Éves Kockázatkezelési Szeminárium – biztonság mindenek előtt


A military egy lépéssel közelebb került a sport nemzetközivé tételéhez, amikor 22 ország Nemzeti Biztonsági Biztosainak (NSO) volt lehetősége megosztani ötleteiket és tapasztalataikat a hatodik, éves Kockázatkezelési Szemináriumon, az Olasz Lovas Szövetség rendezésében, Rómában, január 26-27-én.

A Biztosok megtekintették azt a videó összeállítást, amely kiemeli a terepverseny lovaglásának jó és a rossz technikáit. A két éve tervben lévő DVD-t a brit Biztos, a 2012-es londoni Olimpiai Játékok pályaépítője, Jonathan Clissold és Nick Turner (GBR), nemzetközi edző, állította össze. A videó néhány finomítás után a hivatalos személyek útmutatójaként kerül majd használatba ettől az évtől szerte a világon.

„Szükséges megosztani annak a nézetnek a képeit, amit látni akarunk a sportban,” mondta Guiseppe Della Chiesa, a FEI Lovastusa Bizottság elnöke. „Emlékeztetni kell a lovasokat és edzőket arra az irányra, amerre a sportnak haladnia kell, ehhez szükség van valamire, ami meg tudja mutatni, hogyan gondoljuk ezt.”

„Természetesen a lovasoknak fej- és gerincvédőt kell viselniük a sérülések minimálisra csökkentése érdekében, de sokkal jobb megtanulni lovagolni úgy, hogy a balesetek esélyét lehessen minimalizálni. Ez a DVD elmagyarázza az elfogadható és a nem elfogadható stílusú lovaglást, valamint a kontroll alatt és kontroll nélküli lovaglás közti különbséget.”

Az éves statisztika, azt mutatja, hogy az esések aránya folyamatosan csökken 2004 óta, amikor az adatgyűjtések elkezdődtek. 2012-ben a 14 950 terepverseny startnak átlagosan 5,6%-a végződött eséssel. A bukás 2,02%-ról 1,85%-ra, a rotációs bukás 0,51%-ról 0,27%-ra csökkent 2004 óta.


FEI PRESS RELEASE