Hírek archívuma

 • Magyar lovasok a HSBC Ranglistán


  A magyar lovasok 2011. december 1. és 2012. november 30. között megszerzett pontjaik és ezzel elért helyezésük a HSBC Ranglistán ITT megtekinthető. A ranglistát az új-zélandi Andrew Nicholson vezeti, legjobb magyarként Sárközi Csaba a 312. helyen áll.


   

 • Figyelem!


  Felhívjuk figyelmét, hogy 2013. január 1-től minden, a FEI-nél újonnan regisztrált lovat kötelezően el kell látni a mikrochippel. Csak mikrochippel ellátott lónak lehet kiállítani FEI Nemzetközi Útlevelet, aminek igénylésekor a chipnek már beültetve, a matricának pedig a nemzeti útlevélben kell lennie.


   

 • HSBC FEI Classics™ 2012/2013: Craig Barrett és Sandhills Brillaire történelmet írt Adelaide-ben


  Az új-dél-walesi Craig Barrett, aki vezetett a terepverseny után Adelaide-ben (AUS), nagyszerű teljesítményt nyújtott a vasárnapi díjugratásban Mr. és Mrs. Keith Osborne Sandhills Brillaire-jével és megszeret a győzelmet a HSBC FEI Classics™ 2012/2013 sorozat második versenyén.


   

 • HSBC FEI Classics™ 2012/2013: Ausztrália legjobbjai készek felérni a csúcsra Adelaide-ben


  Míg az északi félteken élő lovasok akár be is fejezték a bepakolást a téli szünetükre, addig minden megy tovább a világ másik oldalán, ahol a versenyzők legfontosabb versenyükre készülnek, az adelaide-i Ausztrál Nemzetközi Military versenyre, ami a HSBC FEI Classics™ 2012/2013-as sorozatának második állomása.


   

 • Sárközi Csabáról írnak a Hamburger Abendblatt című napilapban


  A Hamburger Abendblatt című német napilap 2012. november 17-i számában cikk jelent meg a tizenkét éve Németországban elő, háromszoros bajnokról, Sárközi Csabáról. A Robert Scheid által írt cikk részletesen ír Csaba Németországban töltött éveiről, elért eredményeiről és edzőiről, többek között az olimpiai bajnok Andreas Dibowskiról.


   

 • Megjelentek a FEI új lovas piktogramjai


  A sportban elért hatalmas fejlődés alkalmából megjelentek a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) hét szakágának új piktogramjai.

   

 • A Büró főbb döntési - lovastusa

   
  A FEI Lovastusa Bizottságának tagjává nevezték ki Rüdiger Schwarzot (GER) négy éves ciklusra (2012-2016), felváltva a távozó Pierre Michelet-t (FRA). A sportolók hivatalos képviselőjének - Clayton Fredericks (AUS) - tagsága meghosszabbításra került a sportolók online szavazásának lezárásáig.

   

   

 • Francia edzőtábor


  2012. november 16-18 -án a Francia Nemzeti Lovasiskola lovastanára a híres Cadre Noir lovasa, Mathieu Van Landeghem tart edzőtábort lovasok és edzők részére Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián.

 • Díjlovas edzőtábor Sóskúton


  A Sóskúti Lovas- és Élményparkban Kövy András válogatott díjlovas edző ismét 3 napos díjlovas kurzust tart 2012. november 23-25. között.


   

 • HSBC FEI CLASSICS™ 2012/2013: paui győzelemmel koronázta meg nagyszerű évét Nicholson


  Andrew Nicholson (NZL) hosszú és kiváló karrierje talán legjobb évét koronázta meg, amikor nyert Pauban (FRA), a HSBC FEI Classics™ 2012/2013-as sorozatának első versenyén, a tehetséges, sárga Nereot lovagolva.


   

 • Magyar eredmények - Pinciná


  A szlovákiai Pincinán 2012. október 27-28. között megrendezett lovastusa versenyen cseh, magyar, osztrák és szlovák lovasok vettek részt. Négy versenyszámban hat lovas nyolc lóval képviselte hazánkat.


   

 • Lovasoktatói továbbképzés - ELMARAD!


  A Magyar Póni Klub Szövetség által 2012. október 29-31 között a Nemzeti Lovardába szervezett lovasoktatói továbbképzés elmarad, egy későbbi időpontban (2013-ban) kerül megrendezésre.


   

 • HSBC FEI Classics™ 2012/13 Pau


  Pauban (FRA), 2012. október 24-28. között kerül megrendezésre a HSBC FEI ClassicsTM 2012/2013-as sorozatának első versenye.

   


   

 • Bábolna - 2012. október 20-21.


  2012. október 20-21-én Bábolnán került megrendezésre a lovastusa szakág Tanintézeti Országos Bajnoksága és Magyar Amatőr Csapatbajnoksága. A verseny három kategóriájában (A0, A, B) magyar lovasok mellett osztrák és szlovák versenyzők is indultak.


   

 • Bejelentették a 2014-es Alltech FEI Lovas Világjátékok tesztversenyeinek időpontjait


  2013-ban négy szakág tesztversenye kerül megrendezésre, a további két szakág versenye 2014-ben a normandiai Alltech FEI Lovas Világjátékokra való felkészülése közben lesz megtartva.


   

 • Felnőtt Magyar Bajnokság - Kaposvár


  2012. október 5-7. között nemzetközi és nemzeti lovastusa verseny került megrendezésre Kaposváron, összesen hetvennyolc lovas, öt versenyszámban indult. Tíz páros nevezett a 2012. évi Felnőtt Magyar Bajnokságért, kettővel több, mint az előző évben. Díjlovaglást követően Sárközi Csaba és Charly Brown vezetett, tőle 9,7 hibaponttal lemaradva, második helyen állt Pintér Vanda é Gidrán Sovánka, őt követte Egyed László és My Win.


   

 • Figyelem!


  Módosult a Kaposvári Military programja, ami ITT megtekinthető.


   

 • Sikeres lovastusa premier Alagon és a Kincsem Parkban


  A nem várt nehézségek ellenére jól vizsgázott a Kincsem Park és az alagi tereppálya az első alkalommal megrendezett nemzetközi military versenyen. Mindkét helyszín bizonyította sokoldalú adottságait, így a jövőben a tervek szerint a világversenyekre is minősítő CIC***-os versenyt is tarthatnak a rendezők.


   

 • Alagi videók


  Az alagi versenyen készült videókkal kapcsolatban Zágon Kristófnál lehet érdeklődni, az alábbi elérhetőségeken:
  +36205977498
  pvs.lovasvideo@gmail.com


   


   

 • Meghívó - Híd a szakágak között


  A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán 2012. október 7-én kerül sor a „A sokoldalú képzés” című előadássorozat VIII. részére.

  Téma: Tévhitek a lovassportban


   

 • Alagi startlisták és eredménylisták


  A listák az egyes napirendi pontok melletti linkekre kattintva letölthetők. Ugrás a verseny oldalára...


   

 • Néhány nap az alagi verseny kezdetéig


  Már csak néhány nap és kezdődik az első Alagi Lovastusa Verseny. A rendező felhívja a versenyre nevezett lovasok figyelmét, hogy csütörtökön technikai értekezlettel egybekötött tereppálya bemutató lesz. Találkozás a Budapesten a Kincsem Parkban az istállóknál 16 órakor. A rendezőség igény esetén autóbuszt biztosít. Részvétel minden lovas számára ajánlott.
  Részletek a verseny oldalán.


   

 • Sárközi Csaba varsseveldi eredménye


  Sárközi Csaba és Charly Brown a harmadik helyet szerezte meg a hollandiai Varsseveldben megrendezett CIC*-os versenyen szeptember 14. és 16. között. A kategóriában kilenc ország hetvenhét párosa indult.


   

 • Nemzetközi military verseny a Kincsem Parkban és Alagon


  Nagyszabású nemzetközi lovastusa versenyt rendez a Kincsem Nemzeti Kft. szeptember 21. és 23. között a Kincsem Parkban valamint Alagon. A díjlovaglás valamint a díjugratás Budapesten, míg a terepverseny a dunakeszi tréningpályán lesz lebonyolítva. Az elmúlt hónapokban az öreg akadálypálya nyomvonalát is érintve olyan cross pálya nőtt ki a földből, amihez hasonló kevés van a régióban, így jó esély van arra, hogy a közeljövőben Alagon világversenyekre is kvalifikáló három csillagos versenyt lehessen rendezni.


   

 • Kaposvári Military - 2012. október 5-7.


  Október 5-7. között nemzetközi és nemzeti lovastusa versenyt rendez a Lovasakadémia Sport Club Kaposváron. CIC**-os kategórián belül kiírásra került a 2012. évi Magyar Bajnokság is.
  A két nemzetközi kategória (CIC*/**) angol nyelvű versenykiírása ITT érhető el.


   

 • Véget ért az ifjúsági Európa-bajnokság


  Befejeződött a lengyelországi Strzegomban szeptember 5-9. között megrendezett FEI Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokság. A legjobb magyar eredményt Varga Zsuzsa és Farello Z érte el, a páros 64,7 hibaponttal a 37. helyen zárta a korosztályos Európa-bajnokságot.


   

 • Terepnap Strzegomban


  A korosztályos lovastusa Európa-bajnokság szombati napján a terepversenyre került sor a strzegomi pályán. Porcsa Sebestyén helyszíni beszámolóin keresztül igyekszünk átadni a legfrissebb híreket.

   

 • Díjlovaglás második napja Strzegomban


  A mai nap befejeződött a lengyelországi Strzegomban megrendezésre kerülő Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokság díjlovaglása. Porcsa Sebestyén helyszíni beszámolóin keresztül igyekszünk átadni a legfrissebb híreket.

   

 • Jó kezdés Strzegomban


  Elkezdődött a 2012. évi Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokság a lengyelországi Strzegomban. Porcsa Sebestyén helyszíni beszámolóin keresztül igyekszünk átadni a legfrissebb híreket.
  A csütörtöki beszámolót a címre kattintva érheti el.

   

 • Alag debütál


  Jó hír az érdeklődők számára, hogy immár biztos, hogy megrendezésre kerül az Alagi Lovastusa Verseny. Kérjük a lovasokat, hogy minél előbb adják le nevezéseiket a nemzeti és nemzetközi kategóriákban zajló versenyre.


   

 • Elutazott az ifjúsági válogatott Strzegomba


  Az idei évben Lengyelország rendezi a FEI Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokságot szeptember 5-9. között, melyre előzetesen 18 ország 86 lovasa adta le nevezését. A korosztályos Európa-bajnoksággal párhuzamosan a lengyel fiatal lovak is bajnoki címért versenyeznek majd a strzegomi pályán.

 • Magyar eredmények - Bécsújhely


  Nyolc nemzet lovasai vettek részt az augusztus 31. és szeptember 2. között Bécsújhelyen megrendezett lovastusa versenyen. A határhoz közel eső osztrák helyszínek régóta népszerűek a magyar lovasok körében. A bécsújhelyi versenyen négy lovas hét lóval képviselte Magyarországot.


   

 • Kezdő Lovak Bajnoksága - Szabadegyháza


  2012. augusztus 18-án, Szabadegyházán egynapos lovastusa verseny került megrendezésre A0 és A kategóriában. A Kezdő Lovak Bajnokságáért 6 páros indult A terhelésű pályán. Díjlovaglást követően a bajnokságot Zafír és Pethő Lili vezette 64,5%-kal, őt követte 60,25%-kal Szelles és Bucher Rebeka, 3. helyen pedig Happiness (Téboly) és Kelemen János állt (59,25%).


   

 • Sárközi Csaba győzelme Valluhnban


  Sárközi Csaba megnyerte a 2012. augusztus 11-12. között Valluhnban megrendezett CNC*-os versenyt. Csaba és a 7 éves hannoveri kanca, PK Halle Berry díjlovaglást követően 74,53%-kal az élen állt a 33 lovast felvonultató mezőnyben. Díjugratásban egy akadályt ütött, a terepet hibátlanul teljesítette a magyar páros.


   

 • Andrew Nicholson vette át a vezetést a HSBC Ranglistán, a londoni olimpia után


  Nicholson, a 2012-es londoni olimpián bronzérmes új-zélandi csapatvezetője, 46 pontos előnnyel vezeti a ranglistát, William Fox-Pitt (GBR) előtt, aki április óta volt az éllovas. Az idei olimpia volt Andrew Nicholson hatodik olimpiája.


   

 • Michael Jung az olimpiai bajnok


  A négy évvel ezelőtti hongkongi olimpia után, ismét kettős német sikerrel zárult a XXX. Olimpiai Játékok lovastusa versenyszámai. Egyéni aranyérmet Michael Jung és Sam nyerte, ezüstérmes Sara Algotsson Ostholt, bronzérmes Sandra Auffarth. Csapatban olimpiai bajnok Németország, 2. Nagy-Britannia, 3. Új-Zéland.   

 • Holtverseny az élen


  A XXX. Nyári Olimpiai Játékokon, terep versenyt követően Ingrid Klimke (GER) és Sara Algotsson Ostholt (SWE) holtversenyben állnak az élen. Díjlovaglás utáni 3. helyét megőrizte az új-zélandi Mark Todd. Németek továbbra is vezetik a csapatversenyt, 2. a házigazda Nagy-Britannia, 3. Svédország.


   

 • Díjlovaglás után vezet a japán Oiwa


  A japán Yoshiaki Oiwa vezet díjlovaglást követően a XXX. Nyári Olimpiai Játékokon Londonban. 2. az olasz Stefano Brecciaroli, 3. helyen a kétszeres olimpiai bajnok Mark Todd. Csapatban első helyen áll a Hongkongban aranyérmet nyerő Németország, jelenleg 2. Ausztrália és 3. Nagy-Britannia.   

 • Sárközi Csaba kétszer is második Sahrendorfban


  A németországi Sahrendorfban július 27-29. között megrendezett nemzetközi military versenyen két magyar lovas képviselte hazánkat. Sárközi Csaba második helyezést ért el L és CIC**-os kategóriában.   

 • Magyar eredmények - Feldbach


  A július 27-29. között Feldbachban megrendezett lovastusa versenyen 8 magyar lovas 11 lóval vett részt. Az eredmények közül kiemelkedő Egyed László és My Win 4. helyezése CIC***-os kategóriában.   

 • Ifjúsági és Fiatal Lovasok Bajnoksága - Pápa


  A Pápai Lovas Klub rendezésében július 20-22. között került sor az Ifjúsági és Fiatal Lovasok Bajnokságára lovastusa szakágban. A bajnokságokkal egy időben országos minősítő verseny is zajlott a pápai pályán.   

 • Fábiáni Derby


  Augusztus végén kerül megrendezésre a Duna-Alpesi Kupa Fogathatjó Verseny Fábiánsebestyénben. A rendezők a fogatsport rajongói mellett a többi lovas szakág versenyzőit és nézőit is várják a rendezvényre. Augusztus 24-én kizárólag a military szakág lovasai számára kiírt derby versenyszámmal kívánják bemutatni a lovastusa sport szépségeit. A 200 ezer forint összdíjazással zajló bemutató versenyre legfeljebb 20 lovas nevezhet.


   

 • Alpok-Adria versenysorozat


  Noha hazánk egyelőre nem vesz részt az Alpok-Adria nemzetközi lovastusa versenysorozatban, a szervezők mégis sok szeretettel várják a magyar lovasokat a kiemelt díjazású szlovéniai fordulóra, Gorenja Dobravaba, augusztus 25-26-án. A versenykiírás és a verseny honlapja elérhető a Külföldi versenyek menüpont alatt.


   

 • Magyar lóval Londonba


  Magyar lovat lovagol Harald Ambros, osztrák lovas a néhány nap múlva kezdődő londoni olimpián. Miután Harald valamennyi hivatalos találkozót és búcsúztatást maga mögött tud, 2012. július 22-én vasárnap útnak indult Londonba.


   

 • Kanizsai videók


  A Nagykanizsai Military versenyzőiről készített DVD-k megrendelhetők az alábbi elérhetőségen:
  bakonyi.noemi91@gmail.com


   

   

 • Háromnapos military edzés


  A Sóskúti Lovas- és Élményparkban Schaller Gábor szövetségi kapitány és Tuska Pál szakedző olimpikonok háromnapos military edzést, versenyre formába hozó felkészítést tartanak. Az ereményre minden sportolót, a military iránt érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők. Az edzés alkalmas rajtengedély vizsgára történő felkészítésre is.
  Az edzés időpontja: 2012. augusztus 6-7-8.


   

 • Nagykanizsai Military - startlisták és eredmények


  A verseny oldaláról letölthetők az egyes kategóriák startlistái és eredménylistái.
  Ugrás a verseny oldalára.


   

 • Pápai nevezési határidő


  Megkérünk minden érdeklődőt, aki a Pápán 2012. július 20-22. között megrendezésre kerülő lovastusa versenyen indulni szeretne, lehetőség szerint minél előbb nevezzen a http://nevezes.eventing.hu oldalon. Késedelmes nevezés esetén a szervező nem tud megfelelő számú boxot biztosítani!

  Megértésüket és szíves együttműködésüket előre is köszönjük!


   

 • Sárközi Csaba németországi sikere


  A magyar lovas a harmadik helyet szerezte meg a 37 lovast felvonultató CIC**-os versenyen a németországi Holzerodeben június 24-én. Sárközi a díjlovaglásban a 11. helyen végzett, majd a második legjobb időeredménnyel teljesített, akadályhiba nélküli tereperedményével nyolc helyet lépett előre, amit a díjugratásban elért hibátlan pályával sikerült is megtartania. Ezzel megelőzte az olimpiai bajnok Andreas Dibowskit, és Andreas Brandt valamint a tavalyi EB negyedik Dirk Schrade mögött a harmadik helyen végzett.


   

 • Egy hét Kanizsáig


  Már csak egy hét van hátra és kezdődik a XVI. Nagykanizsai Military. A pálya készen áll a hat nemzet lovasait felvonultató versenyre. A programtervezet letölthető a rendezvény oldaláról, ahol szintén megtalálható minden szükséges információ az utazással és szállásfoglalással kapcsolatban.


   

 • Magyar Lovas a FEI Világkupa céljában


  Egyed László a szombati terepnapot két akadályhibával fejezte be. A verseny végén a díjugratásban öt verőhibát vétett ugyan, de sikeresen befejezte a háromnapos küzdelmet Clifton Ios nyergében. CCI1*-on versenyző ifjúsági lovasaink közül Varga Zsuzsa végzett a legjobb, 12. helyen Farello Z-vel. Hajdu Eliza és Varga Júlia a 21. és 27. helyen zárta a versenyt. Eközben az ausztriai Laintalban is véget ért a verseny. CIC1*-on a legjobb eredményt Tuska Pál érte el Ben Bendegúzzal. A páros a 8. helyen végzett a harmadik nap végén.


   

 • Terepnap Strzegomban és Laintalban


  Nem telt unalmasan a szombati nap sem június első hétvégéjén. Laintalban versenyző lovasaink közül néhányan ma díjlovagoltak, illetve mindannyian nekivágtak a terepversenynek. Strzegomban a még versenyben levőknek ma az igen kemény tereppel kellett megküzdeniük.


   

 • Néhányan már végeztek, mások még el se kezdték


  Június első hétvégéjén nyolc lovas képviseli hazánkat Lengyelországban, Strzegomban, továbbá tizenegy lovas tizenhárom lóval szerepel a Laintalban megrendezett lovastusa versenyen. Noha még csak péntek van, mégis akad, aki már mindhárom versenyszámon túl van, ugyanakkor akadnak olyanok is, akik még el sem kezdték a versenyt.


   

 • Eseménydús hétvége következik


  Két külföldi versenyen képviselik hazánkat a lovastusa szakág lovasai június első hétvégéjén. A lengyelországi Strzegomban a CICO3*-W világkupa-fordulón induló Egyed László és Pintér Vanda mellett a korosztályos Európa-bajnokságokra készülő lovasaink is részt vesznek a hétvégi versenyen, CCI1* és CIC2* kategriákban. Emellett a szomszédos Ausztriában, Laintalban zajló versenyen is érdekeltek vagyunk, ahol szintén számos magyar indul, mind nemzeti, mind a nemzetközi kategóriákban.


   

 • Cseh siker Kaposváron


  Cseh dominancia volt jellemző a májusi Kaposvári Military nemzetközi versenyszámaiban. Mind a CIC*, mind a CIC** kategóriák versenyét cseh lovas nyerte, Gabriela Slavikova, valamint Petr Pejril.
  Az eredménylistákat letöltheti ITT.
  Hamarosan érkezik a verseny részletes összefoglalója.


   

 • Nő a tét!


  A május 18-20. között Kaposváron megrendezésre kerülő lovastusa verseny rendezője a nevezések számának növekedése alapján emelte az "A nyitott" és "B nyitott" kategóriákban felajánlott különdíjak összegét.
  Az első helyért járó különdíjak:
  "A nyitott" kategória: 133.000 Ft
  "B nyitott" kategória: 57.000 Ft
  NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

  2012. május 15. KEDD 12 óra


   

 • Néhány nap és kezdődik Kaposvár


  Már csak néhány nap van hátra a Kaposvári Military nevezésének lezárásáig. A verseny kiemelt díjazással várja a lovasokat mind a nemzeti, mind a nemzetközi versenyszámokban.

  A hazai nemzeti és nemzetközi versenyekkel kapcsolatos legfrissebb információkat megtalálják a Hazai versenyek menüpont alatt.


   

 • Kiemelt díjazású versenyek


  A Hód-Mezőgazda Zrt. és a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. jóvoltából 700.000 forint összdíjazású, 110 és 120 cm-es magasságra kiírt derby versenyszámok kerülnek megrendezésre a XIX. Alföldi Állattenyésztési Napok keretében. Május 12-én, szombaton, a tradicionális magyar lófajtákkal versenyző lovasokat várják Hódmezővásárhelyre.

  A kaposvári és nagykanizsai military versenyek rendezői is kiemelt pénzdíjat ajánlottak fel nemcsak a nemzetközi, hanem a nemzeti kategóriák versenyzői részére is.


   

 • Magyar sikerek Pincinán


  Nagy számú lovas képviselte hazánkat április utolsó hétvégéjén Pincinán, ahová a szlovák és magyar lovastusa szakbizottság között kialakulóban lévő együttműködés jegyében kaptunk szíves meghívást illetve felkérést.


   

 • Válogatott keretek 2012-ben


  Schaller Gábor szövetségi kapitány megnevezte azon lovasokat akikre számít 2012-ben, a válogatottak nemzetközi szerepeltetésében.


   

 • Több lovat egy fenékkel


  A Magyar Lovas Szövetség Lovastusa Szakbizottsága a Nemzeti Lovastusa Szabályzat versenyzőnkénti lovak számának meghatározására vonatkozó cikkelyét az alábbiak szerint módosítja:
  8 ló/lovas /nap: abban az esetben, ha a terepverseny napján a lovasnak csak a terepverseny feladatát kell végrehajtani.


   

 • Francia edzőtábor Kaposváron


  Május 4-5-6-án a Francia Nemzeti Lovasiskola lovastanára, a híres Cadre Noir lovasa, Mathieu Van Landeghem tart edzőtábort lovasok és edzők részére Kaposváron, a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum Pannon Lovasakadémián.


   

 • Magyar bíró a Fiatal Lovas Európa-bajnokságon


  A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) összeállította az idei Lovastusa Európa-bajnokságok hivatalos személyeinek listáját. Az augusztus 10-12. között Malmöben megrendezésre kerülő Fiatal Lovas Európa-bajnokság versenybírói között találjuk Fülöp Sándort is. A versenybíróság elnöke a svájci Christian Landolt lesz, másik tagja pedig a német Ernst Topp. A FEI részéről igen komoly elismerése ez Fülöp Sándor eddigi nemzetközi bírói tevékenységének. Gratulálunk!   

 • Már csak 100 nap a 2012-es londoni Olimpiai Játékokig


  Mától, azaz április 8-ától már csak 100 nap van hátra a 2012-es Olimpiai Játékok nyitóünnepségéig.

  A brit főváros idén nyáron harmadszorra lesz a házigazdája a Játékoknak. London 205 nemzeti olimpiai bizottság 10,500 sportolóját látja majd vendégül a 27. Nyári Olimpiai Játékokon, július 27. és augusztus 12. között. Már több, mint 9 millió jegy kelt el szerte a világon.   

 • Zöldülnek a sövények Alagon


  Húsvét előtti napokban Alagon járt Ronald Alexander, a FEI kiemelt tereppálya-tervezője, aki egyebek mellett a tavalyi Fiatal Lovas Európa-bajnokság (Blair Castle, Nagy-Britannia) pályájának terveit készítette, az idei Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokságon (Strzegom, Lengyelország) pedig a pályatervező tanácsadója.


   

 • ALLTECH FEI Lovas Világjátékok 2014


  A 2014-es normandiai Lovas Világjátékok Szervező Bizottsága nyilvánosságra hozta a listát, amelyben a nyolc, megrendezésre kerülő szakág szervezőit tüntetik fel, akik az FEI egyik legnagyobb rendezvényén fognak majd tevékenykedni.


   

 • Népszerű volt az edzőtábor Sóskúton


  A lovastusa sport népszerűségét mutatja az a tény, hogy a március 30. és április 1. között megrendezett edzőtáborra több mint 50 páros érkezett. A lovasok a háromnapos tréning végén tesztversenyen mérhették fel saját tudásukat szakedzői felügyelet mellett.
  Az edzőtábor sikerére és hasznosságára való tekintettel a szakbizottság igyekszik majd több lehetőséget biztosítani hasolnó edzőtáborok szervezésére.


   

 • Évadnyitó verseny Bábolnán


  Az Üllő Dóra majorba tervezett szezonnyitó verseny sajnos elmarad, azonban a szakág lovasainak segítségére sietett a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és nemcsak az év utolsó, hanem - a néhány nap múlva esedékes - első versenyét is elvállalták a szervezők.
  Az április 1-jével záruló rendkívül sikeres sóskúti edzőtábort követően az idei szezon első versenyét tehát április 14-15-én Bábolnán rendezik meg A0, A és B kategóriákban (egy lovas maximum hat lovat lovagolhat a versenyen). Ezt követi majd május közepén a Kaposvári Military, ahol a nemzeti versenyszámok mellett az év első hazai nemzetközi versenye is megrendezésre kerül majd.


   

 • Laintal a jövő évi Ländliche Eb házigazdája


  Ausztria rendezheti a a Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnokságát 2013-ben. A Laintali Lovasklub örömmel értesíti az érdeklődőket, hogy ez a tradícionális verseny 2013. július 17-21. között kerül megrendezésre a klub pályáján.


   

 • William Fox-Pitt a HSBC Ranglista éllovasa


  William Fox-Pitt a HSBC Ranglista vezetőjének járó karszalaggal a kezén fog belekezdeni a HSBC FEI Classics™ harmadik szériájába, a Kentuckyban (USA) megrendezésre kerülő „Rolex Kentucky Three-Day Event”-en, április 26. és 29. között.


   

 • Németország győzelme az FEI Lovastusa Nemzetek Dijának első fordulóján


  Fontainebleau volt az első házigazdája az új, hat fordulós sorozatnak, mely minden, három illetve négy fős csapatot indító nemzet számára nyitott. A következő verseny május 24-27. között lesz Houghton Hallban (GBR).

  Michael Jung három lovat lovagolva végig uralta a versenyt. Badmintonban lovagolt lovával, Leopinnal vezető pozícióban végzett, miután csupán két időhibapontot írtak hozzá az első napi 37.4 hibapontjához.


   

 • Kísért a múlt


  Elolvasva a március 3-i szakági gyűlés jegyzőkönyvét végképp megerősödött bennem a már ott felmerült elhatározás, miszerint néhány elhangzott mondat pontosításra szorul – amire a helyszínen sajnos a kialakult, a gyűlés egész tartamát elvevő sporthoz méltatlan vita nem adott alkalmat.


   

 • Elment a magyar díjugratás üstököse, Suti István (1939-2012)


  Született őstehetségként, díjugrató sportunk fénylő üstököseként tűnt fel az ötvenes évek elején. Igazi versenyző típus volt, olyan, aki mindig az összevetésben tudta a legjobbját nyújtani. Isten áldotta tehetsége, hatalmas bátorsággal, félelmet nem ismerő gyorsasággal és kiváló helyzetfelismerő képességgel párosult.


   

 • Szlovákiai nemzeti verseny


  A legkisebb, 80 cm-es hobbi szintű kategóriától a 110 cm-es CNC*-ig nevezhetnek a lovasok a szlovákiai Pincinában április utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő nemzeti lovastusa versenyre.
  Versenykiírás


   

 • Letölthető a májusi Kaposvári Military versenykiírása


  A 2012. május 18-20. között megrendezésre kerülő Kaposvári Military nemzetközi versenykiírása letölthető ITT.
  A nemzeti kategóriák versenykiírása márciusban kerül fel a honlapra.
  A verseny oldalának megtekintéséhez kattintson IDE!


   

   

 • Életének 89. évében elhunyt Makkos Vilmos


  Makkos Vilmos 1937-ben került Kisbérre lovásztanulónak, majd 1942-től katonaként szolgált. A második világháború végén a kisbéri állománnyal Németországba került, majd amerikai hadifogságba esett. 1946-ban egyedüli magyarként már Aachenben versenyzett a kontinens legjobb lovasai ellen. Nagyon jó iram és ütemérzékkel rendelkezett, emellett a hajtószárat is remekül kezelte. Karrierje töretlenül ívelt felfelé, pályafutása legjobb lovával, Pillangóval, majd a hatvanas években Aranyálommal sok komoly versenyben lett első. Az '56-os olimpiára készülő csapat tagja volt, ám nem csak ő, hanem a teljes magyar military csapat itthon maradt.


   

 • Military edzőtábor Sóskúton


  Schaller Gábor szövetségi kapitány és Tuska Pál szakedző olimpikonok háromnapos military edzést, versenyre formába hozó felkészítést tartanak a Sóskúti Lovas- és Élményparkban. Az eseményre minden sportolót, a military iránt érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők. Az edzés alkalmas rajtengedély vizsgára történő felkészülésre is.
  Az edzés időpontja:  2012. március 30 - április 1.
  Információ: Kocsor László edző (mobil: 70/942-04-56) Központ: tel/fax: 06(23)560-190;
  Jelentkezés: a www.lovassport.hu honlapon, vagy a lovassport@lovassport.hu e-mail címen.
  Jelentkezési határidő: 2012. március 27.


   

 • Tisztelt Tagság!


  A közgyülésen felszínre került problémákkal és megoldásra váró feladatokkal kapcsolatban a Szakbizottság várja és kéri azokat az ötleteket és azoknak megoldási javaslatait a tagság részéről, melyek a szakág fejlődését szolgálják, és segíthetik a Szakbizottságot abban, hogy munkáját hatékonyabban, jó minőségben végezhesse.
  lovastusa@gmail.com


   

 • Nyílt levél Makkos Vilmos és Családja részére


  A Magyar Lovas Szövetség Lovastusa Szakbizottsága megköveti Makkos Vilmost és családját, valamint mindazon személyeket, akiket az „eventing.hu” honlapon 2012.02.28.20:19-kor felkerült hozzászólás felkavart, illetve megsértett, a hozzászóló helyett.


   

 • Negyvenegy nemzet lovasai minősültek a 2012-es Olimpiai Játékokra


  Összesen 41 nemzet szerezte meg a kvótát az idei nyári olimpiára, ami Londonban kerül megrendezésre.
  Az FEI díjugrató, díjlovas és lovastusa olimpiai rangsorát március 2-án hozták nyilvánosságra, ami egyben a minősülési időszak lezárását is jelenti, mely március 1-jén ért véget.


   

 • Hogyan tovább? - hozzászólások (második, javított kiadás)


  Sajnos ezen a honlapon nem tudtunk létrehozni olyan bejegyzést, amelyhez regisztrációt követően bárki hozzá tud szólni a blogokban, fórumokban megszokott módon. Ennek ellenére várjuk az észrevételeket emailben. Amennyiben a hozzászóló kéri, természetesen feltesszük véleményét a honlapra (átfutási idő technikai okok miatt elhúzódhat: elvileg néhány perc, de maximum 24 óra).

  KÖZLÉSRE SZÁNT VÉLEMÉNYE ELKÜLDÉSÉHEZ KATTINTSON IDE, VAGY ÍRJON AZ info@eventing.hu EMAIL CÍMRE!
  A beérkezett hozzászólások itt olvashatók >>>


   

 • Haya hercegnő reményei szerint a lovassportok a következő 100 évben is jelen lesznek az Olimpiai Játékokon


  Akárcsak sokan mások, az FEI elnöke, Haya hercegnő is izgatottan várja, hogy az idei Nyári Olimpiai Játékokon a lovassportok szereplésének 100. évfordulóját ünnepelhessük a londoni Greenwich Parkban.
  “Rendkívüli büszkeséggel tölt el minket, hogy idén, Londonban ünnepelhetjük a 100. évfordulót, arról nem is beszélve, hogy mindezt a Játékok szívében, a Greenwich parkban tehetjük majd meg” - mondta az FEI elnöke.


   

 • Pályaépítők Alagon


  A FEI Fejlesztési Programjának keretében, a Nemzeti Lóverseny Kft. támogatásával és aktív közreműködésével jött létre 2012. február 18-19-én az a lovastusa tereppálya-építők számára szervezett kétnapos kurzus, melynek vezetői David Evans és Richard Taylor voltak. A két brit szakember számos világhírű pálya kivitelezésében vett részt hazájában, de nevükhöz fűződik a 2008-as pekingi (hongkongi) olimpia pályájának megépítése is. A kurzus célja az alagi tréningközpontba tervezett nemzetközi lovastusa verseny előkészületeinek szakmai támogatása, illetve a hazai szakemberképzés segítése volt.


   

 • Meghívó Szakági Éves Közgyűlésre


  A Magyar Lovassport Szövetség Lovastusa Szakbizottsága értesíti a szakágban tevékenykedő sportszervezeteket, versenyzőket, edzőket, bírókat, pályatervezőket, szülőket, támogatókat, hogy a Szakbizottság Éves Közgyűlést tart.

  Időpontja: 2012. március 3. (szombat) 8 óra
  Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, a megismételt Éves Közgyűlés újbóli összehívásának időpontja: 2012. március 3. (szombat) 9 óra
  Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.

  Meghívó és meghatalmazás ITT.


   

 • Nemzetek Díja most már militaryban is!


  2012. március 22-25. között Fontainebleau-ben kerül megrendezésre a Nemzetközi Lovas Szövetség első lovastusa csapat versenye, a FEI Nations Cup™ Eventing 2012. A hat fordulós csapatverseny, amely idén kísérleti jelleggel kerül lebonyolításra, minden nemzet számára nyitott, mely 3-4 fős csapatot állít a fordulók mindegyikén.

 • Kevesebb, mint 200 nap múlva indulnak a 2012-es paralimpiai játékok Londonban


  Február 11-én megkezdték a 200 napos visszaszámlálást a 2012-es paralimpiára, mely több okból kifolyólag is be fog kerülni a történelem könyvekbe.
  Karácsony előtt már 40.000 jegyet adtak el, ami jóval meghaladja az előző rekordot, amit a hongkongi lovas paralimpiára eladott jegyek száma (33.000) hozott.


   

 • Huszonhárom nemzet vehet részt a 2012-es Paralimpián


  Huszonhárom ország paradíjlovasa vehet majd részt az idén megrendezésre kerülő Paralimpián Londonban. A 2010 oktoberétől tartó minősülési időszak 2012. január 31-én ért véget.
  A 78 paralovas hat napon keresztül, augusztus 30-tól szeptember 4-ig, 11 kategóriában fog küzdeni az érmekért a Greenwich Parkban.


   

 • Már csak 170 nap az Olimpiáig!


  A kevesebb, mint fél év múlva kezdődő 2012-es londoni olimpiára, mely a lovassportok 100. évfordulóját is jelenti a Játékokon, eddig 21 nemzet minősült.
  Az idei, XXX. Nyári Olimpiai Játékok nyitóünnepsége július 27-én lesz. Az ezt követően 12 napban kerülnek megrendezésre a lovassportok küzdelmei. Augusztus 9-én – az olimpiák történetében először – a díjlovasok zárják majd a lovas programokat a zenés kűrrel.


   

 • Hogyan tovább? (második, javított kiadás)


  Nem állítom, hogy a kialakult, szerintem elég súlyos helyzet miatt bárkit is személyes felelősség terhelne. Pláne nem az érvényesülni akaró lovasokat, vagy gyermekeik vágyott sikeréért mindent megtenni akaró szülőket, de még csak az edzőket sem. Az általam kiragadott és központi kérdésként kezelt Eb-szerepléseket illetően az adott helyzetben az volt a legjobbnak tűnő megoldás, ha minden lehetséges bajnokságon képviseltetjük magunkat, pláne, ha figyelembe vesszük azt, hogy igen nagy eredményként értékelhető már az a tény is, hogy sok év után egyáltalán csapatot tudtunk kiállítani a korosztályos Európa-bajnokságokra. Szerintem a kérdés most csupán az, tényleg annak van-e értéke és értelme, ha csapatot állítunk ki, vagy annak, ha egy-két, de tényleg esélyes lovast küldünk harcba, a megspórolt pénzeket pedig a hazai military általános helyzetének javítására fordítjuk (pl. versenyek fejlesztése), mely nem utolsó sorban az utánpótlás-nevelésben is hatékonyabb segítséget jelenthetne.

  Lovassportunk helyzetének javítása nemzeti érdek, mindannyiunk érdeke. A problémák megoldásának első lépése a helyzet elemzése, a gondok feltárása. Kezdődjék a párbeszéd!


   

 • ELMARAD a kaposvári kurzus!


  A Kaposvári Egyetem EC Lovasakadémia által 2012. február 10-12-re szervezett díjugrató, díjlovas és military edzői kurzus elmarad.
  A szervezők a későbbiekben tájékoztatják majd az érdeklődőket arról, hogy milyen új időpontban kerül majd megrendezésre a képzés.


   

 • Military pályaépítő kurzus a hongkongi olimpia pályaépítője, David Evans vezetésével


  2012. február 18-19-én kétnapos intenzív pályaépítő továbbképzést és tréninget szervez a Lovastusa Szakbizottság. Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését, aki bármilyen okból kifolyólag szeretne megismerkedni a legújabb pályaépítési, kivitelezési trendekkel.
  A képzés minden résztvevő számára ingyenes.

  SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK


 • Andreas Ostholt edzőtábor Bábolnán


  A kiváló német lovas és edző, Andreas Ostholt vezetésével háromnapos lovastusa és díjugrató kurzus lesz a Kisbábolna Lovas Klubban 2012. január 27-28-29-én.
  A képzés egyben elfogadott edzői képzés is mindkét említett szakág szakemberei számára. Az edzők és más érdeklődők számára is ingyenesen látogatható rendezvényre 20-25 lovast várnak a rendezők.


   

 • A lovastusa szakág 2012. évi tervei


  A lovastusa szakág igen nagy tradíciókkal rendelkező olimpiai szakágunk. Az utóbbi években a sikeres utánpótlásnevelés eredményeként legjobb ifjúsági és fiatal lovasaink részt vehettek a korosztályos Európa-bajnokságokon, illetve néhány lovasunk sikeresen szerepelt komoly nemzetközi versenyeken. A szakág vezetése a jövőben is mindent elkövet annak érdekében, hogy a szakágban versenyző lovasok a lehető legjobb szakmai támogatásban részesüljenek és ezáltal jó reményekkel készülhessenek a legrangosabb nemzetközi versenyekre.


   

 • Francois Fontaine edzőtábor Kaposváron


  A Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovas Akadémián 2011. november 8-9-10-én Francois Fontaine a Francia Nemzeti Lovasiskola tanára, a híres Cadre Noir lovasa, kiváló díjugrató versenyző tart edzőtábort lovasok és edzők részére.
  Fő téma: Hogyan képezzük lovainkat és lovasainkat?


   

 • Tanintézeti OB - Bábolna


  Október 15-16-án rendezték meg a lovastusa szakágban a Tanintézeti Országos Bajnokságot, melynek idén ismét Bábolna adott otthont. A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. méltó helyszínt biztosított a tradicionális szezonzáró versenynek.


   

 • Sárközi Csaba a 2011. évi Felnőtt Magyar Bajnok


  Sárközi Csaba magabiztosan nyerte a CIC** kategória versenyét Kaposváron. A Felnőtt Magyar Bajnoki címért folyó küzdelemben ezzel az eredménnyel 2009 után ismét aranyérmet szerzet. Egyed László az ezüst, míg Varga István a bronzérem tulajdonosa.
  Az Amatőr Csapatbajnokság győztese a Magyar Póni Klub Szövetség Pethő Lili, Mikó Bernadett, Habsburg-Lothringen Zsófia összeállítású csapata.


   

 • Tóth Imre készül a Fiatal Lovak Világbajnokságára


  Tóth Imre, Németországban élő magyar lovas Land's End 10 nevű lovával készül a Fiatal Lovak Világbajnokságára, mely október végén Le Lion d'Angers-ben kerül megrendezésre. Tóth legutóbbi versenyén Mechtersenben saját lovát, a Quite Capitol - Florentin származásű hétéves holsteini heréltet, Quandot lovagolta. Hibátlan tereppel és ugróval a CIC* kategória 12. helyén végzett a több mint 50 fős mezőnyben.


   

 • Hétfő estig lehet nevezni Kaposvárra


  Hétfő estig van még lehetőség nevezni az őszi Kaposvári Militaryra.
  NEVEZÉSI OLDAL


   

 • Sikeres magyar szereplés Bécsújhelyen


  A szeptember 9-11. között Bécsújhelyen megrendezett military versenyen László Gabriella és Egyed László is indult. Mindketten több lovat lovagolva eredményesen zárták a versenyt és készülnek a szeptember végi Kaposvári Militaryra.


   

 • Juhász Vikié a legjobb magyar eredmény - Ifi EB 2011, Vale Sabroso


  Sajnos csak két magyar lovasnak sikerült befejezni a Portugáliában zajló Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokságot. Hajdu Eliza és Vadvirág, valamint Varga Júlia és Admirális már a terepverseny alatt kiestek, Varga Zsuzsa és Gelencsér Zsanett pedig lovaik, Farello és Viktória sérülései miatt kényszerültek feladni a további küzdelmet. Jakli Norina az ugróban négyet ütve 103,9 hibaponttal a 34. helyen végzett Sziporkával, míg Juhász Viktória Mosolygóst lovagolva az ugrópályán 4 hibapontot összeszedve, 89,1 ponttal a 29. helyen zárt az 52 fős mezőnyben. Gratulálunk Lányok!


   

 • Terepverseny - Ifi EB 2011, Vale Sabroso


  A szombati terepnap keményen próbára tette a Portugáliában zajló Ifjúsági Európa-bajnokság 52 fős mezőnyét. A magyarok közül Varga Zsuzsa és Juhász Viktória hibátlanul teljesítette a terepet, Jakli Norina egy, Gelencsér Zsanett két megállással ért körbe, Varga Júliát és Hajdu Elizát viszont lóról esés miatt ki kellett záni a versenyből. Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll. Holnap díjugratás! Kitartás Lányok!


   

 • Díjlovaglás - Ifi EB 2011, Vale Sabroso


  Pénteken Hajdu Eliza és Jakli Norina díjlovaglásával zárult a magyarok első megmérettetése a portugáliai Ifjúsági Európa-bajnokságon. Eliza 58,47%-ot, Norina 64,58%-ot lovagolt.
  Holnap terep! Mindent bele, Lányok!


   

 • Díjlovaglás első napja - Ifi EB 2011, Vale Sabroso


  Csütörtökön négy magyar lovas mutatta be a díjlovagló feladatot. Gelencsér Zsanett 59,44%-ot lovagolt Viktória nyergében, Varga Zsuzsa Farelloval 57,50%-kal, Varga Júlia Admirálison 58,75%-kal, míg Juhász Viktória Mosolygóssal 59,03%-kal zárta a díjlovaglást. Pénteken Jakli Norinának és Hajdu Elizának szurkolhatunk!
  Hajrá!


   

 • Startra készen


  Mind a hat magyar lovat alkalmasnak találta a versenybíróság a szerdai állatorvosi szemle során, így a válogatott minden tagja indulhat a négy napig tartó küzdelemben.
  Csütörtökön és pénteken díjlovaglás, szombaton terepverseny, vasárnap díjugratás.
  Ne maradjon le semmiről! Szurkoljon velünk!
  Hajrá Lányok!


   

 • Indul a mandula!


  Szeptember 1-jén, csütörtök este indul útnak a Magyar Csapat lovait szállító kamion, hogy több napos utat követően jövő hét elejére megérkezzen a portugáliai Vale Sabrosoban megrendezésre kerülő FEI Ifjúsági Lovastusa Európa-bajnokság helyszínére.


   

 • Kaposvár - Magyar Bajnokság 2011


  Letölthető az őszi Kaposvári Military versenykiírása.
  A 2011. évi Felnőtt Magyar Bajnokság a CIC** kategóriában került kiírásra, míg A0 kategóriában az Amatőr Csapatbajnokság kerül megrendezésre.


   

 • HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokság 2011 Luhmühlen
   

 • Bakonyi Noémi sikeresen zárta a Fiatal Lovas Európa-bajnokságot


  Az utolsó versenyszámban Noémi két verőhibával zárt a 22 éves Ben Fox nyergében, így végső hibapontjainak száma 93, mellyel az 57 fős mezőnyben a 34 helyen végzett.


   

 • Hibátlanul a célban


  Bakonyi Noémi akadályhiba nélkül teljesítette a Fiatal Lovas EB tereppályáját a skóciai Blair Castle-ben. 50 másodperc alapidő túllépésért 20 hibapontot kapott, így 85 hibaponttal várja az vasárnapi díjugratást. Előtte reggel állatorvosi szemle.
  Gratulálunk és további sok sikert!


   

 • Lovasok figyelem!


  A vasárnapi (2011.08.21.) kaposvári military versenykiírását módosítottuk.
  http://nevezes.eventing.hu
  Új nevezési határidő: 2011.08.19. péntek 20 óra
  Várunk minden kedves érdeklődőt.


   

 • Jöhet a terep!


  Bakonyi Noémi 56,67%-ot lovagolva, 65 hibaponttal zárta a díjlovaglást. Most egy nap pihenő következik, aztán szombaton a terepversennyel folytatódik számára a Fiatal Lovas EB a skóciai Blair Castle-ben.
  Gratulálunk az eddigiekhez és sok sikert kívánunk a terephez!
  Pénteken természetesen folytatódik a díjlovaglás - jön a mezőny másik fele, akik csütörtökön nem szerepeltek.

  On-line eredmények


   

 • Indul a díjlovaglás a Fiatal Lovas EB-n


  Bakonyi Noémi sikeresen túlvan a szerdai kondivizsgán és csütörtökön (2011.08.18.) 14.30-kor mutatja be a díjlovagló feladatot Blair Castle-ben.
  A verseny honlapja ITT.


   

 • Bakonyi Noémi Blair Castle-ben


  Végül csak egy lovas indult el a hosszú útra, hogy részt vegyen a skóciai Blair Castle-ben megrendezésre kerülő Fiatal Lovas Military Európa-bajnokságon. Pintér Vanda lova egészségi állapota miatt lemondani kényszerült a versenyt.


   

 • Egynapos verseny Kaposváron


  A Lovasakadémia SC egynapos military versenyt rendez 2011. augusztus 21-én. A versenykiírás elérhető a nevezési oldalon.


   

 • Újabb taggal bővült a válogatott keret


  Schaller Gábor szövetségi kapitány döntése értelmében Bakonyi Noémi is utazhat Blair Castle-be a Fiatal Lovasok Lovastusa Európa-bajnokságára. Így a tervek szerint Pintér Vandával együtt két magyar résztvevő lesz a jövő héten kezdődő skóciai versenyen.


   

 • Sárközi Csaba 15. helyen zárta a Ländliche EB-t


  Kissé csalódottan, de végeredményben boldogan nyilatkozott a Ländliche EB egyéni magyar lovasa. A díjugratás nem úgy sikerült, ahogy tervezte, de a lovas így is sok elismerést kapott a versenybíróktól és a szurkolók körében is népszrű volt a díjlovaglásban és terepen rendkívül sikeresen teljesítő Sárközi Csaba.


   

 • Adásban a military


  DIGI Tv: 17.30., 22.00. DINÓ Sporthíradó augusztus 8., hétfő
  vendég: Schaller Gábor a military szakág szövetségi kapitánya, valamint az idei ifjúsági magyar bajnok, Hajdu Eliza. Online Tv: www.lpmedia.hu. A tévé az interneten kód és regisztráció nélkül, azonnal látható. Visszamenőleg pedig a www.dinosport.hu honlapon nézhető meg.

 • Magyar lovas az első tízben


  Sárközi Csaba a díjlovaglást a 12. helyen zárta a Ländliche EB-n. Hibátlan terep-eredménnyel a 9. helyről indul neki a vasárnapi díjugratásnak. Hajrá Csabi!


   

 • Sárközi Csaba és Pintér Vanda EB előtti versenyei


  Július második hétvégéjén a németországi Holzerodeban indult CIC** versenyen Sárközi Csaba, aki az augusztus közepén Angliában megrendezésre kerülő CIC** Ländliche Európa-bajnokságon egyéni indulóként Csaba képviseli hazánkat. A Németországban élő magyar lovas a 35 fős mezőnyben a megtisztelő 6. helyezést szerezte meg.


   

 • Ismét Karl Paar kurzus


  Augusztus 2-3-4-én Egerben ismét pályatervező kurzus Karl Paar vezetésével.
  Várjuk az érdeklődők jelentkezését.


   

 • Szeptemberben ismét verseny Tatryban


  Tatranska Lomnica idén másodszor rendez military versenyt. A júliusi nemzetközi CIC* után szeptember elején nemzeti versenyre hívják a hazai és külföldi lovasokat.


   

 • Nagykanizsai eredmények és képek


  XV. Nagykanizsai Military eredményei

  Képek a versenyről
   

 • Sajtótájékoztató a versenyen


  A XV. Nagykanizsai Military Verseny második napján, 2011. július 2-án (szombaton), délután 13.30-kor Dr. Túri-Kovács Béla a parlament Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának tagja, Cseresnyés Péter Nagykanizsa polgármestere és Dobri Lajos a Zala Megyei Lovasszövetség elnöke sajtótájékoztatót tart a rendezvény helyszínén, melyre tisztelettel várnak minden érdeklődőt.


   

 • Módosított időbeosztás


  A XV. Nagykanizsai Military programtervezete megváltozott. A frissített időbeosztás megtekinthető ITT.

  A Nagykanizsai Military oldala


   

 • Már tízen vagyunk!


  Svájci versenyző nevezésével immár tízre nőtt a résztvevő nemzetek száma. A XV. Nagykanizsai Military 116 nevezője között a magyar lovasok mellett cseh, bolgár, olasz, osztrák, román, spanyol, svájci, szlovák és török versenyzők vannak.
  Színes mezőny, gyönyörű pálya, izgalmas verseny várja az érdeklődőket.


   

 • Sajtótájékoztató


  A XV. Nagykanizsai Military Versenyre 2011. július 1-3. között kerül sor a nagykanizsai Csónakázó tónál. A nevezések lezárultak, kilenc országból 112 nevezés érkezett. A verseny előkészületeinek finisében, 2011. június 28-án a szervezők sajtótájékoztatót tartanak, reggel 9 órakor a verseny helyszínén, melyre tisztelettel várnak minden érdeklődőt.


   

 • Magyar ló sikere Luhmühlenben


  Az idei felnőtt lovastusa Európa-bajnokság helyszínén, Luhmühlenben 2011. június 16-19. között rendezték meg a tradicionális CCI**** és CIC*** versenyt. Sandra Auffarth német lovas hölgy mindkét kategóriában indult, s CIC***-on a magyar tenyésztésű Parancs nyergében a díjlovaglásban 15. helyen zárt, ám az akadályhiba nélküli terepen begyűjtött időhibával két nap után a 16. helyre került. Hibátlan díjugratással sikerült javítaniuk ezen, s végül az előkelő 12. helyen végeztek a 43 indulós mezőnyben. E kiváló eredményhez ezúton is gratulálunk a ló tenyésztőjének.


   

 • Az egyensúly, ami összetartja a lovat és a lovast


  - Hogyan lehet elkerülni, hogy megzavarjuk a ló egyensúlyát a crosson?
  - Mit és hogyan csináljunk, ha javítani kell a ló egyensúlyán?
  - Mi a jelentősége a lovas testtartásának, saját egyensúlyának, cselekedeteinek a páros biztonságában és hatékonyságában?
  - Rodolph Scherer, a Sydneyben rendezett olimpia egyéni negyedeik helyezettje, világbajnokságon csapat ezüstérmes, Európa-bajnokságon kétszeres csapat ezüstérmes; húsz év magas szintű versenyeken szerzett tapasztalatait osztja meg az olvasóval.


   

 • Kilenc nemzet lovasai Nagykanizsán


  A XV. Nagykanizsai Military nevezése lezárult. Kilenc országból összesen 111 nevezést regisztrált a rendezőség. A magyar versenyzők mellett cseh, bolgár, olasz, osztrák, román, spanyol, szlovák és török versenyzők jelezték részvételi szándékukat.
  Minden készen áll, hogy az év legnagyobb hazai military versenye izgalmas kikapcsolódást kínáljon a rajongók számára július első hétvégéjén.


   

 • Nagykanizsa a célegyenesben


  Kevesebb, mint egy hónap, és Nagykanizsa gyönyörű pályája megnyitja kapuit, hogy izgalmas verseny keretében lássa vendégül a lovasokat és nézőket.
  A pálya előkészítése már folyamatban van, és szinte minden készen áll arra, hogy elkezdődjön Magyarország legnagyobb lovastusa versenye, amely évről évre elkápráztat minden érdeklődőt.
  Ha Ön lovas, ne felejtse el időben elküldeni nevezését - a létszám korlátozott!
  Ha Ön hű szurkoló, itt az ideje, hogy megtervezze útját, hogy biztosan ott tudjon lenni és szurkolhasson kedvenceinek.

  Idén is sok szeretettel várjuk Nagykanizsán!


   

 • Blair Castle olcsóbban


  A Fiatal Lovas EB rendezői speciális ajánlatot tettek közzé a verseny honlapján, melyben felhívják a kontinensről érkező hűséges szurkolók figyelmét néhány kedvezményre.
  Ha Ön csatlakozik a Magyar Csapathoz, akkor ne felejtsen el regisztrálni a megadott határidőig, hogy igénybe vehesse a kínált szolgáltatásokat.


   

 • Külföldi siker Kaposváron


  Román és cseh siker született az év első hazai rendezésű nemzetközi lovastusa versenyen. A kaposvári lovastusa versenyek történetében rekordszámú nevezés érkezett a május 20-22. között megrendezett nemzetközi és országos lovastusa minősítő versenyre. CCI**-on végül a román Viorel Bubau szerezte meg az első helyet, míg CCI* kategóriában Gabriela Slavikova, cseh versenyző győzött, megelőzve Egyed Lászlót.


   

 • Irány Kaposvár!


  A kaposvári lovastusa versenyek történetében rekordszámú nevezés érkezett ezidáig a május 20-22. között megrendezésre kerülő nemzetközi és országos lovastusa minősítő versenyre.
  Mindenkinek ott a helye, akit érdekel ez az izgalmakat rejtő sport!


   

 • Sárközi Csabát kérdeztük a szezonkezdésről


  Több, mint tíz éve lovagol Németországban, pár éve még kizárólag a fiatal lovak kiképzése volt a feladata, mostmár azonban a versenyzésé a főszerep. Csak olyan lovak állnak az istállójában, melyeket versenyekre készít fel.
  Hogy alakult a téli felkészülés, milyen volt a szezonkezdés és mik a tervek az idei évre? Sárközi Csabával beszélgettünk.


   

 • FEI bajnokságok helyszíneiről döntöttek Lausanne-ban


  A május 5-én hozott döntés értelmében az alábbi lovastusa bajnokságok számára jelöltek ki helyszíneket:

  FEI Fiatal Lovasok Európa-bajnoksága, Malmö (SWE), 2012. augusztus 10-12.
  FEI Ifjúsági Európa-bajnokság, Strzegom (POL), 2012. szeptember 6-9.


   

 • Letölthető a Nagykanizsai Military kiírása


  Idén is sok szeretettel várjuk Önt a Nagykanizsai Militaryra július első hétvégéjén.
  A nemzetközi kategóriák versenykiírása letölthető az alábbi linkre kattintva:
  http://www.eventing.hu/downloads/Nagykanizsa_HUN_July2011_publ2.pdf


   

 • Kaposvári végeredmények és képek


  Április 16-17-én kétnapos versennyel indult az idei évi military versenyszezon. Az indulók száma - az elmúlt évekhez hasonlóan - sajnos jóval elmaradt az évtizedekkel ezelőtti létszámtól, azonban biztató, hogy a mezőnyben egyre több fiatalt üdvözölhetünk.


   

 • Kaposvári részeredmények


  Letölthetők a kaposvári verseny díjlovaglást és terepversenyt követő részeredményei. • Kaposvári startlisták


  Letölthetők az április 16-17-én megrendezésre kerülő lovastusa verseny startlistái. • VÁLTOZÁS!!!


  Módosult az áprilisi kaposvári military verseny programja.
  Javított napirend
  Módosított versenykiírás


   

 • Bírói kurzus programja


  A korábban már beharangozott bírói kurzus programja letölthető INNEN.
  Jelentkezés illetve további információ a bazarg@eventing.hu email címen.


   

 • Ländliche Eb 2011 - VERSENYKIÍRÁS


  Az alábbi linkre kattintva letölthető az idei Ländliche Európa-bajnokság versenykiírása.
  https://www.bhs.org.uk/Riding/British_Riding_Clubs/Championships/~/media/MainSite/Riding/British%20Riding%20Clubs/Championships%202010/Final%20Schedule.ashx


   

 • Szezonnyitó verseny Kaposváron


  Április 16-17-én kétnapos országos lovastusa versenyt rendez a Lovasakadémia Sport Club Kaposváron. A versenykiírás hamarosan letölthető lesz a http://nevezes.eventing.hu oldalról.


   

 • Lehet nevezni a kaposvári versenyre


  Letölthető a Kaposvári Military nemzeti versenyszámainak kiírása.
  Nevezni a http://nevezes.eventing.hu oldalon lehet.


   

 • Bírói kurzus Kaposváron


  A Lovastusa Szakág Elnöksége kiemelt figyelmet kíván fordítani a lovastusa sportban tevékenykedő szakemberek képzésére, ezért májusban - a kaposvári nemzetközi lovastusa verseny alatt - bírói kurzust szervez.


   

 • Kaposvári Military programtervezete


  Hamarosan letölthető lesz a nemzeti kategóriák versenykiírása is.
  A verseny programtervezetét megtekintheti ITT.


   

 • Letölthető a Kaposvári Military versenykiírása


  Az angol nyelvű nemzetközi versenykiírás letölthető INNEN.
  A nemzeti kategóriák versenykiírása hamarosan felkerül a nevezési oldalra.
  A versennyel kapcsolatos részleteket  ITT találja.


   

 • MOL Tehetségtámogató program


  A MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM sport kategóriája tehetséges fiatal sportolók szakmai fejlődését segíti. Gyakran előfordul, hogy országos és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő eredményeket elért magyar gyerekek számára saját környezetük nem tudja biztosítani a továbblépéshez szükséges körülményeket és a megfelelő eszközöket: sportszereket, speciális ruházatot, a versenyre való nevezéshez és az utazáshoz szükséges anyagi forrásokat.


   

 • Edzői továbbképzés


  A Magyar Póni Klub Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a lovas utánpótlás neveléssel foglalkozó lovasoktatók és edzők „azonos nyelvet beszélve”, elfogadott irányelvek szerint végezzék munkájukat. Ezért 2011. május 2-4. között vizsgával egybekötött oktatói továbbképzést tart Mrs. Nikki Herbert vezetésével, Tabajd – Bélápapusztán.


   

 • Elindult a Ländliche EB honlapja


  A CIC** Länldiche (Amatőr Lovasok) Európa-bajnokságának szervezői sok szeretettel várnak minden nemzetet. A verseny az angliai Aston le Wallsban kerül megrendezésre, 2011. augusztus 3-7 között. A British Riding Clubs honlapján külön részt szenteltek az EB-nek, ahol a legfontosabb információk és a szálláslehetőségek is megtalálhatók.
  https://www.bhs.org.uk/Riding/British_Riding_Clubs/Championships/European_CIC.aspx


   

 • Eduard Petrovics előadás


  2011.03.24-én 9 órától (kb. 5-6 óra terjedelemben) Eduárd Petrovics tart előadást a kaposvári Pannon Lovasakadémián:
       * A svéd edzőképzés rendszeréről
       * A ló és lovas kiképzés alapjairól (a svéd rendszerben)
       * Az ugró pályaépítésről


   

 • HSBC újabb három évig támogatja az FEI Classics versenysorozatot


  A HSBC újabb három éves időtartamra kötelezte el magát a military sport mellett, így a FEI Lovastusa versenyek névadó szponzora lesz. A HSBC FEI Classics™ versenysorozat 2013-ig viseli a bank nevét, az Európa-bajnokságok pedig HSBC FEI European Eventing Championships™ néven 2011-ben és 2013-ban hirdetik a szponzort.


   

 • Módosított nemzetközi lovastusa szabályzat


  Letölthető a legújabb módosításokat is tartalmazó magyar nyelvű FEI Nemzetközi Lovastusa Szabályzat.

  MAGYAR NYELVŰ FEI SZABÁLYZAT 2011


   

 • FEI Lovastusa Kockázatkezelési Akcióterv a középpontban


  Összesen 22 ország Nemzeti Biztonsági Tisztségviselői (NSO) gyűltek össze január 29-30. között Londonban a FEI éves NSO megbeszélésén. A bemutatott 2010. évi statisztikák alapján elmondható, hogy a nemzetközi versenyek és a résztvevők számának növekedésével szemben az esések gyakorisága csökkenő tendenciát mutat.


   

 • A 2012-es Londoni Nyári Olimpiai Játékok lovas programja


  A 2012-es Londoni Nyári Olimpiai Játékok Szervező Bizottsága 2011. február 15-én nyilvánosságra hozta a lovas programok időbeosztását. A lovassport 2012-ben Londonban ünnepli majd olimpiai szereplésének 100. évfordulóját.


   

 • Malmö rendezi az Eb-t 2013-ban


  A FEI Bureau 2011. február 14-én nyilvánosságra hozott döntése értelmében a 2013-ban megrendezésre kerülő felnőtt FEI Lovastusa Európa-bajnokság helyszíne a svédországi Malmö lesz.


   

 • Ländliche Eb 2011


  Idén az angliai Aston le Walls ad otthont a Ländliche Európa-bajnokságnak, augusztus 3-7. között. A kétévente megrendezett versenysorozat legutóbbi házigazdája hazánk volt. Az angolok 2003-ban Hartpury-ban rendeztek Ländliche Eb-t, és igen komolyan készülnek az idei versenyre - mind a szervezést, mind a részvételt illetően.

  A Ländliche Eb szabályzata értelmében azok a lovasok, akik már részt vettek hivatalos felnőtt kontinens-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián, vagy olimpiai szintű, CCI**** versenyen, nem jogosultak a részvételre. Ugyanígy azok a lovasok sem indulhatnak, akik az utóbbi két évben CCI*** versenyt sikeresen teljesítettek. A Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnoksága CIC**-os szinten zajlik, melyre a FEI szabályai szerint kell minősülni.


   

 • Anti-dopping ismertető


  Ez az ismertető a sportolóknak nyújt segítséget a Lovak Doppingellenes és Ellenőrzött Gyógykezelésére vonatkozó szabályok megértéséhez. A jogi szabályok technikai jellegűek és olyas valakit, aki nem jogi személy, eléggé összezavarhatnak. De egy sérthetetlen, jogilag megalapozott, a sportolók érdekeit is védő, szabályozó rendszer megalkotásához bizonyos mennyiségű jogi bonyolultság elkerülhetetlen volt. Tehát ez egy útmutató a sportolók részére – jogi zsargon és zavaros fogalmak nélkül – csak azon magyarázatokkal, melyeket valóban ismerniük kell.


   

 • Nemzetközi versenyek 2011-ben


  CCI*/** Kaposvár, 2011. május 20-22.
  CIC*/** CCI*/** Nagykanizsa, 2011. július 1-3.
  CIC*/** Kaposvár, 2011. szeptember 30 - október 2.

  Kattintson a versenyekre, és tudjon meg minden részletet (versenykiírások, képek, elérhetőségek, szálláslehetőségek, stb.)!


   

 • Edzőtábor Simonpusztán


  Sárközi Csaba háromnapos edzőtábort tart Simonpusztán. Az edzések egyénileg lóra és lovasra szabottak lesznek, téli felkészítő munka jelleggel az alábbiak szerint:
  -idomítómunka
  -ugrógimnasztika
  -kavaletti munka
  -military-lovak téli ugróedzése

  Esténként elméleti képzés és az aznapi videó felvételek elemzése.

   

 • Sárközi Csaba megnyerte a Compagel Eventing Cup ströheni minősítő versenyét


  A magyar lovas a német élmezőnyben végzett elismerésre méltó helyen, megelőzve többek között az idei Fiatal Lovak Világbajnokságán első helyet szerzett Andreas Dibowski és Mighty Magic párost.


   

 • Ismét OTP Bank Lovas Világkupa


  Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű OTP Bank Lovas Világkupa a Papp László Budapest Sportarénában. Pénteken a tavalyi évhez hasonlóan idén is Gyermek Lovasnappal indul a három napos rendezvény fergeteges programja.
  Lovasoknak, lókedvelőknek kihagyhatalan program december első hétvégéjén.


   

 • A FEI Lovastusa Bizottsága értékelte a biztonsági mellények balesetvédelmi hasznát


  A FEI Lovastusa Bizottságának a felfújódó biztonsági mellények terepversenyen történő használatáról tartott megbeszélését követően a Bizottság nyilatkozatot adott ki, melyben javasolja a Nemzeti Szövetségek és a lovasok számára, hogy kísérjék fokozott figyelemmel a legújabb fejlesztésekről szóló híreket és mérlegeljék a mellények használtatának előnyeit.


   

 • Mátészalka - Tanintézeti OB - Végeredmény


  A Magyar Póni Klub Szövetség elsöprő sikerét hozta az általános és a középfokú tanintézeti bajnokság, míg a felsőfokú bajnokságban a Lovasakadémia SC versenyzője győzött.   

 • Mátészalka - Tanintézeti OB


  Ötvennél is több nevezés érkezett már a Mátészalkán megrendezésre kerülő októberi military versenyre. A Főnix Park a tavalyi Felnőtt OB után idén a Tanintézeti OB-nak ad otthont. A helyszín többször bizonyított kiváló versenyeivel. A Rendezőség ezőttal is szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a háromnapos versenyre.

  Mátészalka

   

 • Sebastian Steiner halálos balesetet szenvedett Montelibrettiben


  A 22 éves osztrák lovas az olaszországi Montelibrettiben megrendezett CIC3* verseny tereppályáján bukott.


   

 • Schaller Eszter a Bajnok


  Igen szoros küzelemben dőlt el a Felnőtt Magyar Bajnoki cím sorsa. A CIC2* kategória első három helyezettjének végeredménye között kevesebb mint egy pont különbség volt. A verseny az utolsó pillanatig nyitott volt, de végül a díjlovaglásban élre álló Schaller Eszter mindvégig meg tudta őrizni elsőségét, s végül tiszteletére szólt a Magyar Himnusz.
  Gratulálunk!


   

 • Beszélgetés a 2009. évi bajnokkal


  A kaposvári OB nevezése lezárult, és a résztvevők közt nem találjuk a tavalyi bajnokot. Sárközi Csaba még mindig Németországban lovagol Andreas Dibowski mellett, nem messze a híres luhmühleni pályától. Csabit idei eredményeiről és közeli terveiről kérdeztük.


   

 • Magyarok Laintalban


  Jól szerepeltek fiatal lovasaink Laintalban. A versenyen Horváth Dorina, Pogány Petra, Szabó Orsolya, Porcsa Lőrinc és Hercegfalvi Tibor indult.


   

 • Osztrák bajnok magyar lovon


  Harald Ambros nyerte az Osztrák Bajnokságot (CIC2*) Laintalban július 27-29-én. A lovas a  magyar tenyésztésű 14 éves heréltet, O-Féltízt lovagolta, melynek jelenlegi tulajdonosa Gerhard Ambros.


   

 • Külföldiek a versenyről


  Örömmel közöljük néhány külföldi lovas véleményét, melyet a Nagykanizsai Military alatt, illetve utána fogalmaztak meg.
  Bízunk abban, hogy jövőre is vendégül láthatjuk őket és mindenkit, aki idén részt vett a versenyt, továbbá sok szeretettel hívunk mindenkit, aki kihagyta az idei versenyt, hogy jöjjön el Nagykanizsára 2011-ben.


   

 • CIC1* Motesice


  A szlovákiai Motesicében megrendezésre kerülő military Szervező Bizottsága sok szeretettel vár minden lovast és érdeklődőt a szeptemberi versenyre.


   

 • Lezárult a nevezés


  Lezárult a szeptemberi Kaposvári Military nevezése. Tizenkilenc páros nevezett a CIC2*-os versenyszámban, melyből 13 magyar, így ők indulhatnak az idei Magyar Bajnoki címért.


   

 • Ifi EB - Bad Segeberg VÉGEREDMÉNYEK


  Tisztességgel helyt álltak lányaink, annak ellenére, hogy csapatunk elvesztette az eddig elért eredményét. Elismerés illeti mind a hat párost; sokat dolgoztak, hogy ide jussanak, és becsülettel küzdöttek a nagy megmérettetésen. A legjobb eredményt Fekete Patrícia érte el Zuhataggal.

  Az ifjúsági EB végeredménye letölthető a verseny honlapjáról.
  http://www.eecj.de/2010/


   

 • Ifi EB - Bad Segeberg (2. nap)


  Díjlovaglás után a németek vezetnek csapatban és egyéniben is.

  A 12 csapatot számláló mezőnyben csapatunk - Gelencsér Zsanett; Hajdu Eliza; Jakli Norina; Schaller Eszter - a 10. helyen áll.


   

 • Ifi EB - Bad Segeberg (1. nap)


  A Németországban zajló Ifjúsági EB-n, a sok indulóra való tekintettel, két nap alatt bonyolítják le az első megmérettetést, a díjlovaglást.
  Csütörtökön, a hat lovasunkból hárman szerepeltek, bíztató eredményekkel.

  15. Fekete Patrícia - Zuhatag (66,81%)
  18. Jakli Norina - Admirális (64,44%)
  30. Hajdu Eliza - Vadvirág (56,94%)

  Szurkoljunk együtt a Magyar Csapatnak!!!


   

   

 • Sikeresen zárta a Magyar Csapat a Junior EB-t


  A Magyar Csapat kilencedik helyen zárta a versenyt. Legjobb lovasunk, Pintér Vanda 25. helyen végzett.
  A verseny eredménylistái:
  Egyéni
  Csapat


   

 • Indul a csapat

  2010. július 27. kedd

  Ma indul az ötfős Magyar Csapat Pardubicebe. A Junior Lovastusa Európa-bajnokságon szereplő lovasaink:
  Bakonyi Noémi - Ben Fox
  Orbán Gabriella - Cattani
  Pintér Vanda - Gidrán Sovánka
  Szabó Brigitta - Oktogon
  Tuska Péter - Zengő

  Szövetségi kapitány: Schaller Gábor

  Sok sikert kívánunk!
   

 • Sommerau helyett Laintal


  Az eredetileg Mürzzuschlag-Sommerauba tervezett augusztusi verseny a Nabucco gázvezeték építése miatt meghiúsulni látszott, azonban a laintali szervezők felajánlották segítségüket, s biztosítják a helyszínt az Osztrák Nemzeti Bajnokság számára.


   

 • CIC** Kaposvár - Felnőtt Magyar Bajnokság


  2010. szeptember 3-5. között kerül megrendezésre az idei év második kaposvári lovastusa versenye, mely több bajnoki versenyszámnak is otthont ad. A Lovasakadémián küzdenek lovasaink a Felnőtt Magyar Bajnoki címért, továbbá Kaposváron lesz az utánpótlás lovak részére kiírt bajnokság, illetve az amatőr csapat OB is. A verseny vezető bírója idén a német Carlheinz Boess, technikai küldött a nagykanizsai tereppálya tervezője, az osztrák Karl Paar. A kaposvári pálya tervezője és kivitelezője Jobbik Ákos, akit szomszédaink idén az osztrák bajnokság pályájának tervezésére is felkértek (Laintal, augusztus 27-29.)
  A Kaposvári Military - Nemzetközi és Országos Lovastusa Minősítő Verseny kiírásai letölthetők ITT.


   

 • Nagykanizsai képek


  Feltöltöttük a XIV. Nagykanizsai Military képeit.
  Tekintse meg a képeket, válassza ki a legjobb fotókat, és rendeljen most!
  XIV. Nagykanizsai Military képei

   

 • Halászi törölve - Pápán ifi és junior OB


  A szervezők végül ismét törölni kényszerültek a versenyt Halásziban. A junior és ifjúsági lovastusa bajnokság végül Pápán, július 16-18. között kerül megrendezésre.

   

 • Véget ért a XIV. Nagykanizsai Military


  Az indulók több, mint fele külföldről érkezett. Ekkora érdeklődés nemcsak a military szakág versenyein ritka, hanem a legnépszerűbb lovas szakágak, a díjugratás, díjlovaglás, vagy a fogathajtás vonatkozásában is kiemelkedő. A népes mezőny több, mint fele nemzetközi kategóriában indult. Ez is újdonság, hiszen ezidáig a nemzeti versenyszámok adták a nagyobb létszámot, a nemzetközi versenyszámok pedig - noha ezek adják a verseny rangját - csak "töltelék" programként szolgáltak. Immár van olyan versenyhelyszín, amely iránt olyan érdeklődés mutatkozik, hogy ki tud mozdulni e holtpontról, és talán elindulhat a nemzetközi siker útján.

   

 • Hatalmas érdeklődés a XIV. Nagykanizsa Military iránt


  Még nem volt ennyi nemzetközi résztvevője "egyszerű" hazai rendezésű military versenynek. A tavalyi rekordot persze nem sikerül megdönteni, de nyilvánvaló volt, hogy a Ländliche EB létszámát nem lehet idén felülmúlni. A nevezések lassan lezárulnak, apró módosítások történnek csupán. Eddig mintegy 111 lovas nevezését regisztrálták a szervezők, melyből 56 külföldi. Kilenc ország lovasai veszenk majd részt a három napig tartó versenyen.


   

 • Fülöp Sándor bíróként a HSBC FEI Military Világkupa fordulón


  Az előzmények: 2009-ben némi szerencsével az elsők közt jelentkeztem a FEI Global Education Program-ra (a szerencse ez esetben annyit jelent, hogy időben észrevettem a FEI honlapján a lehetőséget). A 2009-től 2013-ig tartó program célja, mint azt a korábbi számban olvashatták, többek közt a military sportban tevékenykedő hivatalos személyek képzése. Ilyen szempontból különös figyelmet szentelnek „fejlődő”, kevesebb tapasztalattal és versennyel rendelkező országoknak.


   

 • Felhívás - Nagykanizsai Military


  A Nagykanizsai Military Szervező Bizottsága arra kéri a versenyre nevezni szándékozó lovasokat, hogy minél előbb szíveskedjenek boxot foglalni.
  A boxfoglalási határidő június 16-án lejár!


   

   

 • XIV. Nagykanizsai Military


  Kevesebb, mint egy hét van hátra a XIV. Nagykanizsai Military nemzetközi versenyszámainak nevezési határidejéig (június 15.). A nemzeti kategóriák nevezési határideje június 20., a boxfoglalási határidő azonban technikai okok miatt június 15. A rendezők kérik a lovasokat a megjelölt határidők szíves betartására, segítve ezzel a szervezési és előkészületi munkákat.


   

 • Pápa - Junior OB 2010 - KÉSŐBBI IDŐPONTBAN!


  IDŐPONT VÁLTOZÁS!!!
  Országos Lovastusa Minősítő Versenyt rendez a Pápai Lovas Klub 2010. július 9. és 11. között. A verseny CNC* kategóriában a 2010. évi Junior OB-nak is helyet ad.


   

 • Nemzeti Vágta 2010


  Az eddigieknél sokkal nagyobb lovas fesztivállal várják majd az érdeklődőket az idei Nemzeti Vágta szervezői. A már megszokott síkversenyek mellett a program kiteljesedik, és helyet kapnak a lovassportok is. Külön pályán kerül megrendezésre számos program, melyek között szerepel lovastorna és díjugrató verseny, vagy szabadidomítás bemutató is, de megtaláljuk a lovastusa sportot is, hiszen csütörtökön és pénteken is military verseny nyitja majd a délutáni programot (Széchenyi Pálya programja).


   

 • FEI TV


  A Nemzetközi Lovas Szövetség elindította hivatalos YouTube csatornáját. Előzetesek, összefoglalók, riportok, részletek a FEI TV anyagaiból. Gyönyörű felvételek, kiváló minőségben, folyamatosan frissülő online tartalmak. FEI Channel

 • Kaposvári eredmények


  A kaposvári verseny eredményei megtekinthetők a központi nevezési oldalon.


   

 • CCI** Motesice - Versenykiírás letölthető


  Letölthető a Motesiceben megrendezésre kerülő CCI** kategória versenykiírása. Letöltéshez kattintson IDE.


   

 • Motesicei versenykiírások


  Letölthetők a júniusi motesicei nemzeti és nemzetközi lovastusa versenyszámok kiírásai. A CCI** kategória szervezése folyamatban van. Ezzel kapcsolatos további információk hamarosan elérhetők lesznek honlapunkon.


   

 • Ami lehetséges Ló és Ember között - mgy kurzus Nagykanizsán


  Az érdeklődők egész napos program keretében ismerkedhetnek meg Mészáros Gyulával, a természetes lókiképzés egyik hazai úttörőjével. Akit érdekel, miként viszonyul a ló az emberhez, és hogyan kell helyes bánnunk ezekkel a csodálatos élőlényekkel, látogasson el a Mórichelyi Lovasklubba 2010. június 12-én, szombaton.


   

 • Kaposvár és Nagykanizsa versenykiírása


  Letölthetők a május közepén Kaposváron és július elején Nagykanizsán megrendezésre kerülő nemzetközi military versenyek hivatalos versenykiírásai.


   

 • Military verseny Seckauban


  Az osztrák szervezők szeretettel hívnak minden kedves érdeklődőt, lovast és nézőt május 1-2. között a stájerországi Seckauba. Az egykori Forma1 versenypálya szomszédságában kialakított versenypálya évek óa színvonalas versenyeknek ad otthont.

   

   

 • Edző- és bíró-továbbképzés


  A Díjlovagló Szakbizottság 2010. évben összevont képzés keretében hivatalos
  edző- és bíró-továbbképzést ír ki. A képzést Stephen Clarke, a világ egyik legelfogadottabb díjlovagló bírója tartja. Stephen Clarke több olimpián, Európa-bajnokságon és számtalan rangos nemzetközi versenyen bírált.


   

 • CIC* Tulln-Neuaigen 2010. április 23-25.


  A Szervező Bizottság kéri az összes nevezett külföldi lovast (nemzeti és nemzetközi kategóriák lovasait egyaránt), hogy a lovankénti 60 € boxfoglalási díjat minél előbb szíveskedjenek befizetni/átutalni az alábbi számlaszámra:

  ERSTE Bank Tulln
  Reitstall Neuaigen
  Számlaszám: 28440572400
  Bank kód: 20111
  IBAN: AT022011128440572400
  BIC / Swift: GIBAATWW

  Az utalás igazolását érkezést követően a versenyirodán is be kell mutatni.


   

 • Kilenc Megye Lovastusa Championatusa 2010


  Letölthető a 2010. évi Championatus kiírása. A versenyrendszer célja a sportág népszerűsítése, az egészséges versenysportra nevelés, sportági kapcsolatok bővítése, valamint a kikapcsolódás, illetve a közönség sportági szórakoztatása.


   

 • Mátészalkai versenykiírás


  Megtekinthető és letölthető a Mátészalkán megrendezésre kerülő áprilisi lovastusa verseny kiírása.


   

 • IDŐPONT VÁLTOZÁS!!!


  A tavasszal Mátészalkán rendezendő minősítő verseny időpontját megváltoztatták.
  Az új időpont 2010. április 17-18.
  Itt megtekintheti a 2010. évi military versenynaptárt.


   

   

 • Versenyek a régióban


  Összegyűjtöttük a környező országokban rendezett nemzetközi lovastusa versenyek kiírásait.
  Megtekintés


   

 • OTP Bank Lovas Világkupa 2009


  Több ezer kép közül válogathat honlapunkon. Tekintse meg galériáinkat, és rendelje meg kedvenc fotóit nagy felbontásban.


   

   

   

 • A Nemzetközi Lovas Szövetség ötéves globális képzési programot hirdetett a lovastusa sportban tevékenykedő hivatalos személyek részére


  A napokban mutatta be a FEI a lovastusa sportban tevékenykedő hivatalos személyek (bírók, technikai küldöttek, pályatervezők, stewardok) részére kialakított ötéves Globális Képzési Programját. Az egy millió svájci frankos projektet, mely magában foglalja a hivatalos személyek szokásos FEI képzését és annak tanúsítását minden szinten, teljes egészében a FEI finanszírozza.   

 • Eventing Riders Tour 2010


  Folyik a szakmai előkészítése a nemzetközi versenysorozatként beharangozott "Eventing Riders Tour"-nak. Az elképzelések és megbeszélések alapján körvonalazódni látszik, hogy miként kerül majd lebonyolításra a négy helyszínen, nemzeti és nemzetközi kategóriák számára kiírt Tour.


   

 • A FEI elindítja új kockázatkezelési programját a lovastusa sportban


  Egy új, az egész világra kiterjedő, a terepveresenyek baleseti statisztikájának javítását célzó Lovastusa Kockázatkezelési Irányelv és Akcióterv került bevezetésre a harmadik alkalommal megrendezett éves FEI Biztonsági Értekezleten, a svédországi Malmöben.   

 • A military sport múltja és jelene - Örkénytábortól napjainkig


  Tekintse meg az OTP Bank Lovas Világkupa military cross versenyének felvezető filmjét!
   

 • Filmhíradók online


  Új webes felületen tekinthető meg a Magyar Nemzeti Filmarchívum filmhíradó gyűjteménye. Honlapunkon összegyűjtöttük a lovas témájú híreket.   

 • OTP Bank Lovas Világkupa és I. Nemzeti Gyerek Lovasnap


  Véget ért a harmadik alkalommal megrendezett OTP Bank Lovas Világkupa. Összefoglalónkat valamint a versenyről és a showműsorokról készített fotó és videó összeállításunkat hamarosan megtalálják honlapunkon. Köszönjük türelmüket!


   

 • Egy hét múlva indul a show


  Az OTP Bank Lovas Világkupa szervezői a Lázár Lovasparkban mutatták be a sajtó résztvevőinek az előkészületekkel kapcsolatos fontosabb információkat. Biztosak lehetünk benne, hogy idén sem okoz csalódást a verseny és a hozzá kapcsolódó temérdek showműsor. Lovas hírességek, közéleti szereplők, és rengeteg ló - ez a rövid stáblista az ország leglátványosabb lovas ünnepén.


   

   

   

 • Bajnokavatás a Nemzeti Ünnepünkön!


  Már úgy volt, hogy nem is lesz bajnoka a lovastusa szakágnak 2009-ben, amikor akadt két „megszállott”, Bubán Zsolt és Schaller Gábor, akik nem nyugodtak bele ebbe a helyzetbe és elkezdték megvalósítani a lehetetlent. Versenyt szervezni 3 hét alatt. Támogatókat találni, versenyhelyszínt választani, versenybírókat, pályaépítőket szerezni. A terep pályaépítését maguk vállalták és ez szószerint értendő, hiszen ők ketten némi segítséggel építették fel a Főnix Parkban a bajnokság kétcsillagos pályáját.

  KÉPEK

 • Sárközi Csaba és Charly Brown a 2009. évi Magyar Bajnok


  Sárközi Csaba nyerte az október 24-25. között Mátészalkán megrendezett Felnőtt Magyar Bajnokságot. Csaba és lova, Charly Brown a díjugrató pályán is hibátlanul teljesített, akárcsak az előző napi terepverseny során, így a díjlovaglás során begyűjtött 42,96 hibaponttal zárta a versenyt.
  Ezüstérmes Egyed László, bronzérmes Schaller Eszter.


   

 • Sárközi Csaba az élen a díjlovaglást és a terepversenyt követően

  14 páros nevezett a Felnőtt Magyar Bajnoki címért folyó CNC** küzdelemre. Szombaton a díjlovaglásra és a terepversenyre került sor Mátészalkán, a Főnix Parkban.

  Jelenleg Sárközi Csaba vezet Charly Brown nyergében.


   

 • Bajnokavatás Mátészalkán


  A Felnőtt Magyar Bajnokság lebonyolítására kerül sor október 24-25-én a Főnix Parkban, ahol a Lovastusa Nemzeti Bajnokság legmagasabb kategóriáját láthatja az érdeklődő közönség. Legfelkészültebb lovak és lovasok vesznek itt részt a küzdelemben, akik közül többen a Magyar Válogatott tagjaiként a nemzetközi mezőnyben is képviselik hazánkat.   

   

   

   

 • Tuska Péter és Zengő 30. a Fiatal Lovak Világbajnokságán


  A 6 éves lovak versenyére 42 lóval neveztek, köztük a világ legkiemelkedőbb lovasai, a legjobb tenyészetek lovaival. Tuska Péter a díjugratásban három verőhibát vétett és 3 hibapontos időbüntetést kapott, s így 84.4 a 30. helyen zárt Zengővel. Gratulálunk a fiatal lovasnak!

  CCI*-on, a 6 évesek között a francia Mathieu Lemoine és Selle Francais lova, Petrus de la Triballe lett a bajnok, míg a 7 évesek CCI** versenyét a német Kai Rüder és a hannoveri Saaten-Unions Charlie Weld nyerte.


   

   

   

   

 • Tuska Péter túl a terepversenyen a Fiatal Lovak Világbajnokságán


  Tuska Péter és Zengő sikeresen teljesítette a terepversenyt a Lion d'Angers-ben megrendezett Fiatal Lovak Világbajnokságának CCI1*-os, 6 éves lovak részére kiírt versenyszámában. A pályán akadályhiba nélkül ért körbe a magyar lovas, így csupán az alapidő 16 másodperccel történő túllépéséért járó 6.4 hibapont adódik hozzá az 58%-os díjlovaglásért kapott 63 hibaponthoz. A versenyt a francia Mathieu Lemoine és Petrus de la Triballe vezeti.


   

   

   

   

   

 • Folynak az előkészületek


  Az OTP Bank Lovas Világkupa rendezői sajtótájékoztatón ismertették az idei lovas show részleteit. A versenyre kilátogató lóbarátokat idén is látványosabbnál látványosabb műsorszámokkal várják majd a Papp László Budapest Sportarénában december 4. és 6. között.
  Ne szervezzen más programot december első hétvégéjére!


   

 • Lovas oktatói továbbképzés


  A Magyar Póni Klub Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a lovas utánpótlás neveléssel foglalkozó lovasoktatók és edzők „azonos nyelvet beszélve”, elfogadott irányelvek szerint végezzék munkájukat. Ezért a Némethy Bertalan Alapítvány támogatásával 2009. október 27-29-én vizsgával egybekötött oktatói továbbképzést tart Mrs. Nikki Herbert vezetésével, Tabajd – Bélápapusztán.   

 • Napsütés és eső - Tanintézeti OB 2009 Kaposvár


  Az időjárás megkímélte a díjlovaglást és a terepversenyt. Szombaton ragyogó napsütésben zajlott a verseny, azonban vasárnap reggelre egy alaposan felázott pálya várta a lovasokat. Úgy tűnt, hogy a díjugrató pálya teljesítése komolyabb kihívást jelent majd, mint az előző napi terep.

  Szoros küzdelemet követően végül Gelencsér Zsófit, Bakonyi Noémit és Tuska Pált avatták bajnokká.

  Köszönet a Pannon Lovasakadémiának a szervezési feladatok felvállalásáért és a sikeres lebonyolításért.
   


   

 • OTP Bank Lovas Világkupa és I. Nemzeti Gyerek Lovasnap


  A Papp László Budapest Sportaréna december 4. és 6. között ismét izgalmas, szemet gyönyörködtető programokkal várja a lovak szerelmeseit.

  Idén is szenzációs verseny van kilátásban. A nemzetközi mezőny legjobbjait felvonultató díjugrató és fogathajtó világkupa mellett a lovassport egyes szakágainak bemutatói és különleges, világhírű showműsorok várják az érdeklődőket.

  Kihagyhatatlan élmény felnőttnek, gyermeknek egyaránt.
   

 • FIGYELEM! A Tanintézeti OB versenyszámai nyitottak!


  A rendező Pannon Lovasakadémia tájékoztatása szerint a Tanintézeti Országos Bajnokság A0, A és B kategóriás versenyszámai nyitottak minden, megfelelő minősüléssel rendelkező lovas számára.

  Részletes versenykiírás és nevezés: http://military.lovasszovetseg.hu/   

 • Véget ért a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokság


  A Nemzetközi Lovas Szövetség hivatalos hírei a 2009. szeptember 23-27. között Fontainebleau-ben zajló HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságról.

  Régóta a világ legjobb lovasai közt tartották számon az angol Kristina Cookot, aki végül megszerezte pályafutásának eddigi legkomolyabb nemzetközi címét, ráadásul az angol csapattal is bajnokok lettek úgy, hogy minden versenyszámot megnyertek a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon, Franciaországban, Fontainebleau-ben.

   

 • A HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokság terepversenye


  A Nemzetközi Lovas Szövetség hivatalos hírei a 2009. szeptember 23-27. között Fontainebleau-ben zajló HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságról.

  Miután a kivételesen izgalmasra sikerült terepverseny drámaian átalakította az eredménytáblát, az angolok jó úton haladnak affelé, hogy a fontainebleau-i HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon begyűjtsék rekordnak számító megszakítás nélküli nyolcadik aranyérmüket.


   

 • Indul a visszaszámlálás


  Egy év múlva, 2010. szeptember 25-én felgördül a függöny és kezdetét veszi a lovassport legnagyobb világtalálkozója, az Alltech FEI Lovas Világjátékok.   

 • Díjlovaglás második napja a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon


  A Nemzetközi Lovas Szövetség hivatalos hírei a 2009. szeptember 23-27. között Fontainebleau-ben zajló HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságról.

  Nagy csata kerekedett a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon Fontainebleau-ben, hiszen a díjlovaglást követően a címvédő angolok vezetnek a németek előtt - mindössze 6.1 hibaponttal.


   

 • Tanintézeti Lovastusa Bajnokság 2009 Kaposvár


  2009. október 10-11-én Kaposváron kerül megrendezésre a Tanintézeti Lovastusa Bajnokság.

  Versenykiírás

  Nevezés: http://military.lovasszovetseg.hu/


   

 • Díjlovaglás első napja a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon


  A Nemzetközi Lovas Szövetség hivatalos hírei a 2009. szeptember 23-27. között Fontainebleau-ben zajló HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságról.

  A németek úgy kezdték a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságot a franciaországi Fontainebleau-ben, ahogy eltervezték: három lovasuk az első négyben és kellemes 14 pontos vezetés a címvédő angolok előtt, a dogok ilyen korai állása szerint, a díjlovaglás első napja után.

   

 • Első lószemle a HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságon


  A Nemzetközi Lovas Szövetség hivatalos hírei a 2009. szeptember 23-27. között Fontainebleau-ben zajló HSBC FEI Lovastusa Európa-bajnokságról.

  Érdekes adatok:
  Az olasz csapatnak két tagja is versenyzett a közelmúltban a 2009. évi Alltech FEI Díjugrató és Díjlovagló Európa-bajnokságon. Susanna Bordone (díjlovaglásban) és Juan Carlos Garcia, aki csapat ezüstérmet nyert díjugratásban.


   

 • Ländliche Eb DVD


  Rendelje meg a 2009. évi Ländliche Eb összefoglaló DVD-jét.   
   

 • Nagykanizsai Díjugrató Verseny


  Nagy sikerrel zárult a Nyugat-dunántúli Regionális és Zala megyei Gyermek, Ifjúsági és Felnőtt Díjugrató Verseny Nagykanizsán. A szeptember 13-án, vasárnap megrendezett versenyt kiadós esőzés készítette elő, a rendezvény napjára azonban gyönyörű időt jósoltak, s az előrejelzés ezúttal kétségtelenül igazat mondott.   

 • Waregemi végeredmények


  Kialakult az Ifjúsági Military Európa-bajnokság végeredménye. A bajnokságot a németek nyerték. A Magyar Csapat végül a kilencedik helyen zárt, megelőzve Franciaországot, Svájcot, Csehországot és Oroszországot. Gratulálunk a Csapat minden tagjának!   

 • Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-13


  Elsőként Pintér Vanda startolt Sovánkával. Vanda a Tőle megszokott magabiztossággal és elszántsággal lovagolta végig a terepet. A ló meggyőzően ugrott.
  A tegnapi pályanézés során a perceket a terepviszonyoknak megfelelően határoztuk meg a sok emelkedő és erdei kanyargós szakaszok miatt.
  Vanda mindenhol a tervnek megfelelő iramban, Sovánka erejét jól beosztva pontosan az alapidőre érkezett. 7’47-re lovagolt 7’46’98-at.
   

 • Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-12


  Ma elsőként lovagolt Udvarhelyi Anna Őzikével a négyszögbe. Pontos, de középszerű, kicsit szürke programját a zsűri 56,53% -ra értékelte. A program közepétől a kezdetben feszes ló egy jobb állapotot kínált fel lovasának, amit ha Anna jobban kihasznál az eredmény jobb lehetett volna.
   

 • Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-11


  Ma 9 órakor megkezdődött a verseny. A csapattagok közül először Pintér Vanda lovagolt a négyszögbe. A melegítés alatt ló és lovasa jó képet mutatott, az edzőtáborban mutatott javulás, ami napról napra jól követhető volt, talán a melegítés alatt jött elő leginkább.


   

 • Ifjúsági Military Eb, Waregem (BEL) 2009-09-10


  Csütörtökön 9 órától megbeszélés volt a lovasok részvételével, majd utána a tereppályát néztük meg.
  4040 m sok dombbal, 26 ugrás, 32 erőkifejtés, alternatíva nincs, egy – két opció segítheti a lovasok dolgát.
   

 • Úton a csapat


  Hétfőn este nyolc óra körül elindult a magyar ifjúsági lovastusa válogatott a belgiumi Waregembe. Útjuk során egy hosszabb pihenőt tartanak Frankfurt mellett, s szerdán érkeznek meg az Európa-bajnokság helyszínére.   

 • Ifjúsági lovasaink készülnek a nagy megmérettetésre


  Waregem ad otthont a FEI 2009. évi Ifjúsági és Junior Lovastusa Európa-bajnokságának. A belga helyszínen hatalmas verseny várható, hiszen a korosztályos Eb-vel együtt ugyanitt kerül megrendezésre a belga nemzeti bajnokság is.
  Kattintson a további információkáért...


   

 • Kettesfogathajtó VB


  Magyarország hatodszor ad otthont a fogatsport csúcstalálkozójának (Kecskemét 1978, 1999, 2004.; Szilvásvárad 1984; Balatonfenyves 1989). A Hírös Város negyedszer házigazda.
  Ezúttal minden idők egyik legnagyobb mezőnyét – az előzetes nevezések szerint – 23 ország mintegy 70 fogatát várjuk a starthoz.   

 • Kaposvári eredmények


  Sikerrel zárult az augusztusi nemzetközi lovastusa verseny a Lovasakadémián.
  A Kaposvári Military eredményei letölthetők.   

 • Kaposvári Military - 2009. aug. 7-9.


  A CCI** kategória a résztvevők alacsony létszáma miatt elmarad. A Magyar Bajnokság későbbi időpontban kerül megrendezésre, a helyszín egyelőre nem ismert.
  A CCI* kategóriában rekord számú nevezést regisztráltak, és hasonlóan nagy az érdeklődés a nemzeti kategóriák versenye iránt is. Így, noha a legmagasabb szintű versenyszám elmarad, igen nívós versenyre számíthatunk az augusztusi Kaposvári Militaryn.

   

 • Magyar Köztársaság Felnőtt Lovastusa Bajnoksága - Kaposvár


  Az augusztus 7-9. között megrendezésre kerülő Kaposvári Military - Nemzetközi és Országos Lovastusa Verseny ad otthont a 2009. évi Magyar Bajnokságnak. A bajnoki versenyszám a CCI**-ban került kiírásra.   

 • Véget ért a Ländliche Eb


  A verseny eredményeit megtekintheti itt.   

 • A verseny elkezdődött


  Szerdán a kora esti órákban a nemzetek felvonulásával vette kezdetét a Ländliche Európa-bajnokság Nagykanizsán a Csónakázó-tó melletti, megújult lovastusa pályán.

   

 • Kilenc nemzet lovasai a Nagykanizsai Military-n


  Soha nem volt még ilyen népszerű lovastusa verseny Magyarországon. Mindenki várja a nagy pillanatot, hogy kezdődjön az ország egyik legkiemelkedőbb lovas rendezvénye.   

 • A pályatervező utolsó ellenőrzése


  Két héttel a verseny előtt, június 20-21-én Karl Paar nemzetközi pályatervező és Thomas Tesch vezető felügyelő ellenőrizték az előkészületeket.   

 • Eső és napsütés a Nemzeti Vágtán


  Budapest, június 1. – Hétfő este befejeződött a második alkalommal megrendezett Nemzeti Vágta. A budapesti Hősök terén Bácsalmás versenyzője emelhette magasba a győztesnek járó huszárszablyát, és vihette haza településének a 30 millió forintos fődíjat. A háromnapos országimázs-fesztiválra idén is több mint százezren voltak kíváncsiak.

 • Lovastusa pályatervezõ kurzus Karl Paar vezetésével


  Karl Paar nemzetközi lovastusa pályatervezõ háromnapos képzést tartott Nagykanizsán, a 31. Ländliche - Amatõr Lovasok Európa-bajnokságának épülõ tereppályáján.

 • Sajtótájékoztató Budapesten


  A Magyar Lovas Szövetség elnöke és a XIII. Nagykanizsai Military Szervező Bizottsága sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Szabadság Kávéházban.

 • Sajtó akkreditáció


  Kérjük a sajtó-munkatársakat, hogy akkreditációikat június 23-ig küldjék el a megadott címek valamelyikére.
  Akkreditációs űrlap

 • Lovastusa pályatervezõ kurzus Karl Paar vezetésével


  Karl Paar nemzetközi lovastusa pályatervezõ háromnapos képzést tart Nagykanizsán, a 31. Ländliche - Amatõr Lovasok Európa-bajnokságának épülõ tereppályáján.

 • Indul a II. Nemzeti Vágta


  Tavaly hatalmas siker volt, és biztosak lehetünk benne, hogy idén sem lesz ez másképp. Látogasson el Ön is családjával, barátaival a Hősök terére és a Városligetbe, szurkoljunk együtt a magyar települések versenyén.
  Bővebb információ a versenyről a kapcsolódó programokról a Nemzeti Vágta honlapján.

 • Áprilisi helyszíni bejárás


  Április 4-én és 5-én külföldi delegáció érkezett Nagykanizsára. A delegáció résztvevõi: Carlheinz Boess (Németország) – FEI technikai küldött, Karl Paar (Ausztria) – FEI pályatervezõ, Thomas Tesch (Ausztria) – FEI felügyelõ és Sjef van Roovert (Hollandia) – Ländliche Eb Felügyelõ Bizottságának elnöke.

 • Karl Paar a pályán


  A Kanizsa Lovasklub január végén kapta az értesítést, mely szerint idén Nagykanizsa város nyerte el az Amatõr Lovasok Európa-bajnokságának rendezési jogát. Örömmel fogadták a hírt a kanizsai lovasok, hiszen ebben az olimpiai sportágban ilyen szintû verseny még nem volt Magyarországon.
  Video megtekintése
   

 • Lelkünk újból vágtat


  Hatalmas sikert hozott a második alkalommal megrendezett OTP Bank Lovas Világkupa. A december 5-7. között Budapesten megrendezett lovas ünnep több volt egyszerû versenynél. Világszínvonalú versenyszámokhoz világhírû bemutatók kapcsolódtak.

 • Cadre Noir Lovasgála


  Nagy sikert aratott a Cadre Noir de Saumur Francia Nemzeti Lovasiskola elsõ kelet-európai fellépése. Az exkluzív mûsor és a tradicionális magyaros bemutatók egyben a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont újonnan felépült G pavilonjának ünnepélyes nyitóeseményei is voltak.

 • XII. Nagykanizsai Military


  2008. június 20-22-én felújított és vadonatúj akadályok, továbbá javított talajú pálya várta az érkezõ magyar, osztrák cseh és német versenyzõket.
  Képek, videók, eredmények és a verseny ismertetõje