Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-11


Szeptember 11. Péntek, a díjlovaglás első napja

Ma 9 órakor megkezdődött a verseny. A csapattagok közül először Pintér Vanda lovagolt a négyszögbe. A melegítés alatt ló és lovasa jó képet mutatott, az edzőtáborban mutatott javulás, ami napról napra jól követhető volt, talán a melegítés alatt jött elő leginkább.

A program elején egy jó megállítást követően a középügetés visszafogottra sikerült és ez a visszafogottság az egész programra rányomta a bélyegét. A lépés és a vágtamunka lényegesen jobban sikerült, Vanda is felbátorodott, ami a második ellenvágtában hibát is okozott. Az eredmény nem okozott meglepetést a látott teljesítmény tekintetében.

53,33%, amin nincs mit magyarázni. Vanda dicséretére legyen mondva, hogy végre elfogadható minőségben ült, korrekten adta a segítségeket.

Vandára a terepen és az ugróban vár a feladat, hogy a csapateredményünket javítsa!

Másodikként lovagolt Gelencsér Zsanett Viktóriával. A teljes bemelegítést Fáró Mirellára bíztam, aki egy éve segíti a lovast az idomítómunkában. A melegítés során a ló egyre jobb állapotban, fokozódó lendülettel, átengedő állapotban került be a négyszögbe.

A csapat „fekete lova” pontos programot lovagolva, kifejezetten elegáns képet mutatva, a hátralépéstől eltekintve jó feladat végrehajtással 59,86%-ot teljesítve hozta azt a teljesítményt, amit vártam Tőle. Dicséret illeti a fegyelmezettségért, amit a mai nap produkált.

Bízom a hasonlóan jó folytatásban.

Harmadikként, illetve csapatunk második tagjaként Szabó Brigitta került sorra.
A melegítés alatt a ló a legjobb benyomást tette rám a ma szerepelt három ló közül.
A melegítés vége felé Oktogon kezdett kapkodóvá és kicsit túlfűtötté válni, amit aztán egy kis lépésmunkával sikerült csillapítani.

A négyszög körbelovaglása során ez a „tünet” újra jelentkezett, amit Brigi jól reagált le , így a ló nagy lendülettel és korrekt módon hajtotta végre a feladatok sorát.

A második középvágta után azonban a lovat nehezen tudta rendezni, ami az ellenvágtánál hibát okozott.

Az eredmény 59,86%, ami a látottak alapján reális. Brigi csalódott, edzője és én is elégedettek voltunk. És ez így rendben van.

Cattani, Mayenne és Őzike napközben síkon dolgoztak.

Mayenne (vagy Schaller Eszti) ideges volt, ennek ellenére jól dolgozott. Holnap délelőtt megy, kora reggel még le lesz lovagolva.

Udvarhelyi Anna Őzikéje nagyon jól ment, ha holnap is ezt látjuk Tőlük, jó pontokat kaphatnak.

Cattani állapota csak a lovaglás minőségének a függvénye, ez az edzőtáborban és itt is látszik. Bízunk benne, hogy Gabi összekapja magát és a legjobbat nyújtja.

A verseny, a rendezés és a díjlovaglás bírálata kifogástalan. Itt sincsenek csodák, egy két bíró elkalandozik a többihez képest, de ami jó, az 7-8, ami rossz, az 3-4.

Mindenki barátságos és segítőkész.

Szurkoljatok!!!!!!


Waregem, 2009-09-11

Schaller Gábor
szövetségi kapitány

 


A verseny honlapját megtekintheti itt.

A Magyar Ifjúsági Lovastusa Válogatott bemutatkozó anyagát megtekintheti itt.

Korábbi beszámolóinkat itt olvashatja:
Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-10
Úton a csapat
Ifjúsági lovasaink készülnek a nagy megmérettetésre


Figyelje honlapunkat, ahol folyamatos közvetítést adunk a csapatról, illetve az Európa-bajnokságról.