Eseménydús hétvége következik


Két külföldi versenyen képviselik hazánkat a lovastusa szakág lovasai június első hétvégéjén. A lengyelországi Strzegomban a CICO3*-W világkupa-fordulón induló Egyed László és Pintér Vanda mellett a korosztályos Európa-bajnokságokra készülő lovasaink is részt vesznek a hétvégi versenyen, CCI1* és CIC2* kategriákban. Emellett a szomszédos Ausztriában, Laintalban zajló versenyen is érdekeltek vagyunk, ahol szintén számos magyar indul, mind nemzeti, mind a nemzetközi kategóriákban.

Strzegomban jól indult a verseny Hajdu Elizának, aki CCI1* kategóriában Scipio S-t lovagolva 65,70%-os eredményével, 51,5 hibaponttal a hatodik helyen áll a 40 fős mezőnyben. Varga Zsuzsa Farello Z-vel (61,7 hp) a 19., Varga Júlia Admirálissal (78,5 hp) a 39. helyről várja a terepversenyt. A CIC2* kategória 34 fős mezőnyében a magyarok közül Jakli Norina érte el a legjobb eredményt a díjlovaglásban, aki Sziporkát lovagolva 62,0 hibaponttal a 29. helyen áll. Két hellyel mögötte végzett Juhász Viktória Mosolygóssal (63,7 hp), hárommal mögötte pedig Schaller Eszter és Beetle (67,6 hp).

A strzegomi verseny pénteki napján reggel 9-kor kezdődik a CICO3*-W kategória díjlovaglása, melyben szurkolhatunk majd Egyed Lászlónak, aki Clifton Iost lovagolja és Pintér Vandának, aki Gidrán Sovánkával indul a világkupa versenyen. Nem fognak unatkozni a CIC2* kategória fent említett lovasai sem, hiszen 11 órától a díjugrató pályán, 17:30-tól pedig a terepen kell majd bemutatniuk tudásukat.

Laintalban csak pénteken indul az élet, amikor a délutáni órákban a nemzetközi kategóriák díjlovaglásával kezdetét veszi a verseny. A nemzeti kategóriák díjlovaglása szombat reggel lesz, amit a terepverseny követ majd a délutáni órákban.

A magyar lovasok eredményeiről igyekszünk minél hamarabb beszámolni.

Strzegomi eredmények