Ifjúsági lovasaink készülnek a nagy megmérettetésre


Waregem ad otthont a FEI 2009. évi Ifjúsági és Junior Lovastusa Európa-bajnokságának. A belga helyszínen hatalmas verseny várható, hiszen a korosztályos Eb-vel együtt ugyanitt kerül megrendezésre a belga nemzeti bajnokság is.

A verseny 2009. szeptember 11-14. között kerül megrendezésre. A csapat első bemutatkozása szeptember 10-én, csütörtökön lesz, az első lószemlén. Ezt követi majd a kétnapos díjlovagló vizsga, majd vasárnap a terepverseny. A bajnokság hétfőn a díjugratással zárul majd.

A magyar ifjúsági válogatott augusztus 28-tól a Pannon Lovasakadémián edz, Kaposváron. Schaller Gábor szövetségi kapitány hét lovast válogatott be a keretbe: Bakonyi Noémi (Ben Fox), Gelencsér Zsanett (Viktória), Orbán Gabriella (Cattani), Pintér Vanda (Gidrán Sovánka), Schaller Eszter (Globe-Carex Mayenne), Szabó Brigitta (Oktogon), Udvarhelyi Anna (Őzike).

A hét lovasból csak hat kerülhet be a Ifjúsági Eb-re utazó csapatban. A végső névsort az indulás előtti hétvégén határozza meg a szövetségi kapitány.

A Magyar Ifjúsági Lovastusa Válogatott bemutatkozó anyagát megtekintheti itt.

A csapat szeptember 7-én, hétfőn indul majd, s egyéjszakás pihenőt tartva, kedden érkezik majd meg Waregembe.
A verseny honlapját megtekintheti itt.

Figyelje honlapunkat, ahol igyekszünk folyamatos közvetítést adni a csapatról, illetve az Európa-bajnokságról.