FEI Classics™: A világ legjobbjaival kezdődik az új évad Pauban


Elit mezőny
gyűlt össze Franciaország dél-nyugati részén a Pau Nemzetközi Military (FRA) alkalmából, a FEI Classics™ 2014/2015-ös sorozatának kezdetén. E jelentős francia verseny az első állomása a népszerű sorozatnak, mely a világ hat CCI4*-os versenyét köti össze.

A világelső, William Fox-Pitt (GBR), aki paui és kentuckyi győzelmével megnyerte a FEI Classics™ 2013/2014-es sorozatát tavaly, szeretné megőrizni tekintélyét az új évad kezdetén is. Két korábbi CCI4*-ot nyerő lóval nevezett: Parklane Hawk (Burghley 2011 és Kentucky 2012), valamint Seacookie, ezzel a lóval győzött 12 hónappal ezelőtt Pauban.

Andreas Dibowski (GER) is korábbi győztese a francia négy csillagnak, 2010-ben egy kancával, FRH Fantasiaval szerezte meg az első helyet. Ez alkalommal FRH Butts Avedont lovagolja, a 11 éves herélt kilencedik helyen végzett tavaly Luhmühlenben (GER).

Dibowski honfitársa, Ingrid Klimke, aki tagja volt a mindent legyőző német csapatnak az elmúlt négy senior bajnokságon, most egy másik CCI4*-os lóval, Horseware Hale Bobbal nevezett. A 10 éves oldenburgi herélt idén már Luhmühlenben is indult.

Pau tíz ország 35 nevezését fogadta, több kiemelt figyelmet érdemlő páros is lehet: az idei Kentucky második helyezett párosa, Lauren Kieffer (USA) és Veronica; Jonathan Paget (NZL) és a korábban Andrew Nicholson által lovagolt Shady Grey. Továbbá az új-zélandi Jonelle Price, aki negyedik helyen végzett a 2014-es normandiai Alltech FEI Lovas Világjátékokon™, Pauba Faerie Dianimot, a blenheimi fiatal lovak számára kiírt CIC3* győztesét hozza.

A hazai szurkolók Pascal Leroyban és a tapasztalt Minos de Petraban bízhatnak, a páros idén Badmintonban ötödik helyen zárt.
Nagy-Britannia is erős csapattal érkezik. Louise Harwoodnak (GBR) jó szezonja van Whitsonnal, a tattersallsi CCI3*-on második, míg blair castlei CCI3*-on harmadik helyen zárt. Francis Whittington (GBR) első CCI3* győzelmének (Blenheim) friss élményével érkezik Pauba, ahol West Side-t lovagolja.

Hozzájuk még a tapasztalt Pippa Funnell két lovával Mirage d'Elle-vel Redesigned-dal csatlakozik, utóbbi lóról esett idén Badmintonban. Nicola Wilson, aki kiválóan lovagolt körbe az Alltech FEI Lovas Világjátékok™ terepversenyén, most az első CCI4*-os versenyén induló One Two Many-vel indul.

Kövesse az eseményeket a verseny oldalán www.event-pau.fr, valamint a FEI TV-n keresztül.

FEI Classics™ 2014/2015 versenynaptára:
1. Les Etoiles de Pau CCI 4* (FRA) - 2014. október 23-26.
2. Adelaide International 3 Day Event (AUS) - 2014. november 13-16.
3. Rolex Kentucky Three-Day Event (USA) - 2015. április 23-26.
4. Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials (GBR) - 2015. május 7-10.
5. Luhmühlen CCI 4* presented by DHL Paket (GER) - 2015. június 18-21.
6. Land Rover Burghley Horse Trials (GBR) - 2015. szeptember 3-6.


FEI Press Release