FEI Lovassport Képzési Program 2016


Az FEI Fejlesztési Programjának második szakaszában 2016. március 17-20. (csütörtök-vasárnap) Kaposváron, a Pannon Lovasakadémián kerül megrendezésre az edzők és hivatalos személyek továbbképzését célzó négynapos rendezvény, mely egyben a lovasok képzését is szolgálni fogja.

Az első három nap folyamán a résztvevő edzők, lovasok, hivatalos személyek, versenyrendezők képzéseken, megbeszéléseken vesznek részt, majd a negyedik napon edzőversennyel zárul a program. Hozzávetőleg nyolc edző, nyolc bíró/pályatervező/technikai delegált, és 24 ló-lovas kombináció vehet részt a képzésben, mely azonban nyitott minden érdeklődő számára. A lovasok három kategóriában, kezdőtől CIC1* szintig kerülnek kiválasztásra a hazai szakági vezetés által.

A hivatalos személyek képzését az angol Andrew Griffiths és Sue Stewart irányítják. Az edzők képzését a francia Pierre Legoupil vezeti. Ez igazából tanácsadói edző képzés lenne, ún. coach képzés. Tehát olyan szakemberek képzése, akik az ország sok-sok edzőjének szakmai támogatását végeznék majd a jövőben. Magyarul, a legjobb edzőket kellene kiválogatni, leginkább azokat, akik a többi edző továbbképzését hazai szinten meg tudják majd oldani, illetve a többiekkel együttműködve továbbítani tudják a nemzetközi trendeket a hazai edzőgárda felé.

A képzésről részletes információ ITT érhető el.

A képzésen résztvevők listája ITT érhető el.