Elérhető a 2017-es Ländliche Eb kiírása


A Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnoksága egy különleges lebonyolítású verseny, ahol Európa legjobb 2*-os lovasai kapnak lehetőséget a versenyzésre. Az idei Ländliche Eb Tongerenben (BEL) kerül megrendezésre július 27-30. között. A versenyre a magyar csapat megkezdte a felkészülést, az utazó keret kihirdetése a következő hetekre várható.

A Ländliche - Amatőr Lovasok Európa-bajnoksága sajátos formátumú verseny, a hat fős csapatok először a csapatdíjlovaglást teljesítik, ahol a párosok egyszerre, egymással összhangban mutatnak be egy előre meghatározott programot a csapatvezető irányításával. Ezt követi az egyéni díjlovaglás, a terepverseny és a mindent eldöntő díjugrató feladat. A versenyen olyan párosok indulhatnak, akik korábban nem indultak CCI4*-os versenyen vagy Olimpiai Játékokon és Lovas Világjátékokon, valamint a megelőző két évben nem képviselték hazájukat CCI3*-os vagy CICO3*-os kategóriákban.

A Ländliche Európa-bajnokság nem ismeretlen a magyar nézők számára sem, hiszen 2009-ben Nagykanizsa adott otthont a rangos viadalnak. A kanizsai verseny óta egyéniben vagy csapatban mindig képviselték lovasok Magyarországot. Az elmúlt évek legjobb eredményét Sárközi Csaba és Charly Brown érte el, akik 2011-ben 15. helyen végeztek az angliai Aston Le Wallsban.

A versenykiírás ITT érhető el.