Egyed László indul a normandiai Világjátékokon


Egyed László és My Win június végén megszerezte a még hiányzó minősítő eredményét az idei Alltech FEI Lovas VilágjátékokraTM, melynek Franciaország északnyugati része, Normandia ad otthont augusztus 23. és szeptember 7. között.

Tizenhat éve, 1998-ban képviselte utoljára Magyarországot military szakág lovasa Világjátékokon, akkor a Hercegfalvi Tibor - Jókora, Schaller Gábor - Mostra és Tuska Pál - Zátony alkotta csapat indult Rómában. Hatalmas teljesítmény, amit Egyed László elért, hiszen a Nemzetközi Lovas Szövetség által bevezetett új minősülési rendszerrel magyar lovastusa lovas nem járt még Világjátékokon.

Egyed László és a 12 éves holsteini pej mén, My Win a 2013-as alagi CIC3*-on és az idei strzegomi CCI3*-on elért eredményének köszönhetően lehet tagja az Alltech FEI Lovas VilágjátékokTM mezőnyének, valamint minősült a jövő évi FEI Lovastusa Európa-bajnokságra (Blair Castle, GBR) is. Így a díjugratás mellett a lovastusa lesz a másik olyan olimpiai szakág, ahol magyar lovasnak is szurkolhatunk Normandiában.

A VII. Alltech FEI Lovas VilágjátékokTM első hetében, augusztus 28. és 31. között kerülnek megrendezésre a lovastusa szakág versenyei. Haras du Pin csodálatos táján a díjlovaglással kezdődik, majd a terepversennyel folytatódik, és a caeni lovas központban díjugratással zárul a bajnokság.


Egyed László 9. a strzegomi CCI3*-on