszín lesz Lexington, Kentucky (USA) után, mely 2010-ben adott otthont az Alltech FEI Lovas Világjátékoknak™.

Lexington volt a másik megmaradt pályázó a 2018-as Játékokra. A Büro szerint mindkét pályázat lenyűgöző volt, de Bromont/Montreal volt az erősebb a kettő közül.

„Nagyon örülünk, hogy Bromont/Montreal rendezi a 2018-as Játékokat, mondta a FEI elnöke, Haya hercegnő a Büro döntése után. „A Bromont Olimpiai Lovas Park egy különleges, sokszor bizonyított helyszín, és ideális a nyolcadik alkalommal megrendezendő FEI Lovas Világjátékok, a legnagyobb lovas eseményünk vendégül látására.”

„Már csak 75 nap van vissza a 2014-es Játékok nyitóünnepségéig Normandia szívében. Több mint 500 ezren a helyszínen, televízión pedig nézők milliói követik majd a legjobb lovak és lovasok versengését a világbajnoki címekért több mint két héten keresztül.”

„Négy év múlva, a rendezvény Kanadába látogat, ahol még nagyobb közönséget várunk a helyszínen és a televíziók előtt egyaránt, hiszen a lovas sportok folyamatos, globális növekedésére számítunk.”

A FEI tavaly júliusban újraindított a 2018-as FEI Lovas Világjátékok™ pályázati folyamatát, mivel a kanadai pályázók nem tudták biztosítani a közszféra teljes pénzügyi támogatását, ami a pályázás feltétele volt. A későbbiekben biztosított jelentős állami támogatás meghatározó eleme volt a hétfői döntésnek.


FEI PRESS RELEASE