Ifj. Tuska Pál helyezett a feldbachi CIC***-on


Július 18-20. között Feldbachban (AUT) megrendezett nemzetközi és nemzeti lovastusa verseny legmagasabb kategóriájában - CIC***-on - ifj. Tuska Pál és Rádiháza Alfa 5. helyen zárt. A hazai lovasok körében népszerű osztrák versenyen 15 magyar páros állt starthoz.

A háromcsillagos szinten most debütáló magyar páros, ifj. Tuska Pál és Rádiháza Alfa (Határőr Dózsa SE) 54,2%-os díjlovaglás után a 10. helyen állt. A tereppályát akadályhiba nélkül, 19,2 hibapontos késéssel teljesítette, díjugratásban két akadály verésért 8 hibapontot kapott, így 95,9 hibaponttal az előkelő 5. helyen zárt a páros a 11 fős mezőnyben.

CIC**-on induló magyar lovasok közül a legjobb eredményt, a pár hete a nagykanizsai kétcsillagos versenyen is diadalmaskodó Egyed László (Kanizsa Lovasklub) és Viking érte el. A páros 66,4%-os díjlovaglást követően a terepversenyt akadályhiba nélkül, 20,8 hibapontot érő késéssel fejezte be. A vasárnapi díjugratásban még 9 hibapont adódott a magyar együttes eredményéhez, így 80,2 hibaponttal az 5. helyen végzett. A 23 fős mezőnyben 8. helyet szerezte meg a Lovasakadémia SC lovasa, Szabó Brigitta és Oktogon 92,4 hibaponttal, 9. helyen Pintér Vanda (Magyar Póni Klub Szövetség) és Gidrán Sovánka végzett 106,7 hibaponttal. A kategóriában indult még Juhász Viktória (MPKSz) és Mosolygós, a páros a terepversenyen sajnos kizárásra került.

CCI*-on Tuska Péter (Határőr Dózsa SE) és Ben Bendegúz 76,7 hibaponttal 11., míg Varga István (Skublics Imre LK) és Gidrán XXIV-120 (Sellő) 130,3 hibaponttal a 19. lett.

„L” kategóriában Varga Júlia (MPKSz) és Steel Fire Kincstárnok 73,2 hibaponttal 8. helyett szerezte meg. Pintér Vanda és Ortega a terepversenyen kizárásra került.

„A” kategóriában Varga István és Galatea 65,1 hibaponttal 5., Egyed László és Dalcoria 85,2 hibaponttal 9., Győr Gábor (Pápai Lovas Club SE) és Szikrázó Szandi 90,8 hibaponttal 12. helyen végzett. A kategóriában indult Pakscha Karolina (Csömöri LTKE) és Aida a terepversenyen kizárásra került.

„A kezdő” kategóriában Varga István és Gidrán Iduna 62,7 hibaponttal 3., Faragó Tamás (Skublics Imre LK) és Dárius 68,00 hibaponttal 6., míg Horváth Barbara (Szigetköz Lovas Klub) és Küküllő 87,1 hibaponttal a 10. helyet szerezte meg.

Részletes eredmények ITT tekinthetőek meg.