Irány Kaposvár!


A kaposvári lovastusa versenyek történetében rekordszámú nevezés érkezett ezidáig a május 20-22. között megrendezésre kerülő nemzetközi és országos lovastusa minősítő versenyre.

Több, mint 120 nevezés érkezett a versenyre, köztük 33 külföldi. Magyar versenyzők mellett cseh, osztrák, román és szlovák lovasok vesznek majd részt a küzdelemben. Az idei versenyen első alkalommal kerül megrendezésre Kaposváron a CCI** kategória, mely a CCI* kategóriával együtt válogató versenyként szolgál a korosztályos Európa-bajnokságokra készülő lovasok számára. E két nemzetközi kategóriára összesen 36 nevezés érkezett.

A fent említett két nemzetközi kategória versenye péntek délben kezdődik a díjlovaglással. A nemzeti kategóriák lovasai számára a díjlovagló versenyszámok szombaton reggel kezdődnek. Szombat délután kerül sor az összes kategória terepversenyére, majd vasárnap a díjugratással zárul a verseny.

Igencsak izgalmas verseny elé nézünk, hiszen az eddigi legnépesebb és legszínesebb mezőny gyűlik össze a Pannon Lovasakadémián, ahol az osztrák tereppálya-tervező, Karl Paar és magyar kollégája, Jobbik Ákos jóvoltából megújult, látványos akadályokkal tarkított pálya várja majd a lovasokat és a nézőket.

A Pannon Lovasakadémia elkötelezett a sportág szakmai színvonalának fejlesztése iránt. Ezt jelzi az is, hogy a májusi versennyel egybekötve military bírói kurzust szerveznek a nemzetközi verseny vezetőbírója, Conte Giulio Pocci vezetésével. A kurzus minden érdeklődő számára nyitott, és különösen ajánlott a szakágban tevékenykedő edzők számára.

Látogasson el a verseny saját oldalára, ahol minden fontos információt összegyűjtöttünk Önnek!

Mindenkinek ott a helye Kaposváron, akit érdekel ez az izgalmakat rejtő sport!