Ifjúsági és Fiatal Lovasok Bajnoksága - Pápa


A Pápai Lovas Klub rendezésében július 20-22. között került sor az Ifjúsági és Fiatal Lovasok Bajnokságára lovastusa szakágban. A bajnokságokkal egy időben országos minősítő verseny is zajlott a pápai pályán.

Az ifjúsági lovasok kategóriáját magabiztosan nyerte Varga Zsuzsa (MPKSz) és Farello Z. 71,5%-os díjlovaglását követően, csupán a terepen történő alapidő túllépésért kapott 4,4 hibapontot. Ezüstérmes húga, Varga Júlia Admirálissal (MPKSz).

A Fiatal Lovasok Bajnokságának helyezései között is a Magyar Póni Klub Szövetség lovasai osztoztak. Díjlovaglást 71,46%-kal nyerő, Jakli Norina hibátlan terep pályájával növelte előnyét Juhász Viktória és Schaller Eszter előtt. Juhász 54,84 hibaponttal a második, Schaller 86,9 hibaponttal a harmadik helyen állt a terepet követően. Jakli díjugratásban 43 hibapontot gyűjtött, így a kategória aranyérmese Juhász Viktória és Mosolygós lett, a páros két fával ért körbe a harmadik nap. Ezüstérmes Jakli Norina és Sziporka, bronzérmes Schaller Eszter Bettle-t lovagolva.

A verseny részletes eredménye ITT érhető el.

Fotó: Pintér Alexandra