HSBC FEI Classics™ 2012/2013: Utolsó előtti állomás: Luhmühlen


Andrew Nicholson (NZL), aki jelentős előnnyel vezeti a HSBC FEI Classics™ sorozatot, ezen a héten Németországban indul a sorozat utolsó előtti, luhmühleni állomásán, a DHL PAKET által támogatott CCI4* kategóriájú versenyen.

Nicholson, a 2012-es HSBC Ranglista első, akinek jó esélye van, hogy első új-zélandiként megnyerje HSBC FEI Classics™ sorozatot, három jó lóval utazik a németek legfontosabb versenyére.

Nicholson most a spanyol tenyésztésű pej kancát, Qwanzát, és a szürke Mr Cruise Controlt lovagolja. Előbbivel tavaly hetedik volt Kentuckyban, utóbbival 2010-ben negyedik helyezést ért el Luhmühlenben. Harmadik lova Rathmoyle King, akivel korábban Carolyne Ryan-Bell (GBR) versenyzett CCI4*-os szintig.

Nicholsonnak 13 pontos előnye van a HSBC FEI Classics™ sorozatban honfitársa, Jock Paget előtt, aki múlt hónapban nyerte Badmintont (GBR). Paget továbbra is versenyben szeretne maradni a sorozatban, a CCI4*-on most debütáló Bullet Proofot lovagolj.

William Fox-Pitt (GBR) háromszor nyerte a HSBC FEI Classics™ sorozatot, jelenleg harmadik helyen áll, három kiváló lovát hozza: a 2012-es olimpiai társát Lionheartot, Neuf des Coeurst és Cool Mountaint. Utóbbi nyerte a kentucky-i CCI4*-ot 2010-ben, csapat világbajnok és egyéni ezüstérmes, aki egy sérülés miatt kihagyott szezon után tér vissza.

Még két páros indul Luhmühlenben a britek olimpiai ezüstérmes csapatából: Nicola Wilson és a csodás terep ló, Opposition Buzz, valamint Zara Phillips és High Kingdom, a ló egy hónapja ellenszegült a badmintoni tónál, így feladta a versenyt.

Az ausztrál olimpiai csapat két, tavaly jó helyezést elérő tagja indul Luhmühlenben: Lucinda Fredericks, aki most tér vissza kulcscsont törése után, a 2012-ben második helyet megszerző Flying Finisht lovagolja, valamint Andrew Hoy és Rutherglen, a páros hatodik lett 2012-ben.

Az olimpiai bajnok Michael Jung (GER), jelenleg negyedik a HSBC FEI Classics™ sorozatban, a tavalyi luhmühleni nyerőt, Leopint lovagolja, akinek szintén volt ellenszegülése Badmitonban.

Erős hazai indulók, beleértve a kétszeres olimpiai aranyérmes Ingrid Klimkét és Tabasco TSF, idén már kétszer nyertek CIC***-ot, Bettina Hoyt és Lanfranco TSF, a páros 10. lett tavaly Burghleyben, valamint Julia Krajewskit, aki London-Returnt lovagolja, és jó esélye van elnyerni a HSBC Képzési Ösztöndíjat, amit annak a legmagasabb helyezést elérő lovasnak ítélnek oda, aki korábban nem fejezett be négycsillagos versenyt.

Luhmühlen egy kiemelkedő verseny a német csapat számára, mivel ez az egyik legfontosabb válogató verseny a HSBC FEI Európa-bajnokságra, aminek augusztusban Malmö (SWE) ad otthont.

51 páros adta le nevezését 11 országból: Ausztrália, Belgium, Ecuador, Franciaország, Hollandia, Írország, Nagy-Britannia, Németország, Svédország, USA és Új-Zéland.

A tereppálya tervezője, Mark Phillips (GBR) elmondta: bár a tavalyihoz hasonló az útvonal, „ez egy teljesen más CCI4*-os feladat, a pálya végig megköveteli a koncentrációt”.

Az első vizes kombináció a negyedik akadálynál, a DHL PAKET komplexum, egy nagy csónakkal a vízbeugró, kiugrás, majd egy vágtaugrásra egy másik csónak. A legnagyobb akadály a pályán a 7-es Gärtnerei Wredes Rennbahnsprung, ami az alján 3m, a tetején 1,45 és 2m széles.

Phillips elmondása szerint ismét az arénában felállított HSBC komplexum, a 9-12-es akadályok jelentik a legtechnikásabb feladatot, két sövényes sarokkal. „Reméljük, minden ló és lovas mosolyogva ér majd célba.” – tette hozzá.

Részletek a www.luhmuehlen.de oldalon.

HSBC FEI Classics™ sorozat állása négy verseny után:
1. Andrew Nicholson (NZL) 40 pont
2. Jonathan Paget (NZL) 27
3. William Fox-Pitt (GBR) 26
4. Michael Jung (GER) 22
5. Craig Barrett (AUS) 15
6. Natalie Blundell (AUS) 12
7. Murray Lamperd (AUS) 10
8. Sandra Auffarth (GER) 8
9. Bruce Davidson Jr (USA) 8
10. Jessica Manson (AUS) 8


FEI PRESS RELEASE