Huszonhárom nemzet vehet részt a 2012-es Paralimpián


Huszonhárom ország paradíjlovasa vehet majd részt az idén megrendezésre kerülő Paralimpián Londonban. A 2010 oktoberétől tartó minősülési időszak 2012. január 31-én ért véget.

A 2010-es, Kentuckyban megrendezett Lovas Világjátékokon első három helyen végzett csapat, Dánia, Nagy-Britannia és Németország is képviselteti magát a négyfős csapatok mellett egy-egy egyéni versenyzővel. Kanada, a világjátékokon nem minősült paralimpiai csapatok ranglistájának vezetője, szintén öt helyet kap az indulók között.

A tizenegy nemzet került be a ranglista és a régiós elosztás alapján a résztvevők közé. Ők négyfős csapatokkal fognak részt venni a Játékokon. Az Ausztrália, Belgium, Brazília, Dél-Afrika, az Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, Írország, Mexikó, Olaszország és Szingapúr tehát már biztos résztvevő.

Rajtuk kívül Finnország, Norvégia és Új-Zéland két-két versenyzőt küld, míg Argentína, Ausztria, Bermuda, Hongkong és Japán egy-egy hellyel rendelkeznek.

A három fennmaradó helyről az FEI és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság kétoldalú egyezmény alapján fog dönteni. Az eredményt április kilencedikén jelentik majd be.

A névszerinti nevezéseket 2012. június 12-én teszik közzé, míg a végleges nevezés határideje augusztus 6.

A 78 paralovas hat napon keresztül, augusztus 30-tól szeptember 4-ig, 11 kategóriában fog küzdeni az érmekért a Greenwich Parkban.

A minősültek részletes listája itt érhető el. Egyéb információ a 2012-es Paralimpiával kapcsolatban az FEI honlapján.


FEI PRESS RELEASE