Egyed László 9. a strzegomi CCI3*-on


Egyed László, a Kanizsa Lovasklub lovasa, My Wint lovagolva 9. helyet szerezte meg a lengyelországi Strzegomban megrendezett CCI3*-os versenyen. Rajta kívül a Magyar Póni Klub Szövetség két tagja, Varga Júlia és Varga Zsuzsa képviselte hazánkat, CCI*-on.

CCI3* 31 fős mezőnyében a magyar pároson kívül még ausztrál, belga, brit, cseh, dán, holland, lengyel, német, olasz, orosz, portugál, spanyol, svájci, szlovák lovasok indultak. Egyed László és a 12 éves pej mén, My Win 56,4%-ot elérve 24. helyen állt a díjlovaglást követően. Terepversenyt akadályhiba nélkül, 27,2 hibapontos késéssel teljesítette a magyar páros, ezzel feljött a 14. helyre. A díjugratásban négy hibátlan lovaglás született, ami először Egyed Lászlónak sikerült, így 92,60 hibaponttal 9. helyen végzett. Régen láthattunk magyar lovast ilyen rangos versenyen ilyen előkelő helyen. Gratulálunk! A páros teljesítményével a Nemzetközi Lovas Szövetség szabályai szerinti értékes Minimális Alkalmassági Feltételt (MER-t) szerzett.

Eredményével többek között megelőzte Andrew Hoy-t (AUS), kétszeres csapat olimpiai bajnokot, a badmintoni, burghley-i és kentucky-i CCI4* győztesét, Andreas Ostholtot (GER), 2011-es német bajnokot, a tavalyi bialy bori CCI3* győztesét. A versenyt a brit Nicky Roncoroni éa Stonedge nyerte 63,6 hibaponttal, második a 2010-es Nagykanizsai Militaryn is versenyző Stefano Fioravanti (ITA) és Nodin d'Orval lett 71,2 hibaponttal, harmadik helyen Marta Dziak-Gierlicz (POL) és Vacat JP végzett 71,6 hibaponttal.

A strzegomi verseny másik két magyar lovasa, Varga Júlia és Varga Zsuzsa CCI1*-on indult. Varga Zsuzsa és Farfello Z 56,88%-os díjlovaglás után akadályhiba nélkül, alapidőn belül teljesítette a terepversenyt, díjugratásban egy akadály verésért 4 hibapontot kapott, így 68,7 hibaponttal 28. helyen végzett az 55 fős mezőnyben. Testvére, Varga Júlia és Parancs 57,71%-os díjlovaglást követően hibátlanul teljesítette a terepet, sajnos a második állatorvosi vizsgálaton azonban kizárásra került.

CCI1*-on az első és második helyet a német olimpikon, a paui CCI4* győztese Dirk Schrade szerezte meg két hétéves lovával, Carlevo-val és Mr. Tomtommal. Harmadik helyen Andreas Ostholt (GER) és Corvette 31 végzett.

Eredmények:
CCI3*
CCI1*