Holtverseny az élen


Gyönyörű helyszínen, napsütéses időben megtartott terep verseny eredménye jelentősen átformálta az egyéni sorrendet. 74 lovasból 50 akadályhiba nélkül fejezte be a terepet, ebből 9 páros alapidőn belül ért célba. A díjlovaglást követően első 10 helyen álló lovas közül egyedül a kétszeres olimpiai bajnok Mark Todd őrizte meg 3. helyét.

Az első helyen holtverseny alakult ki a német Ingrid Klimke és Butts Abraxxas valamint a svéd Sara Algotsson Ostholt és Wega között. Mindkét páros hibátlanul teljesítette a terepet és 39,3 hibaponttal várják a holnapi díjugratást. Mark Todd és Campino minimális késésért 0,4 hibapontot kapott, így jelenleg 39,5 hibaponttal áll a 3. helyen. Őt követi a 2010-es Lovas Világjátékok egyéni győztes párosa Michael Jung és Sam, 5. helyen Kristina Cook, aki hibátlan terepének köszönhetően 9 helyet jött előre. A díjlovaglást követően élen álló japán Yoshiaki Oiwa kizárásra került, mivel egy leugró után elvesztette egyensúlyát és leesett lováról. A 2. helyet megszerző Stefano Brecciaroli jelentős késés következtében (11,6 hp) visszacsúszott a 16. helyre. Díjugratásban még bármi megtörténhet, az első 12 lovas két verőhibán belül van.

A magyar O’Féltíz sajnos kizárásra került a terepen, az ötös akadály előtti kanyarban elcsúszott. „Az utóbbi 3 évben soha nem volt baj terepen, mindig hibátlan volt, még Pauban is. Ez most nem sikerült.” - nyilatkozata a verseny után O’Féltíz lovasa, Harald Ambros.

Németország továbbra is vezeti a csapatversenyt 124,7 hibaponttal. 2. helyre Nagy-Britannia jött fel 130,2 hibaponttal, 3. helyen Svédország áll 131,4 hibaponttal. A díjlovaglás után még 2. Ausztrália visszacsúszott a 6. helyre. Az első 4 csapatot kevesebb, mint 10 hibapont választja el egymástól. Holnap helyi idő szerint 8:15-kor második állatorvosi szemle, 10:30-kor díjugratás kezdődik a Greenwich Parkban.