FEI Classics™: Világklasszis indulók a luhmühleni versenyen


Több mint 50 lovas, a világ 12 különböző országából áll starthoz a DHL Paket által támogatott CCI4*-os versenyen Luhmühlenben (GER) június 12-15. között, a FEI Classics™ 2013/2014-as sorozat ötödik, utolsó előtti állomásán.

Sok lovas számára ez az utolsó esély bekerülni a normaniai Alltech FEI Lovas Világjátékokra™ utazó csapatba, másoknak jó lehetőség arra, hogy előnyhöz jussanak a FEI Classics™ sorozatban az utolsó, burghley-i állomás előtt.

A Longines mint a FEI Top Partnere először csatlakozott hivatalos időmérőként a luhmühleni versenyhez.

„Büszkék vagyunk arra, hogy első alkalommal lehetünk a luhmühleni CCI4* hivatalos időmérője és órája,” mondta Walter von Känel, a Longines elnöke. „Top Partnerként, a FEI hivatalos időmérőjeként és órájaként természetesnek tűnt egy olyan versenyt támogatni, ami a FEI Classics™ sorozat tagja. Emellett ez a verseny tökéletesen demonstrálja a márkánk értékeit, mint tradíció, teljesítmény és pontosság.”

A FEI Classics™ sorozat jelenlegi első, harmadik és negyedik helyen álló lovasa is indul Németország főversenyén.

A világelső Wiliam Fox-Pitt, háromszoros nyertes Luhmühlenben és győztese a 2013-as paui (FRA) és az idei kentucky-i (USA) CCI4*-nak, 15 pontos előnnyel vezeti a sorozatot. A brit lovas egy régi kedvencet, a 2010-es kentucky-i nyertesét és a négy évvel ezelőtti Alltech FEI Lovas Világjátékok csapat arany- és egyéni ezüstérmesét, Cool Mountaint lovagolja.

Christopher Burton (AUS), aki győzött - az indulásra az utolsó pillanatban lehetőséget kapva - tavaly Adelaide-ben (AUS), most a korábban Ludwig Svennerstal által lovagolt, 12 éves kancával, Tempranilloval indul. Az új páros a dobogó első fokára álhatott fel a hartpuryi CIC3* után és 22. helyen végzett Pauban.

Oliver Townend, aki 2009-ben nyerte a sorozatot és korábban második lett Badmintonban (GBR), élete első CCI4*-án induló Black Tie ll-vel nevezett.

Sokan figyelik majd a FEI Classics™ sorozat tavalyi győztesét, a világranglista második helyén álló Andrew Nicholsont (NZL). Jó esélye lesz a spanyol tenyésztésű Quimboval, mellyel tavaly nyert Kentuckyban, de idén Badmintonban feladta a terepversenyt. A síkabb luhmühleni pálya talán kedvezhet a fekete heréltnek.

Az erős új-zélandi csapat tagja Lizzie Brown, aki a 2013-as boekeloi CCI3* győztes és a houghton halli CIC3*-on második helyet szerző társával, Henton Attorney Generallal indul. Mark Todd és Oloa, akivel csalódást keltő díjlovaglás után visszalépett Kentuckyban, valamint Jonelle és Tim Price képviseli a szigetországot.

Jonelle Classic Moetet és The Deputyt lovagolja, utóbbival korán feladta a badmintoni terepversenyt, míg férje, Tim a tattersallsi CIC3* győztes Waskoval indul.

Lucinda Fredericks (AUS) már három különböző versenyt nyert a világ hat CCI4*-a közül - Badmintont, Burghleyt és Kentuckyt - és 2012-ben már egyszer közel volt a luhmühleni győzelemhez is, végül második helyen zárt a német tenyésztésű Flying Finishsel. Tavaly tizedek lett, idén Badmintont feladta. Fredericks honfitársa Andrew Hoy is szeretné a luhmühleni győzelemmel kiegészíteni gyűjteményét.

A legjobb német lovak közül néhány CIC3*-on indul majd, de a korábbi luhmühleni győztesek közül Michael Jungnak, Bettina Hoynak és Ingrid Klimkenek is lesz 4*-os lovaglása. Jung, a regnáló olimpia, világ- és Európa-bajnok fischerRocana FST-vel, Klimke az Európa-bajnoki csapat arany és egyéni ezüstérmes FRH Escada JS-sel, míg Hoy Designerrel indul majd.

Eredménylisták a www.luhmuehlen.de oldalon érhetők el, a verseny élő internetes közvetítéssel követhető a FEI hivatalos oldalán (www.feitv.org).

FEI Classics™ 2013/2014 ranglista jelenlegi állása:

1. William Fox-Pitt (GBR) 30 pont
2. Sam Griffiths (AUS) 15
3. Christopher Burton (AUS) 15
4. Oliver Townend (GBR) 12
5. Maxime Livio (FRA) 12
6. Lauren Kieffer (USA) 12
7. Sonja Johnson (AUS) 12
8. Phillip Dutton (USA) 11
9. Harry Meade (GBR) 10
10. Bruce Davidson jr (USA) 10

A sorozat teljes állása ITT tekinthető meg.

FEI Classics™ 2013/2014 versenynaptára:
1. Les Etoiles de Pau CCI 4* (FRA) - 2013. október 23-27.
2. Australian International 3 Day Event (AUS) - 2013. november 14-17.
3. Rolex Kentucky Three-Day Event (USA) - 2014. április 23-27.
4. Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials (GBR) - 2014. május 8-11.
5. Luhmühlen CCI 4* presented by DHL Paket (GER) - 2014. június 12-15.
6. Land Rover Burghley Horse Trials (GBR) - 2014. szeptember 4-7.


FEI PRESS RELEASE