Indul a visszaszámlálás


Egy év múlva, 2010. szeptember 25-én felgördül a függöny és kezdetét veszi a lovassport legnagyobb világtalálkozója, az Alltech FEI Lovas Világjátékok.

A verseny, mely négyévente összehozza a díjugratókat, a díjlovasokat, military lovasokat, fogathatókat, távlovasokat, lovastornászokat, reining lovasokat és - most először - a para-díjlovasokat, 2010 szeptember 25. és október 10. között a híres lexingtoni Kentucky Horse Parkban kerül megrendezésre.

Ez a hatodik alkalom, hogy megrendezik a versenyt, és ez lesz az első nem európai helyszín.

A világ legjobb lovasai fognak küzdeni azért, hogy nemzeti csapatukban helyet kapjanak majd. Bizonyára köztük lesznek majd az indén debütáló FEI Díj (FEI Award) ezévi győztesei és jelöltjei is.

Ezek az új díjak – www.feiawards.org – a fair-play, a csapatszellem, az elszántság és bátorság elismerését hivatottak kifejezni. s ünnepelni a gyakran alulértkelt sportolóink egyedülálló teljesítményeit.

A legutóbbi FEI Lovas Világjátékok Németországban,  Aachenben került megrendezésre 2006-ban. Az alábbiak voltak az egyéni bajnokok:
Díjugratás: Jos Lansink (BEL)
Díjlovaglás (Kür): Anky van Grunsven (NED)
Díjlovaglás (Grand Prix Special): Isabell Werth (GER)
Lovastusa: Zara Phillips (GBR)
Fogathajtás: Felix-Marie Brasseur (BEL)
Távlogalás: Miguel Vila Ubach (ESP)
Reining: Duane Latimer (CAN)
Lovastorna: Megan Benjamin (USA) és Kai Vorberg (GER)

Közülük sokan remélik, hogy megvédhetik majd bajnoki címüket az ellenfelekkel szemben, de Ön szerint kik lesznek jövőre a bajnokok Kentucky-ban? Feltűntek új tehetségek, a jövő reménységei?
Öt kategória van, melyben várjuk szavazatát a www.feiawards.org oldalon. Szavazzon MOST, mielőtt késő lenne!