Haya hercegnő reményei szerint a lovassportok a következő 100 évben is jelen lesznek az Olimpiai Játékokon


Akárcsak sokan mások, az FEI elnöke, Haya hercegnő is izgatottan várja, hogy az idei Nyári Olimpiai Játékokon a lovassportok szereplésének 100. évfordulóját ünnepelhessük a londoni Greenwich Parkban.

“Rendkívüli büszkeséggel tölt el minket, hogy idén, Londonban ünnepelhetjük a 100. évfordulót, arról nem is beszélve, hogy mindezt a Játékok szívében, a Greenwich parkban tehetjük majd meg” - mondta az FEI elnöke.

“A londoni olimpia második legnagyobb helyszíne a Greenwich Park, ahova a lovastusa terepversenyére szóló összes jegyet rekordidő alatt sikerült eladni. A kereslet olyan nagy volt a lovas versenyek iránt, hogy csupán hetek leforgása alatt eladták az összes jegyet, amivel a sportágat a legnépszerűbbek közé sorolták”

“Az idei év mérföldkőnek számít, és valóban érdemes az ünneplésre, hiszen beigazolódott, hogy ez a sport is képes ugyanolyan sok nézőt vonzani, mint a többi top sportág. Arra törekszünk, hogy ez legyen az olimpia egyik legkiemelkedőbb eseménye, hogy a nagy nemzetközi szövetségeknek tényleg mondhassuk: Figyeljetek, itt vagyunk!”

“Az elmúlt pár évben keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy a lovassportok teljes mértékben megfeleljenek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság követelményeinek, hogy egy tiszta, biztonságos sport legyen”

“A NOB minden alkalommal részletesen átvizsgálja az Olimpiai Játékok programját és az egyes sportágak létjogosultságát, ami természetesen nem csak a lovassportokra vonatkozik, hanem az összes, palettán szereplő sportágra.”

“Az FEI kiemelt feladata, hogy megőrizzük státuszunkat az olimpiai mozgalomban, személyes NOB tagságom pedig lehetővé teszi, hogy a jövőben is népszerűsítsem sportunkat és szövetségünket. Hatalmas ugrást tettünk az elmúlt száz év során, s most a lovassportok újabb száz évének nézünk elébe az Olimpiai Játékok történetében."

A lovassportok már az 1912-es stockholmi olimpiai játékok óta részei a versenyeknek. Egyike azon sportágaknak, amelyekben nők és férfiak egymás ellen versenyeznek, és az egyedüli, amiben állatok is részt vesznek.


FEI PRESS RELEASE