Ismét Alagi Military, ismét Alagon a lovastusa három versenyszáma


Idén is a Bábolnai Ménesbirtok versenyével kezdődött a hazai lovastusa szezon. A nemzeti kategóriák számára kiírt verseny április 20-22. között került megrendezésre. Ezt követi az Alagi Military, melyen három nemzetközi kategóriában versenyeznek a lovasok. Július 6-8. között Nagykanizsán folytatódik majd a szezon, a Kanizsai Military keretében ismét a hazai A0 kategóriától a nemzetközi CCI1*-ig várják majd a lovasokat a rendezők.

Március közepén Dunakeszin járt Christian Zehe, az idei alagi lovastusa versenyen tereppálya-tervezője, hogy felmérje a tél végi állapotokat és kijelölje a tereppályák nyomvonalát és akadályait. A német szakember a CCI2* és CCI3* tereppályákat tervezi, míg a CCI1* kategóriát idén is Jobbik Ákos jegyzi. Az akadályok építését a korábbi évekhez hasonlóan Bus Antal csapata, a Kincsem Park Alagi Tréningközpontjának munkatársai végzik Jobbik Ákos szakértő vezetésével.

A tavalyihoz képest jelentős változások várhatóak a vonalvezetésben. Számos új akadály készül, ami várhatóan még izgalmasabbá fogja tenni a terepversenyt. A pályatervezők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a nézők számára látványos pálya készüljön, ezért a könnyen bejárható részekre próbálják behozni a pálya legizgalmasabb szakaszait, a legérdekesebb akadályokat. A szervezők most is sok nézőre számítanak a szombati terepversenyen. Állatsimogatóval, ingyenes póni lovaglási lehetőséggel és kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket.

Jó hír a lovasoknak, hogy idén mindhárom versenyszám az alagi pályán kerül megrendezésre. A pálya Dunakeszi Alsó felöli bejáratnál lesz kialakítva, itt lesz az ideiglenes istállórendszer és kamionparkoló, így a verseny alatti ingázástól mentesülnek a résztvevők. A díjlovaglás versenyszámai a tervek szerint pénteken reggel 8 órakor kezdődnek és délután 5 óráig tartanak. A terepversenyre szombaton 10 órától kerül sor. Először a CCI1* kategória indul, ezt követi dél körül a CCI3* kategória, végül a CCI2* kategória versenye, mely előreláthatólag délután 4 körül ér véget. Vasárnap délelőtt 10 és délután 3 óra között a díjugratás versenyszámmal zárul majd a háromnapos verseny.

A rendezők változatos kiegészítő programokkal várják a pünkösdi hétvégén terepversenyre érkezőket, de azoknak sem kell elkeseredni, akik nem tudnak kilátogatni az alagi pályára. Az izgalmas terepversenyt idén is a Sport TV közvetíti élőben, a 10-15 órai idősávban. A versenyhez közeledve pontos program és egyéb információk folyamatosan elérhetők lesznek honlapunkon.

Válogatott lovasaink számára komoly motiváció az eredményes és jó szereplés, hiszen mindhárom kategória pontgyűjtő verseny a számukra az Európa-bajnokságon szükséges induláshoz. A CCI1* az ifjúsági, CCI2* a fiatal lovas, CCI3* pedig a felnőttek számára jelent minősülési lehetőséget. 

A nemzetközi mezőny nagy számban képviselteti magát. 72 lóval kilenc nemzet lovasai neveztek. A hazaiak mellett bolgár, cseh, lengyel, német, olasz, osztrák, román, szlovén lovasokat láthatunk majd. A CCI1* kateógriában 50, a CCI2*-on 16, a CCI3*-on 6 startot fogunk látni. A tervezett időbeosztást hamarosan közöljük.
Elöljáróban:
péntek 8:30-18:00 díjlovaglás
szombat 10:00-15:00 terepverseny
vasárnap 10:00-15:00 díjugratás