Eventing Riders Tour 2010


SZABÁLYZAT-TERVEZET
(Figyelem! További módosítások várhatók a közeljövőben!)Az Eventing Riders Tour 2010 bajnoki versenysorozatban (továbbiakban: Tour) Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia egyéni lovasai és csapatai vehetnek részt.
 

I. Versenyzési és technikai feltételek

1. A Tour versenyeinek alapfeltétele a jóváhagyott versenykiírás, és a rendező ország szabályzatának és a FEI szabályzatának való megfelelés.
2. A Tour a 2010. évi licence-szel rendelkező cseh, magyar, osztrák és szlovák lovasok és lovak számára nyitott.
3. A 2010. évi Tour négy fordulóból áll, amelyek eredményeit a negyedik fordulót követően öszesítik. Ez alapján kerülnek kiszámításra az egyéni és csapat eredmények.
4. Az eredmények a negyedik kört követően kerülnek kihirdetésre.


„A“ Kategória

A0 kategóriában – nyitva ifjúsági és póni lovasok számára, 4 éves lóval versenyző lovasok számára, illetve azon lovasok illetve lovak számára, akik 2010-ben indulnak először versenyen.


„B“ Kategória


A kategóriában – nyitva ifjúsági és póni lovasok számára, 4 és 5 éves lóval versenyző lovasok számára, illetve azon lovasok illetve lovak számára, akik 2009 óta versenyeznek.


„C“ Kategória


B kategóriában – nyitva ifjúsági, junior lovasok számára, 5 és 6 éves lóval versenyző lovasok számára, illetve olyan ló/lovas párosok számára, akik még nem indultak CIC2* vagy magasabb minősítésű versenyen.


„D“ Kategóra

CIC* kategóriában – nyitva junior lovasok számára, 6 éves lóval versenyző lovasok számára, vagy olyan ló/lovas párosok számára, akik még nem indultak CIC3* vagy magasabb minősítésű versenyen.


Csapatok

Egy csapat négy ló/lovas párosból áll össze, akik A, B, C és D kategóriában versenyeznek. A csapateredmény a három legjobb páros eredménye alapján kerül kiszámításra. Abban az esetben, ha a csapatnak csak két párosa rendelkezik eredménnyel, a csapateredményhez 200 hibapontot adnak. Hasonlóan járnak el, ha egy csapat egy versenyen csak két párost állít ki. Egy csapaton belül két párosnak a Tour egyes versenyein azonosnak kell lenni. Két lovat le lehet cserélni, amennyiben szükséges (tartalék lovas).


II. Általános

1. Az első nevezési díj befizetésével a lovas jelentkezik a 2010. évi Tourra.
2. A Tour egyéni startdíja 15 € minden kategóriában, minden versenyen.
3. A Tour csapat startdíja 40 € versenyenként.
4. A négy forduló során begyűjtött startdíjakat a 2010. évi Tour eredményhirdetése alkalmával pénzdíjként kerül felosztásra. Az egyéni kategóriák győztesei számára a rendelkezésre álló pénzösszeg 15 – 15 %-a kerül kiosztásra. A fennmaradó 40 %-ot a győztes és helyezett csapatok között osztják szét: 1. helyezett: 50%; 2. helyezett: 30%; 3. helyezett: 20%.


III. A rendező részéről

1. A versenyfeltételekért az egyes fordulók rendezői felelősek.
2. Az eredmények és az aktuális pénzdíjak a www.eventingclub.eu tekinthetők meg.
3. A 2010. évi Tour végeredményének és az egyes fordulók eredményének kiszámításáért a ERT Bizottság a felelős.


IV. A 2010. évi Tour eredményszámítása

1. Versenyek:

április 23-25. TULLN – NEUAIGEN (AUT)

május 13-16. KAPOSVÁR (HUN)

július 2-4. TATRANSKA LOMNICA (SVK)


augusztus 6-8. PARDUBICE (CZE)

2. A teljes Tour eredményszámítása során a három legjobb versenyeredmény kerül beszámításra. Azon verseny esetében, ahol a páros nem ért célba, vagy nem indult, 200 hibapont kerül beszámításra. Ugyanez érvényes a csapatok esetében is.


---

A kérdéseket és észrevételeket a hungary@eventingclub.eu címre várják a szervezők.
Egyéb részletek a www.eventingclub.eu oldalon olvashatók.